Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

2ο Rapid Chess ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ (Καλοκαιρινό)

4/7/2018


Το Τμήμα Σκάκι του ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ διοργανώνει τουρνουά Rapid Chess την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 στις 19:00, σε δύο ομίλους ένα γενικό και ένα για παιδιά έως 14 ετών. Χρηματικά έπαθλα και μετάλλια για τους διακριθέντες. Πλησίον σταθμού μετρό "Χολαργός". Ακολουθούν λεπτομέρειες:

Διοργανωτής: Τμήμα Σκάκι του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου ΧΟΛΑΡΓΟΥ.
Διεύθυνση αγώνων: Παπαδόπουλος Μιχάλης.
Διαιτητές: Μολφέτας Μάριος, Ψωμά Βιργινία.
Σύστημα: Ελβετικό 7 γύρων με διεθνή αξιολόγηση elo Rapid. 
Α΄ Όμιλος: Ελεύθερη συμμετοχή.
Β΄ Όμιλος: Γεννημένοι μετά την 01.01.2004.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές - ιες με ή χωρίς δελτίο. 
Χώρος διεξαγωγής: Εντευκτήριο ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ που στεγάζεται στο κτίριο ΚΑΠΗ Δήμου ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ οδός Αγαμέμνονος 4 (2ος όροφος) - Χολαργός. Το εντευκτήριό μας είναι σε απόσταση 100 μέτρων από τη στάση ΧΟΛΑΡΓΟΣ του metro.
Ημερομηνία: Τετάρτη 04/07/2018.
Επιβεβαίωση συμμετοχών: Στο χώρο των αγώνων από 18.00 μ.μ έως 18.45 μ.μ της ημέρας έναρξης του τουρνουά. Όποια σκακίστρια ή σκακιστής παρουσιαστεί μετά τις 18.45 μ.μ θα αγωνιστεί από τον 2ο γύρο.
Έναρξη αγώνων: 19.00 μ.μ. 
Χρόνος σκέψης: Κάθε παίκτης -ια έχει 10 (δέκα) λεπτά για όλη την παρτίδα και 5 (πέντε) δευτερόλεπτα προστιθέμενο χρόνο για κάθε κίνηση. Οι αγώνες γίνονται με ηλεκτρονικά χρονόμετρα (σύστημα 10’+5″). Η καταγραφή των κινήσεων ΔΕΝ είναι υποχρεωτική.
Παράβολο αγώνων με καθολική ισχύ: 10 € για τον Α΄ όμιλο και 5 € για τον Β΄ όμιλο. Θα καταβληθεί πριν από την έναρξη του πρώτου γύρου.
Έπαθλα:
A΄όμιλος: (% επί του συνόλου των παραβόλων):
-1ος: 25%  + χρυσό μετάλλιο.
-2ος: 20% + αργυρό μετάλλιο.
-3ος:10% + χάλκινο μετάλλιο.
-1ος με διεθνές elo κάτω από 1800: 5% + χρυσό μετάλλιο.
-1ος κάτω των 16  χρυσό μετάλλιο.
Β΄ όμιλος: Οι τρείς πρώτοι της γενικής κατάταξης θα δικαιωθούν δωρεάν συμμετοχή σε τρία, δύο, ένα (αντίστοιχα της κατάταξής τους) επόμενα Rapid Chess που θα διοργανώσουμε. Οι τρείς πρώτοι της κάθε κατηγορίας (U08, U10, U12, F12) θα λάβουν αντίστοιχα της κατάταξής τους μετάλλια (χρυσά, αργυρά, χάλκινα).
Όλα τα υπόλοιπα παιδιά θα παραλάβουν από ένα αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους.
Σε περίπτωση που παίκτης κερδίσει χρηματικά έπαθλα από διαφορετικές κατηγορίες δικαιούται μόνο το μεγαλύτερο. Κάθε αθλητής βραβεύεται στην κατηγορία του.
Κριτήρια ισοβαθμίας: Τα χρηματικά έπαθλα σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μοιραστούν, αφού πρώτα ισχύσουν τα εξής κριτήρια: 1.Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)  2. Sonneborn - Berger 3. Buchholz (άθροισμα βαθμών αντιπάλων) 4. Median Buchholz
5. Αριθμός νικών.
Επιτροπή ενστάσεων: Είναι τριμελής και τα μέλη της ορίζονται πριν την έναρξη του πρώτου γύρου με απόφαση του Διευθυντή αγώνων.
Ενστάσεις: Ενστάσεις γίνονται δεκτές με την καταβολή παραβόλου 40 € και με την βασική προϋπόθεση ότι αυτές θα έχουν γίνει στο τέλος του επίμαχου γύρου. Θα εξεταστούν από την επιτροπή ενστάσεων οπωσδήποτε πριν την έναρξη του επόμενου γύρου. Αν δικαιωθούν - έστω και μερικώς - το παράβολο επιστρέφεται. Σε περίπτωση απόρριψης θα δίνεται υπέρ του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού με την αγορά ειδών διατροφής για οικογένειες του Δήμου μας που τα έχουν ανάγκη.
Κινητά τηλέφωνα: Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών ηλεκτρονικής επικοινωνίας  από τους σκακιστές/ιες κατά τη διάρκεια της παρτίδας τους. Εάν μία τέτοια συσκευή ηχήσει ή διαπιστωθεί χρήση της με οποιονδήποτε τρόπο τότε ο υπαίτιος θα μηδενίζεται για το συγκεκριμένο γύρο αλλά και για το υπόλοιπο των αγώνων.
Γνωστοποίηση: Συμμετοχών, αποτελέσματα γύρων, τελική βαθμολογία στο: www.chess-results.com.
Δηλώσεις συμμετοχής: Ή με τη φυσική παρουσία ή στο τηλέφωνο 6973731264  (κ. Λύτρας Παναγιώτης) μέχρι 18.45 μ.μ της ημέρας έναρξης του τουρνουά ή στο mail: ioslyt@yahoo.com μέχρι 16.00 μ.μ. της ημέρας έναρξης του τουρνουά. Στη δήλωση θα αναφέρεται μόνο το ονοματεπώνυμο για όσες και όσους δεν διαθέτουν δελτίο και για αυτές και αυτούς που διαθέτουν δελτίο θα αναφέρονται οι αριθμοί μητρώων Fide & ΕΣΟ και Fide elo Rapid (σε περίπτωση που υπάρχει).
Σημείωση 1η: Θα ισχύσουν οι κανόνες της FIDE και της ΕΣΟ. Για όποιο θέμα δεν προβλέπεται σε αυτή την προκήρυξη, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι διαιτητές και ο Διευθυντής Αγώνων.
Σημείωση 2η: Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις. Πρώτα θα γίνουν αυτές του Β΄ ομίλου και στη συνέχεια του Α΄ ομίλου.
Ανώτατo όριο συμμετοχών: 70 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Ψωμά Βιργινία, Αργυροπούλου Ευφροσύνη, Μολφέτας Μάριος, Παπαδόπουλος Μιχάλης, Ψαθάκης Κυριάκος, Ρέππας Δημήτρης, Λύτρας Παναγιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)