Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

1ο Σχολικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μικρών Εξερευνητών στην Καλαμάτα

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Προκήρυξη Αγώνων
1. Διοργανωτής
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Οι Μικροί Εξερευνητές» των Εκπαιδευτήριων Μπουγά και το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας « Ο Ποσειδών» θα διοργανώσουν το Σάββατο 21 Απριλίου, με ώρα έναρξης στις 10.00, το 1ο Σχολικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μικρών Εξερευνητών.

2. Χώρος Αγώνων
Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Πολλαπλών χρήσεων» του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
3. Σύστημα αγώνων – Δικαίωμα Συμμετοχής – Όριο συμμετοχών
Το τουρνουά θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 5 (πέντε) γύρων χωρίς διεθνή η ελληνική αξιολόγηση. Κάθε μαθητής-μαθήτρια θα παίξει πέντε παρτίδες και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές-μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της Καλαμάτας.
Στο πρωτάθλημα μπορούν να λάβουν μέρος έως 80 άτομα. Παρακαλούνται τα Σχολεία και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης , να δηλώσουν το ταχύτερο δυνατόν τους μαθητές τους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με κριτήριο την ημερομηνία καθώς και την ώρα υποβολής της δήλωσης συμμετοχής.
4. Δηλώσεις συμμετοχής – Επιβεβαίωση Συμμετοχών
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα email kdap@bougas–school.gr, tsektod@gmail.com και στα τηλέφωνα 2721092022, 6970230970.
Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα Δημοτικά Σχολεία , τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και από τους μαθητές που θα υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής ατομικά , θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 11.00.
Ώρα προσέλευσης το Σάββατο 21 Απριλίου στις 09.30 στον χώρο των αγώνων. Παρακαλούνται οι μαθητές-μαθήτριες να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στους αγώνες μέχρι και τις 09.45 , στην αίθουσα «Πολλαπλών χρήσεων» του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
5. Χρόνος Σκέψης-Κανονισμοί
Ο χρόνος σκέψης θα είναι 10’ για κάθε σκακιστή-σκακίστρια και θα ισχύουν οι κανόνες της Ε.Σ.Ο. (Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία) για το Rapid Chess (γρήγορο σκάκι).
6. Διεύθυνση αγώνων
Διευθύντρια αγώνων θα είναι η κα. Χατζηπαναγιώτου Τούλα.
7. Διαιτησία – Ενστάσεις
Διαιτητές των αγώνων θα είναι οι κύριοι Τσεκούρας Θεόδωρος, Παπαδημητρίου Φίλιππος, Τσιάλας Μιχαήλ, Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος, Πουλόπουλος Ηλίας και Μπούρας Παναγιώτης. Οι ενστάσεις υποβάλλονται έως και 5’ μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Αρμόδιος να αποφασίσει θα είναι ο επικεφαλής διαιτητής κ. Θεόδωρος Τσεκούρας.
8.Έπαθλα
Πρώτος νικητής του τουρνουά : χρυσό μετάλλιο.
Δεύτερος νικητής του τουρνουά : αργυρό μετάλλιο
Τρίτος νικητής του τουρνουά : χάλκινο μετάλλιο.
1ο Κορίτσι του τουρνουά : χρυσό μετάλλιο
Όλοι οι μαθητές-μαθήτριες που θα πάρουν μέρος στους αγώνες θα βραβευτούν με αναμνηστικά διπλώματα.
9. Κριτήρια Ισοβαθμίας 
Τα κριτήρια ισοβαθμίας θα είναι τα ακόλουθα: 1) Αποτέλεσμα μεταξύ των ισόβαθμων (αν όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους) 2) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων) 3) Προοδευτική βαθμολογία 4) Περισσότερες παρτίδες με τα μαύρα.
10. Γενικά
Για κάθε θέμα που προκύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο επικεφαλής διαιτητής και η διευθύντρια των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)