Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Μαθητικό Σκάκι η Βολιώτισσα Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου!!




Ανακοινώθηκαν ύστερα από ένα μήνα, μετά τον ενδελεχή έλεγχο anticheating που πραγματοποίησε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, τα τελικά αποτελέσματα των Πανελλήνιων Διαδικτυακών Μαθητικών Πρωταθλημάτων Σκακιού, που πραγματοποιήθηκαν τα Σαββατοκύριακα 20-21 και 27-28 Μαρτίου 2021 στη διαδικτυακή πλατφόρμα tornelo.com, με μια μεγάλη επιτυχία για το βολιώτικο σκάκι, καθώς η Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα, μαθήτρια του 9ου Γυμνάσιου Βόλου, τερμάτισε στην 1η θέση και κατέκτησε το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια της Γ’ Γυμνασίου με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες.
Είναι η πρώτη φορά που κορίτσι από τη Μαγνησία φτάνει σε μία τόσο μεγάλη διάκριση στο σκάκι και μόλις η τρίτη φορά που σκακιστής ή σκακίστρια της Μαγνησίας τερματίζει στην 1η θέση, στην κατηγορία του, σε Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού!
Να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού, που διοργάνωνε κάθε χρόνο τέτοια εποχή η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, πραγματοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά λόγω κορονοϊού.
Η 15χρονη Κωνσταντίνα ξεκίνησε το σκάκι σε ηλικία 6 ετών και, μετά από πολλές διακρίσεις σε τοπικό, κυρίως, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, με αποκορύφωμα την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πριν 2 μήνες στο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Blitz Γυναικών στην κατηγορία Κ16, έφτασε σε αυτό το Μαθητικό Πρωτάθλημα στη μεγαλύτερη διάκριση της μέχρι σήμερα σκακιστικής της διαδρομής.
Η Κωνσταντίνα τα τελευταία 2 χρόνια ανήκει στην Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, όπου προπονείται υπό τις οδηγίες του Στέλιου Λαγάρα, ενώ παλαιότερα υπήρξε σκακίστρια και των Σ.Ε. Βόλου, Σ.Ο. Βέροιας και Σ.Ε. «Νικόπολη» Πρέβεζας.
Παράλληλα από τότε που ξεκίνησε το σκάκι έως σήμερα συνεχίζει να προπονείται και με τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή Μιχάλη Αγγελή.
Προπονητές που είχε, και όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους στη σημερινή μεγάλη επιτυχία, ήταν οι Βασίλης Κορώνας στη Σ.Ε. Βόλου, Σάκης Τριανταφυλλίδης στο Σ.Ο. Βέροιας και Αντρέας Αθανασιάδης στη Σ.Ε. «Νικόπολη» Πρέβεζας.
Μεγάλη επιτυχία και η 3η θέση που κατέκτησε στην Γ’ Δημοτικού ο Κούντριας Κοσμάς (1ο Ν. Ιωνίας Βόλου) της Σ.Ε. Βόλου με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες.
Αξιοσημείωτη είναι και η 8η θέση, που κατέκτησε στο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Γυμνασίων, το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, με το οποίο συμμετείχαν 2 σκακιστές της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου, οι Πατρίκος Δημήτριος και Τζαμτζής Σάββας μαζί με τους Γκαβαρδίνα Χρήστο και Μαχαίρα Ελένη.
Στους αγώνες επίσης συμμετείχαν από την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις οι:
Ζγουλέτα Ευταξία (2ο Γυμνάσιο Αλμυρού), 17η θέση στη Γενική Κατάταξη της Β’ Γυμνασίου (7η στα κορίτσια, ισοβάθμησε με την 4η), με 6 βαθμούς σε 9 αγώνες
Παπαγεωργίου Βασίλειος-Ρηγίνος (10ο Γυμνάσιο Βόλου), 34η θέση στη Γενική Κατάταξη της Β’ Γυμνασίου, με 5 βαθμούς σε 9 αγώνες
Ραφτόπουλος Εμμανουήλ (6ο Λύκειο Βόλου), 31η θέση στη Γενική Κατάταξη της ενιαίας τάξης Λυκείων, με 4,5 βαθμούς σε 9 αγώνες
Παπαγεωργίου Γεώργιος (1ο Δημοτικό Αισωνίας-Διμηνίου), 133η θέση στη Γενική Κατάταξη της ΣΤ’ Δημοτικού, με 3,5 βαθμούς σε 9 αγώνες.
Από τη Μαγνησία συμμετείχαν επίσης οι εξής μαθητές και μαθήτριες κάνοντας στο σύνολό τους πολύ καλές εμφανίσεις:
Γ’ Δημοτικού: Θεοχαροπούλου Χριστίνα (12ο Βόλου), 51η θέση με 5/9, Ζωιτόπουλος Ιωάννης (Αγ. Ιωσήφ Βόλου), 80η θέση με 4,5/9.
Δ’ Δημοτικού: Μπουγάς Γεώργιος (Αγ. Ιωσήφ Βόλου) 8η θεση με 7/9, Ευαγγελινός Κωνσταντίνος (1ο Βόλου), 40η θέση με 6/9, Χαχούδης Παναγιώτης (6ο Ν. Ιωνίας Βόλου), 99η θέση με 4/9.
ΣΤ’ Δημοτικού: Φωτεινάκης Άγγελος (16ο Βόλου), 60η θεση με 5/9, Ψυχογιός Απόστολος (22ο Βόλου), 125η θέση με 4/9.
Α’ Γυμνασιου: Βλάχος Θεόφιλος (4ο Ν. Ιωνίας Βόλου), 56η θέση με 4,5/9, Σκουρολιάκος Αναστάσιος (1ο Παγκύπρια Βόλου), 93η θέση με 3/9, Μαχαίρα Ελένη (1ο Βόλου) 99η θέση με 2,5/9.
Β’ Γυμνασίου: Αγραφιώτης Ιωάννης Στυλιανός (9ο Βόλου), 38η θέση με 5/9, Ζγουλέτας Στέργιος (1ο Αλμυρού), 63η θέση με 3,5/9, Καραγιάννης Αναστάσιος (4ο Βόλου), 75η θέση με 3/9.
Λύκεια: Αγραφιώτης Μάριος (6ο Βόλου), 18η θέση με 5/9.
Τα τελικά αποτελέσματα των αγώνων:
Ομαδικό Πρωτάθλημα Δημοτικών: http://chess-results.com/tnr557719.aspx?lan=1
Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυμνασίων: https://chess-results.com/tnr557720.aspx?lan=1
Ομαδικό Πρωτάθλημα Λυκείων: http://chess-results.com/tnr557721.aspx?lan=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)