Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Σκακιστική διάλεξη από τον Νίκο Ντίρλη στο Περιστέρι

Ημερομηνία διάλεξης: 17-11-2017
Οι σκακιστικές μηχανές και οι βάσεις δεδομένων έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας του σημερινού σκακιστή. Γνωρίζουμε όμως να χρησιμοποιούμε αυτά τα πανίσχυρα εργαλεία σωστά; Με ποιους τρόπους μπορούμε να κάνουμε την προετοιμασία μας πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική και πιο ενδιαφέρουσα;

Ο Νίκος Ντίρλης τελείωσε την Σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Πάτρας και από το 2011 έχει εργαστεί ως προπονητής πολλών παιχτών που αγωνίζονται στο σκληρό περιβάλλον του επαγγελματικού σκακιού. Το 2016 στην σκακιστική ολυμπιάδα του Μπακού ήταν προπονητής και αρχηγός της Εθνικής Δανίας, μιας ομάδας με 5 GMs.
Σε μια 3ωρη διάλεξή του, θα μοιραστεί μαζί μας τις τεχνικές του γνώσεις σχετικά με: – Πως στήνουμε σωστά μια σκακιστική μηχανή στο δικό μας μηχάνημα; – Πως χρησιμοποιούμε τις βάσεις δεδομένων; – Πως δημιουργούμε σωστά αρχεία αναλύσεων; – Πώς χρησιμοποιούμε τις μηχανές και τις βάσεις για να αναλύσουμε μια θέση στο άνοιγμα; – Πώς διαλέγουμε τα ανοίγματα μας και με ποιες τεχνικές προπονούμαστε σε αυτά;
Επίσης θα μοιραστεί ιστορίες μαζί μας από επιτυχημένες και αποτυχημένες προετοιμασίες στις 3 Ολυμπιάδες που έχει δουλέψει με την Εθνική Δανίας και σε πολλά παγκόσμια και εθνικά πρωταθλήματα. Τέλος, θα μας εξηγήσει αυτές τις μεθόδους μέσα από παραδείγματα του τελευταίου του βιβλίου «Playing 1.d4 d5».
To κόστος συμμετοχής είναι 5€ και στο τέλος της διάλεξης θα μοιραστεί υλικό με την μορφή σημειώσεων καθώς και θα αποσταλεί ηλεκτρονικό υλικό μέσω email. Η διάλεξη θα γίνει στο εντευκτήριο της ΠΣ Περιστερίου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 19:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)