Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

5ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RARID FISCHER RANDOM ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

21-07-2018
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Το τουρνουά διοργανώνει ο Α.Σ.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής (Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.).

ΧΩΡΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
Το «Calma Seaside Bar & Restaurant», στη Γερακινή Χαλκιδικής, το Σάββατο 21-07-2018. Ώρα προσέλευσης 16:30 & ώρα έναρξης 17:00.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Σκακιστές ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή σκακιστικής δυναμικότητας, με παράβολο: 5 ευρώ. 2ο μέλος οικογένειας: 3 ευρώ. 3ο μέλος οικογένειας, ΑΜΕΑ, άνεργοι και οι μη έχοντες δυνατότητα καταβολής: δωρεάν. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα προσφερθεί κέρασμα από το κατάστημα (τοστ & αναψυκτικό ή κάτι άλλο).
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Μέχρι Παρασκευή, 20-07-2018, οι δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στo σύνδεσμο https://goo.gl/forms/EcA2Qn26624diuGC3 ή στη σελίδα του συλλόγου στο www.skakipoligiros.blogspot.gr. Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής δήλωσης, στα τηλέφωνα 6945 891308 Παλαιοχωρινός Παναγιώτης και 6974 200002 Κουκουμπής Κωνσταντίνος.
Δυνατότητα συμμετοχής μέχρι και 30 λεπτά πριν την έναρξη, εφόσον δεν συμπληρωθεί ο ανώτερος αριθμός συμμετοχών των 60 ατόμων.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - XΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ελβετικό FIDE 6 γύρων με χρόνο σκέψης 12 λεπτά. Επιπρόσθετα, από την 1η κίνηση και για κάθε κίνηση προσαύξηση 3 δευτερολέπτων για κάθε παίκτη (για όλη την παρτίδα). Η επιτροπή αγώνων μπορεί να τροποποιήσει τον αριθμό των γύρων ανάλογα με τις συμμετοχές.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Για την άρση των ισοβαθμιών ισχύουν τα εξής κριτήρια:
1) Αποτελέσματα μεταξύ των ισόβαθμων,
2) Κριτήριο Bucholtz -1,
3) Κριτήριο Bucholtz,
4) Κριτήριο Sonneborn-Berger και
5) Μεγαλύτερος αριθμός νικών.
ΕΠΑΘΛΑ
1ος, 2ος, 3ος & 1η : Κύπελλα. Μετάλλια σε ειδικές κατηγορίες. Οι τρείς πρώτοι και το πρώτο κορίτσι κάτω των 8, 10, 12, 14, 16 καθώς και μία κατηγορία αρχάριων σκακιστών.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Τη Διεύθυνση των αγώνων αναλαμβάνει το Δ.Σ. του Α.Σ.Ο. Πολυγύρου.
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Κουκουμπής Κωνσταντίνος
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Μήτσιου Δημήτριος, Μπανάκας Κωνσταντίνος, Παλαιοχωρινός Παναγιώτης.
Ό,τι δεν περιλαμβάνεται στην παραπάνω προκήρυξη συμπληρώνεται - λύεται από την διεύθυνση των αγώνων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. Ο Φίσερ είχε πολλές επαναστατικές ιδέες πάνω στο σκάκι, με αποκορύφωμα το γνωστό Fischer Random (σκάκι με τυχαία αρχική τοποθέτηση των κομματιών) κατ’ άλλους Chess960 (λόγω των 960 διαφορετικών πιθανών θέσεων των κομματιών ) που σαν στόχο είχε να ξεχωρίζουν οι σκακιστές για τη κατανόηση του παιχνιδιού και όχι για την ικανότητά τους να απομνημονεύουν ανοίγματα. Η επανάσταση του Fischer Random θα ανανεώσει την αγάπη μας για το σκάκι, χτυπώντας την στείρα απομνημόνευση κατά την θεωρητική προετοιμασία στο άνοιγμα και αναβαθμίζοντας το στρατηγικό και τακτικό στοιχείο του παιχνιδιού από την πρώτη κιόλας κίνηση.
Οι κανόνες του FISCHER RANDOM:
- Πριν την έναρξη μίας παρτίδας τα κομμάτια τυχαιοποιούνται στη σκακιέρα, με συγκεκριμένους κανόνες. Το παιχνίδι παίζεται με τον ίδιο τρόπο που παίζεται το κανονικό σκάκι. - Ροκέ: Ισχύουν οι γενικοί κανόνες του κανονικού σκάκι (επί παραδείγματι, να μην έχει κινηθεί, όχι απειλή τετραγώνου, ελεύθερα τετράγωνα, κλπ) - Η κίνηση ροκέ δηλώνεται από τους παίκτες πριν πραγματοποιηθεί. - Μετά το ροκέ, οι τελικές θέσεις του πύργου και του βασιλιά είναι ακριβώς οι ίδιες θέσεις με αυτές του κλασσικού σκακιού. - Τα λευκά κομμάτια τοποθετούνται τυχαία (software) στην πρώτη οριζόντια, με τούς εξής περιορισμούς: α. Ο βασιλιάς τοποθετείται κάπου ανάμεσα στους δύο πύργους. β. Οι αξιωματικοί τοποθετούνται σε διαφορετικού χρώματος τετράγωνα. γ. Τα μαύρα κομμάτια τοποθετούνται στις αντίστοιχες θέσεις απέναντι από τα λευκά κομμάτια. δ. Τα πιόνια τοποθετούνται στην δεύτερη οριζόντια όπως στο κανονικό σκάκι.
2. Το «Calma Seaside Bar & Restaurant» απέχει 77 χλμ. από τη πόλη της Θεσσαλονίκης και 15 χλμ. από τον Πολύγυρο και βρίσκεται στην Γερακινή, ανάμεσα στις δύο χερσονήσους της Χαλκιδικής.
Προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία για όσους γνωρίζουν πώς να απολαύσουν το ποτό τους αλλά και το φαγητό τους χωρίς βιασύνη.
Από την παραλία, μπορείτε να δείτε την ασυναγώνιστη θέα του Αιγαίου οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, συνοδευόμενη από την εξαίρετη κουζίνα και τα καλύτερα ποτά και κοκτέιλ. Όλα αυτά με την εξαιρετική εξυπηρέτηση μιας επαγγελματικής ομάδας που θέλει να μετατρέψει τη διαμονή σας σε μια αξέχαστη εμπειρία. Πληροφορίες στο www.calmabeachbar.gr, και στα τηλέφωνα +306972915079, +306949123472.
3. Δυνατότητα στους συνοδούς για κολύμπι και χαλάρωση στις ξαπλώστρες που διαθέτει το κατάστημα στην απέραντη αμμουδιά της Γερακινής, κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Το Δ.Σ. του ΑΣΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)