Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Νίκη για τον Σκακιστικό Όμιλο Βέροιας στο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων της ΕΣΣΚΕΔΥΜ


Με νίκη πέρασε από τη Φλώρινα ο Σ.Ο. Βέροιας στον αγώνα σκάκι που έδωσε με αντίπαλο την Σ.Λ. Φλώρινας, την Κυριακή 5-11-2017, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 10oυ Διασυλλογικού Πρωταθλήματος σκάκι Παίδων-Κορασίδων Κ.Δ. Μακεδονίας 2017, που διοργανώνει η ΕΣΣΚΕΔΥΜ.

Ο Σ.Ο. Βέροιας, παρόλο που αγωνίστηκε με βασικές απουσίες στη σύνθεσή της, επικράτησε σχετικά εύκολα με σκορ 2-4.
Στην 1η σκακιέρα Α16 ο μικρός Τριανταφυλλίδης Ελευθέριος έπαιξε στα ίσα τον μεγαλύτερο και πολύ πιο έμπειρο αντίπαλό του, έφτασε μια ανάσα από τη νίκη και μόνο από απειρία τελικά έχασε, αφήνοντας όμως άριστες εντυπώσεις με τον τρόπο σκέψης του και παιχνιδιού του.
Στην 2η σκακιέρα Α14 ο Ραφτόπουλος Εμμανουήλ παίζοντας κυριολεκτικά όλη σχεδόν την παρτίδα στα τελευταία 7 λεπτά που είχε στη διάθεσή του (συνολικός χρόνος παρτίδας 1:30' ώρα για τον κάθε παίκτη και 30'' επιπλέον για κάθε κίνηση), αφού μέχρι τότε είχαν παιχτεί μόνο 10 κινήσεις από κάθε παίκτη και ενώ ο αντίπαλός του είχε στη διάθεσή του 50 λεπτά, κατάφερε με θυσία αλόγου στο τελευταίο λεπτό να βρεθεί σε θέση νίκης και τελικά να την κατακτήσει μετά από 3,5 ώρες αγώνα.
Στην 3η σκακιέρα Α12 ο Νακίτσας Γεώργιος, ενώ ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση, μια στιγμιαία απροσεξία τον έφερε σε μειονεκτική θέση με αποτέλεσμα, παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στη συνέχεια, τελικά να χάσει κυρίως από έλλειψη εμπειρίας από μεγάλους αγώνες, δείχνοντας όμως με τον τρόπο παιχνιδιού του και με την ώριμη σκέψη του ότι αποτελεί ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του Σ.Ο. Βέροιας.
Στην 4η σκακιέρα Α10 ο μικρός Νακίτσας Στέργιος, παίζοντας έξυπνα και πολύ συγκεντρωμένα, πέτυχε μια σχετικά εύκολη νίκη επί του αντιπάλου του αποδεικνύοντας το μεγάλο ταλέντο του.
Στην 5η και 6η σκακιέρα, Κ16 και Κ12 αντίστοιχα, τα κορίτσια του Σ.Ο. Βέροιας Τριανταφυλλίδου Χαρά και Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα πήραν γρήγορα το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους και έφτασαν πολύ εύκολα στην τελική επικράτηση, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι αποτελούν ίσως την καλύτερη δυάδα κοριτσιών του φετινού πρωταθλήματος.
Γενικά η νεανική ομάδα της Βέροιας έδειξε για ακόμη μία φορά το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει και υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προπονητή της κ. Τριανταφυλλίδη Σάκη μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα στη συνέχεια.
Με τη νίκη της αυτή ο Σ.Ο. Βέροιας έφτασε τους 4 βαθμούς ενώ την επόμενη Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει εντός έδρας τον πρωτοπόρο με 6 βαθμούς Σ.Ο. Κατερίνης και σε περίπτωση νίκης, με συνδιασμό και των άλλων αποτελεσμάτων των αγώνων που διεξάγονται την ίδια μέρα, μπορεί να φτάσει ακόμη και στην πρώτη θέση, που δίνει την πρόκριση για την τελική φάση του 10ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων μέχρι 16 ετών της Ε.Σ.Ο., η οποία θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 17 Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Φιλίππειο της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)