Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

17ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Σάββατο 14 Απριλίου 2018


Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 το απόγευμα (5.00-9.30 μμ). Θα ακολουθήσει σύντομη τελετή λήξης στις 10.00 μμ.
Η διοργάνωση είναι μέρος του Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Σκακιού (WFCC) και, φυσικά, θα αξιολογηθεί για διεθνή βαθμό αξιολόγησης (Elo).

Χώρος το ξενοδοχείο GALAXY στον Άλιμο, Λεωφόρος Ποσειδώνος 39 & Καλαμακίου (Roof Garden, θα προσφερθεί coffee break).
Δείτε το χάρτη στο link: ΧΑΡΤΗΣ
Πρόσβαση: α] Με αυτοκίνητο (σχετικά δύσκολο παρκάρισμα) β] Με Τραμ (Στάση «Καλαμάκι») γ] Με Λεωφορεία Α1, Β1 κλπ (Στάση 3η Καλαμακίου).
Θα διεξαχθούν δύο γύροι διάρκειας δύο ωρών ο καθένας, με διάλειμμα μισής ώρας μεταξύ τους. Κάθε γύρος περιλαμβάνει 6 προβλήματα προς λύση: Ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, μία σπουδή, ένα ορθόδοξο >3 κινήσεων, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο.
Για πρώτη φορά θα έχουμε και διεθνή συμμετοχή. Συγκεκριμένα θα πάρουν μέρος ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πολωνός Γκρανμαίτρ Piotr Murdzia και οι Διεθνείς Μαιτρ Dmitry Pletnev (Ρωσία) και Marek Kolcak (Σλοβακία).
Ο Πιοτρ Μούρτζια θα δώσει και διάλεξη-σεμινάριο το πρωί της ίδιας μέρας (11.00-13.30) στο χώρο αυτό.
Ο πρώτος στη γενική κατάταξη βραβεύεται με κύπελλο, οι δύο επόμενοι με μετάλλια. Θα υπάρξουν και χρηματικά έπαθλα (100, 70 και 50 ευρώ αντίστοιχα).
Ο πρώτος Έλληνας στην κατάταξη ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ελλάδας 2018 και βραβεύεται με κύπελλο, οι δύο επόμενοι με μετάλλια.
Η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ε.Σ.Ο. (Χάρης Φουγιαξής, Ιωάννης Γαρουφαλίδης και Παναγιώτης Κονιδάρης) η οποία είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον Νίκο Μενδρινό, είναι και αρμόδια να αποφασίσει για οποιοδήποτε θέμα δεν προβλέπεται στην παρούσα Προκήρυξη και για τυχόν ενστάσεις. Διευκρινίσεις και πληροφορίες στον θεματοθέτη και κριτή κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη, email: ggaroufalidis@yahoo.gr
Η Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει θερμά το Δήμο Αλίμου και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για τη βοήθειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)