Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Πρωταθλητής Ελλάδος ο Λαρισαίος Πέτρος Τριμίτζιος στο Πανελλήνιο Νεανικό Πρωτάθλημα Σκάκι - Εξαιρετική εμφάνιση των νεαρών Θεσσαλών σκακιστών


Πρωταθλητής Ελλάδος, στην κατηγορία Α16 στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων 2017 (8, 10, 12, 14, 16 & 18 ΕΤΩΝ) στέφθηκε ο Λαρισαίος σκακιστής Πέτρος Τριμίτζιος του Α.Σ. Παπάγου καθώς με την ισοπαλία που έφερε στον τελευταίο γύρο τερμάτισε μόνος πρώτος με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Είναι η πρώτη φορά που σκακιστής, ο οποίος προκρίθηκε από προκριματικούς αγώνες της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.), κατακτά την κορυφή σε Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών.
Να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Τριμίτζιος ως Πρωταθλητής Ελλάδος προκρίνεται αυτόματα και στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 της κατηγορίας του, που θα γίνουν αντίστοιχα στη Ρουμανία και στην Ουρουγουάη, με δικαίωμα επιλογής σε ποιο από τα δύο θέλει να συμμετάσχει.
Εντυπωσιακές εμφανίσεις και από τους Κων/νο Τσαρσιταλίδη και Ναταλία Πλακιά.
Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης από το Βελεστίνο Μαγνησίας ισοβάθμησε στην 5η θέση στην κατηγορία Α14 με 6 βαθμούς και μία μόλις ήττα σε 9 αγώνες, ενώ η Ναταλία Πλακιά από τη Λάρισα ισοβάθμησε στην 5η θέση στην κατηγορία Κ08 με 4 βαθμούς σε 7 αγώνες.
Εξαιρετική εμφάνιση και για άλλους τρεις Θεσσαλούς σκακιστές. Ο Παύλος Καράγιωργας από τη Λάρισα ισοβάθμησε στην 10η θέση, στην κατηγορία Α08, με 5 βαθμούς σε 9 αγώνες και οι Χρήστος Τσαρσιταλίδης από το Βελεστίνο Μαγνησίας και Δριστέλλας Νεοκλής από τη Λάρισα ισοβάθμησαν στην 13η θέση, στην κατηγορία Α10, με 5 βαθμούς σε 9 αγώνες.
Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι νεαροί σκακιστές από τη Θεσσαλία, οι οποίοι αν και είχαν να αντιμετωπίσουν ισχυρότερους, θεωρητικά βάσει ΕΛΟ, αντιπάλους τα πήγαν περίφημα, όπως μαρτυρούν και οι επιδόσεις τους.
Οι τελικές επιδόσεις των Θεσσαλών σκακιστών μετά και τον τελευταίο γύρο είναι οι εξής:
1) Τριμίτζιος Πέτρος (Α.Σ. Παπάγου) 1ος στην κατηγορία Α16 με 6,5β. σε 9αγ.
2) Πλακιά Ναταλία (Α.Σ.Α. Λάρισας) 7η στην κατηγορία Κ08 με 4β. σε 7αγ.
3) Τσαρσιταλίδης Κων/νος (Ε.Σ. Καλαμαριάς) 10ος στην κατηγορία Α14 με 6β. σε 9αγ.
4) Καράγιωργας Παύλος (Σ.Σ. Λάρισας) 13ος στην κατηγορία Α08 με 5β. σε 9αγ.
5) Τσαρσιταλίδης Χρήστος (Ε.Σ. Καλαμαριάς) 14ος στην κατηγορία Α10 με 5β. σε 9αγ.
6) Δριστέλλας Νεοκλής (Σ.Ο. Φαλάνης) 16ος στην κατηγορία Α10 με 5β. σε 9αγ.
7) Ζγουλέτας Ιωάννης (Σ.Ε. Βόλου) 24ος στην κατηγορία Α14 με 4,5β. σε 9αγ.
8) Δερέκα Κων/να (Σ.Σ. Φαρσάλων) 16η στην κατηγορία Κ12 με 4β. σε 9αγ.
9) Συμεωνίδης Θεόφιλος (Σ.Σ. Λάρισας) 29ος στην κατηγορία Α16 με 3,5β. σε 9αγ.
10) Θεοδοσίου Σωτηρία (Σκα.Κι. Τρικάλων) 19η στην κατηγορία Κ16 με 2β. σε 9αγ.
Η σελίδα των αγώνων είναι: http://chessfed.gr/youth2017/
Με την επανίδρυση της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.) τα τελευταία 2 χρόνια, τα θετικά αποτελέσματα φάνηκαν πολύ γρήγορα καθώς η δυναμική στην περιοχή υπήρχε αλλά η κατάσταση που επικρατούσε δεν την άφηνε να εκδηλωθεί.
Υπάρχουν αρκετοί άλλοι σκακιστές στη Θεσσαλία κυρίως νεαρής ηλικίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να σταθούν άνετα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν και οι οποίοι με τις προοπτικές που υπάρχουν πλέον θα μπορέσουν να δείξουν μελλοντικά τις δυνατότητές τους σε πανελλήνιο επίπεδο.
Κοινός παρονομαστής στην προσπάθεια αναβάθμισης του σκακιού στη Θεσσαλία όλα αυτά τα χρόνια είναι αναμφισβήτητα ο Μιχάλης Αγγελής, ένας προπονητής, από τα χέρια του οποίου έχουν περάσει, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι νεαροί αλλά και μεγαλύτεροι σκακιστές της περιοχής. Τα σημερινά αποτελέσματα είναι μία δικαίωση και για τον ίδιο, καθώς πολλά από τα παιδιά αυτά υπήρξαν μαθητές του. 
Η Θεσσαλία φαίνεται να έχει ξεφύγει από τη μιζέρια των προηγούμενων χρόνων και επέστρεψε εντυπωσιακά στα σαλόνια του ελληνικού σκακιού αφήνοντας υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)