Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Η FIDE απέβαλε τη Βουλγαρία από το Διεθνές Σκάκι!!!


Η Βουλγάρικη Ομοσπονδία Σκακιού (БФШ), που είχε μείνει χωρίς άδεια λειτουργίας, αποβλήθηκε προσωρινά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE). Η απόφαση πάρθηκε στο 88ο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 13 & 14 Οκτωβρίου στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η Βουλγάρικη Ομοσπονδία Σκακιού έμεινε χωρίς άδεια λειτουργίας στις αρχές Αυγούστου, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στο τελεσίγραφο του υπουργείου Αθλητισμού της Βουλγαρίας να αιτιολογήσει τη χρήση πάνω από 2,1 εκατομμύρια λέβα στον κρατικό προϋπολογισμό. Το ποσό αυτό αποτελούσε μέρος των επιδοτήσεων της Βουλγάρικης Ομοσπονδίας Σκακιού για την περίοδο 2011-2014. Τα κεφάλαια αυτά διαπιστώθηκε ότι δεν δαπανήθηκαν σωστά από την ομοσπονδία, που διοικούσε την περίοδο εκείνη ο Silvio Danailov.
Ο ίδιος ο Silvio Danailov, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές του 2017, ξέσπασε εναντίον της απόφασης της FIDE και επιτέθηκε φραστικά μέσω Twitter με προσωπικές απίστευτες ύβρεις κατά του αντιπροέδρου της FIDE Γεώργιου Μακρόπουλου, που είναι ουσιαστικά ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Σκακιού, αποκαλώντας τον ταυτόχρονα σύμβολο της διαφθοράς και καρκίνο της FIDE.
Στο συνέδριο της Αττάλειας πάρθηκαν άλλες 2 αποφάσεις για το βουλγάρικο σκάκι.
Πρώτον, οι Βούλγαροι σκακιστές θα αγωνίζονται τώρα πλέον με τη σημαία της FIDE και, δεύτερον, δημιουργείται μια επιτροπή για να αναλύσει το ενδεχόμενο να διεξάγονται τα τουρνουά στη Βουλγαρία υπό την αιγίδα της FIDE, ελλείψει εξουσιοδοτημένου διοικητικού οργάνου. Οι αποφάσεις δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της FIDE.
Υπάρχει ήδη ένας νέος οργανισμός που πιθανόν θα αναλάβει τη διοίκηση σκακιού στη Βουλγαρία. Η "Βουλγαρική Ομοσπονδία Σκακιού - 1928" (БФШ - 1928), η οποία ιδρύθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου στο Veliko Tarnovo από την Γενική Συνέλευση και εξέλεξε για συμπροέδρους δύο βουλευτές της 44ης Εθνοσυνέλευσης, τους Ιβάν Γκενόφ (BSP) και Ruslan Toshev (GERB). Ωστόσο, λόγω του ότι καθυστέρησε η δικαστική απόφαση για την εγγραφή της, η "Βουλγαρική Ομοσπονδία Σκακιού - 1928" δεν μπορεί ακόμη να υποβάλει αίτηση για άδεια λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)