Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

1οι Διαγενεακοί Σκακιστικοί Αγώνες στο Χαλάνδρι

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017
Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου (ΣΟΧ) πρωτοπορεί και διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγενεακούς αγώνες σκάκι, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου και με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ.

Με γνώμονα τη διάδοση του σκακιού στον Δήμο Χαλανδρίου, και σε συνέχεια μίας προσπάθειας κοινωνικού χαρακτήρα που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο, υπήρξε επαφή με τα ΚΑΠΗ της περιοχής Χαλανδρίου προκειμένου να οργανωθούν διαγενεακοί αγώνες επίδειξης ανάμεσα σε ηλικιωμένους από τα ΚΑΠΗ και σε νεαρούς σκακιστές του ΣΟΧ. Την προσπάθεια αυτή αγκάλιασε ο Δήμος Χαλανδρίου και υποστήριξε ένθερμα και έμπρακτα το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ, μέλος του Σημεία Στήριξης, που εκτός των άλλων βοήθησε οργανωτικά τον ΣΟΧ και καλύπτει τις δαπάνες της διοργάνωσης.
Το σκάκι ενώνει 3 γενιές!
Μετά από προπονήσεις στα ΚΑΠΗ της περιοχής Χαλανδρίου από προπονητές του ΣΟΧ, και τις παράλληλες δράσεις όπως, η διανομή φυλλαδίων στα ΚΑΠΗ για τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με το σκάκι (για παράδειγμα βοηθά στην πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ), είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους πρώτους διαγενεακούς αγώνες σκακιού στο Χαλάνδρι!
Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, «νεαροί» σκακιστές από τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου θα αντιμετωπίσουν νεαρότερους αθλητές από τον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου.
Οι αγώνες θα λάβουν μέρος στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, στις 11 το πρωί.
«Κρατάμε σε εγρήγορση το πνεύμα των παππούδων και γιαγιάδων μας, και μέσα από το σκάκι φέρνουμε κοντά την 1η και την 3η ηλικία» τονίζεται σε ανακοίνωση του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου.
Πηγή: http://enypografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)