Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ (ΡΑΠΙΝΤ) 2018 ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Κυριακή 21/01/2018


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Σκακιστική Ένωση Βόλου προκηρύσσει Ανοικτό Ατομικό Μαθητικό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (Ράπιντ) 2018.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το τουρνουά Ράπιντ σε 5 – 6 γύρους, θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Μακρυνίτσης – Αλεξάνδρας – Βασάνη). Δικαίωμα συμμετοχής στο ανοικτό ατομικό τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (Ράπιντ) έχουν, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, με ή χωρίς αθλητικό δελτίο σκακιστή. Οι αγώνες δεν έχουν παράβολο συμμετοχής.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Α. Κυριακή 21/01/2018
Ι. Ατομικό πρωτάθλημα.
Οριστικές εγγραφές με φυσική παρουσία: 09:00 – 9:30
1-6ος γύρος:            Έναρξη 10:00
Πιθανή λήξη στις 16:00
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής με σειρά προτεραιότητας, μόνο στο e-mail της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου: s.e.volou@gmail.com έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, όπου θα αναφέρονται: το ονοματεπώνυμο, η σχολική τάξη και το όνομα του σχολείου που ανήκει καθώς και το αν ο/η συμμετέχων /ουσα έχει δελτίο αθλητή της ΕΣΟ.  Λανθασμένα στοιχεία της δήλωσης ειδικά όσων έχουν δελτίο αθλητή θα οδηγήσει σε ακύρωση της συμμετοχής και της πιθανής βράβευσης.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Ατομικά μαθητικό τουρνουά:
Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά κατηγορία και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 5-6 γύρων, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών, σε ομίλους στις ακόλουθες κατηγορίες:
Α όμιλος: Μαθητές που έχουν αθλητικό δελτίο σκακιστή (ΕΣΟ).
Β όμιλος: Μόνο μαθήτριες, με ή χωρίς αθλητικό δελτίο σκακίστριας.
Γ όμιλος: Μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων χωρίς αθλητικό δελτίο σκακιστή.
Σημαντική σημείωση: Ο Γ΄ όμιλος πιθανά θα διαιρεθεί σε υποομίλους ανάλογα με το πλήθος των συμμετοχών και με την ηλικία των παικτών. Η απόφαση για το πώς ακριβώς θα γίνει ο διαχωρισμός των συμμετοχών θα ληφθεί από τη διεύθυνση των αγώνων και αφού ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά.
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων έως και την λήξη των εγγραφών στη γραμματεία των αγώνων. 
Απαραίτητη η κατάθεση  δήλωσης συμμετοχής των διευθύνσεων των σχολείων όπου θα αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, η σχολική τάξη, το όνομα του σχολείου που ανήκει καθώς και το αν ο/η συμμετέχων /ουσα έχει δελτίο αθλητή της ΕΣΟ. Ψευδή στοιχεία της δήλωσης θα οδηγήσουν σε ακύρωση της συμμετοχής και της πιθανής βράβευσης.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ο χρόνος σκέψης για κάθε αθλητή, ορίζεται στα 10 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, με προσθήκη 5΄΄ για κάθε κίνηση.
ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων
(β). Το κριτήριο Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(γ). Περισσότερες παρτίδες με τα μαύρα.
(δ). Κλήρωση.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΟΥΖΑΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: ΚΑΒΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΦΩΤΟΥ-ΚΟΡΩΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΟΡΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΛΑΓΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΖΑΧΕΙΛΑΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΠΑΤΡΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στους τρεις πρώτους κάθε ομίλου που θα σχηματισθεί θα απονεμηθούν μετάλλια. Στα τρία πρώτα σχολεία που θα συγκεντρώσουν με τις συμμετοχές τους συνολικά τις μεγαλύτερες βαθμολογίες θα απονεμηθούν μετάλλια. Επίσης στις τρεις καλύτερες συμμετέχουσες-μαθήτριες σχολείων της Μαγνησίας θα τους προσφερθούν δωρεάν μαθήματα εντός της Σ.Ε. Βόλου, επί τρεις μήνες.
ΓΕΝΙΚΑ: Την ευθύνη μεταφοράς και φύλαξης των μαθητών-τριών στο χώρο των αγώνων, φέρουν οι γονείς και οι συνοδοί αυτών.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγωνων.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     Ο ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ              ΚΟΡΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)