Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

10ο Εαρινό Ανοικτό Τουρνουά Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας και Εσωτερικό Πρωτάθλημα του Σ.Ο.Ν.Φ.

κάθε Τετάρτη 18/4 - 30/5/2018
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, διοργανώνει με Διεθνή και Εθνική Αξιολόγηση, το 10ο Εαρινό Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά και Εσωτερικό Πρωτάθλημα του Σ.Ο.Ν.Φ. Θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, σε δύο ομίλους, ανάλογα με τη δυναμικότητα των συμμετεχόντων και σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE. Αθλητές που αγωνίστηκαν με τον ΣΟΝΦ στο ομαδικό πρωτάθλημα του ΠΟΑ έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στον Α Όμιλο εφόσον το επιθυμούν.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/στριες του Σ.Ο.Ν.Φ., καθώς και σκακιστές/στριες άλλων συλλόγων, που έχουν εθνική και διεθνή αξιολόγηση. Δεν υπάρχει παράβολο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος μέχρι τους 40.
Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή συμμετοχή σκακιστή που έχει αδικαιολόγητα εγκαταλείψει τουρνουά στο παρελθόν.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, με έναρξη την Τετάρτη 18 Απριλίου, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια, (μετάβαση με το λεωφορείο αριθμός 619 και Β9, στάση Κομπαρσίτα).  Ώρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 6:30 μ.μ. Οι μετέχοντες θα πρέπει μισή ώρα πριν την έναρξη του πρώτου γύρου να είναι παρόντες και να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους. Όλες οι παρτίδες παίζονται στο χώρο των αγώνων.
1ος γύρος Τετάρτη 18 Απριλίου ώρα 6:30 μμ
2ος γύρος Τετάρτη 25 Απριλίου ώρα 6:30 μμ
3ος γύρος Τετάρτη 2 Μαΐου            ώρα 6:30 μμ
4ος γύρος Τετάρτη 9 Μαΐου            ώρα 6:30 μμ
5ος γύρος        Τετάρτη 16 Μαΐου         ώρα 6:30 μμ
6ος γύρος Τετάρτη 23 Μαΐου          ώρα 6:30 μμ
7ος γύρος Τετάρτη 30 Μαΐου         ώρα 6:30 μμ
Οι αναβολές (για πολύ σοβαρούς λόγους), θα πρέπει να ολοκληρώνονται το αργότερο μέχρι την Κυριακή το πρωί, πριν τον επόμενο γύρο, κατόπιν συμφωνίας των δύο αντιπάλων και με τη σύμφωνη γνώμη του διαιτητή. Αναβολές δεν επιτρέπονται στον τελευταίο γύρο.
Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος. Οι διοργανωτές μπορεί να επιτρέψουν λήψη φωτογραφιών στη διάρκεια των αγώνων, για λόγους δημοσιότητας.
Σκακιστής έχει την δυνατότητα να εξαιρεθεί από έναν γύρο, αφού το ζητήσει έγκαιρα από τον διαιτητή και πριν από την κοινοποίηση του επόμενου γύρου.
Σκακιστής ο οποίος δεν εμφανίζεται σε μία αγωνιστική και δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, για κάθε σκακιστή, με προστιθέμενο χρόνο 30’’ για κάθε κίνηση, από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα.
Μηδενίζεται, μετά την πάροδο μιας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων, ο παίκτης που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του, εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική απόφαση.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια:
α) Το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα, (μόνο αν όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους)
β) Buchholz
γ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και τα κριτήρια άρσης της
ΕΠΑΘΛΑ
Τα έπαθλα για κάθε όμιλο θα είναι:
Α) ΌΠΕΝ: θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης του τουρνουά.
Β) Εσωτερικό πρωτάθλημα του ΣΟΝΦ: Θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους σκακιστές του ΣΟΝΦ. Επίσης, μετάλλιο στην πρώτη κοπέλα και βιβλίο στο πρώτο παιδί <16 και <12, εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον τρεις στην κάθε κατηγορία. Για τον πρωταθλητή θα υπάρξει μερική ή ολική κάλυψη των εξόδων συμμετοχής σε ένα θερινό διεθνές τουρνουά του 2018.
Ειδικά για τον Β΄ Όμιλο: Οι τρεις πρώτοι του Β΄ Ομίλου αποκτούν το δικαίωμα να αγωνιστούν στον Α΄ Όμιλο στην αντίστοιχη επόμενη διοργάνωση.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΡΜΟΔΙΟΙ
Διευθυντής αγώνων είναι ο Μπαλάσκας Νικόλαος.
Διαιτητές Αγώνων είναι: Επικεφαλής Διαιτητής, ο Βαζελάκης Οδυσσέας Δ.Δ. και Διαιτητές, ο Ταμβάκος Παναγιώτης Ο.Δ., η Κοντιώτη Ευμορφία Ο.Δ. και η Μεσίρη Έφη Ο.Δ.
Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Σ.Ο.Ν.Φ. e-mail: sonfilad@yahoo.gr
και Ευμορφία Κοντιώτη, τηλ.: 6970 998148, e-mail: evmorfiakontioti@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)