Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

2ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ζακύνθου

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017


O Σκακιστικός Σύλλογος Ζακύνθου διοργανώνει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 9:30 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου, το ατομικό πρωτάθλημα σκακιού για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ζακύνθου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.
Αναλυτικά η προκήρυξη έχει ως εξής:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες από όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Ζακύνθου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου.
Ώρα προσέλευσης: 09:00 πμ - 09:15 πμ
Ώρα έναρξης: 09:30 πμ
Απονομές – Βραβεύσεις – Τελετή Λήξης: 14:00 μμ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στα τηλέφωνα 6972924005 (Σαραντίδης Ηλίας) και 6992506070 (Μαυρομάτης Ιωάννης) και στο email zakynthoschessclub@gmail.com
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 09:00 πμ - 09:15 πμ στο χώρο αγώνων, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου.
Μαθητής ή μαθήτρια που προσέλθει μετά τις 09:30 πμ και εφόσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από τον δεύτερο γύρο.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ελβετικό 5 γύρων.
Οι μαθητές θα χωριστούν σε 3 γκρούπ.
Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού.
Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού
Γυμνάσια, Λύκεια
Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών ο διευθυντής αγώνων σε συνεργασία με τον επικεφαλής διαιτητή έχουν δικαίωμα να αλλάξουν τον αριθμό των παραπάνω γκρουπ.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Αποτέλεσμα μεταξύ των εμπλεκόμενων ισόβαθμων παικτών.
Το κριτήριο Buchholz. (Άθροισμα βαθμών αντιπάλων αφαιρώντας τον χειρότερο).
Το κριτήριο Sonneborn-Berger. (Άθροισμα βαθμών αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα. Όλοι οι βαθμοί τους για τις νίκες, οι μισοί για τις ισοπαλίες και 0 για τις ήττες).
Αριθμός παιχνιδιών με τα μαύρα.
Αριθμός νικών με τα μαύρα.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα με χρόνο σκέψης 12 λεπτά συν 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για τον κάθε παίκτη.
Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους συμμετέχοντες, η διάρκεια του γύρου δεν θα ξεπερνά τα 30 λεπτά. Οι διαιτητές θα αποφασίζουν για το αποτέλεσμα των αναμετρήσεων που θα διαρκέσουν πάνω από 30 λεπτά και εφόσον έχουν τελειώσει όλα τα άλλα παιχνίδια που διεξάγονται με την χρήση χρονόμετρου.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ορίζεται ο Γιάννης Μαυρομάτης (FIDE ID: 25851306)
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ορίζεται ο Σαραντίδης Ηλίας (FIDE ID: 25843354)
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά της Δυτικής Ελλάδας που θα διεξαχθούν στην Πάτρα τον Μάρτιο του 2018 ο 1ος και η 1η κάθε τάξης καθώς και όσοι/όσες κατέκτησαν 2η ή 3η θέση εφόσον όμως έχουν συμπληρώσει το 51% της συνολικής βαθμολογίας δηλ. 3 βαθμούς σε 5 αγώνες.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι μαθητές που θα αγωνιστούν. Μετάλλια θα πάρουν οι 3 πρώτοι μαθητές και οι 3 πρώτες μαθήτριες κάθε τάξης. Θα δωθούν κύπελλα στον 1ο – 1η των Δημοτικών (από το γκρουπ Δ,Ε,ΣΤ Δημοτικού) και στον 1ο – 1η των Γυμνασίων – Λυκείων.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενστάσεις υποβάλλονται αμέσως μετά τη λήξη της συγκεκριμένης παρτίδας και εκδικάζονται άμεσα από την τριμελή επιτροπή ενστάσεων που θα ορισθεί πριν την έναρξη των αγώνων και θα απαρτίζεται από παρόντα μέλη του ΔΣ του ΣΣ Ζακύνθου. Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 30 ευρώ και κατατίθεται στον διευθυντή των αγώνων. Σε περίπτωση δικαίωσης έστω και μερικής το παράβολο επιστρέφεται.
Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.
ΓΕΝΙΚΑ
Ο διοργανωτής έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό από την διοργάνωση για την προβολή αυτής.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapidplay της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess), με την εξής διαφοροποίηση στο άρθρο A.4.b: ποινή μηδενισμού για αντικανονική κίνηση επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους πραγματοποιήσει 3 αντικανονικές κινήσεις (απόφαση ΔΣ ΕΣΣΠ 21/03/2016).
Με ιδιαίτερη τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος του ΣΣ Ζακύνθου            Ο Γεν. Γραμματέας του ΣΣ Ζακύνθου
             Ηλίας Σαραντίδης                             Γιάννης Παπαγεώργης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)