Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ Ο 9ΧΡΟΝΟΣ ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΤΣΑΡΣΙΤΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Μεγάλη επιτυχία στο 29ο Πανελλήνιο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι σημείωσε ο 9χρονος μαθητής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Τσαρσιταλίδης Χρήστος καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 82 συμμετέχοντες και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην Γ' Δημοτικού.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των συγκεκριμένων αγώνων μαθητής από τη Μαγνησία πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο.
Ο μικρός Χρήστος έφτασε άλλες 2 χρονιές στους συγκεκριμένους αγώνες κοντά στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιεί νερό καθώς τερμάτισε στην 6η και 4η θέση αντίστοιχα, φέτος όμως πήρε την πρώτη θέση με εμφατικό τρόπο πετυχαίνοντας 8 νίκες σε 9 αγώνες δείχνοντας ότι  το σκάκι στη Μαγνησία και γενικότερα στην περιοχή της Θεσσαλίας έχει μέλλον αρκεί να τοποθετηθεί πάνω σε γερές βάσεις, κάτι που γίνεται πράξη τα τελευταία 2 χρόνια με την δημιουργία της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.) και την ουσιαστική και τυπική επανένταξη της Θεσσαλίας στην Ελληνική Σκακιστική Κοινότητα. 
Στους αγώνες που διοργάνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) στο Λουτράκι Κορινθίας από 8 έως 10 Απριλίου συμμετείχαν συνολικά από όλη την Ελλάδα 841 μαθητές και μαθήτριες στα ατομικά και 70 σχολεία στα ομαδικά.
Οι αγώνες ήταν διάρκειας 15’+10’’ ανά κίνηση για τον κάθε παίκτη σε κάθε παρτίδα και συνολικά 9 γύρων για τα ατομικά και 6 γύρων για τα ομαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

  GM's Understanding - bonus-cover 2