Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Πρωτάθλημα Σκάκι Μεσογείου νεανικών κατηγοριών 2017

21-27 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το «Πρωτάθλημα Μεσογείου νεανικών κατηγοριών 2017» , θα διοργανωθεί στα Χανιά από 21-27 Οκτωβρίου 2017. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ενιαίο όμιλο από τον οποίο θα ανακηρυχθούν οι νικητές και νικήτριες στις κατηγορίες όπεν και κοριτσιών U8, U10, U12, U14, U16 και U18.

Διοργανωτές των αγώνων είναι ο Α.Ο. Κύδων Χανίων και η Mediterranean Chess Association – MCA, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης , ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά. Χορηγός των αγώνων είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Κρομμυδάκη.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα Χανιά της Κρήτης στο ξενοδοχείο ΑTLANTICA CALDERA CRETA PARADISE, στη περιοχή Γεράνι Πλατανιά. Περισσότερες πληροφορίες για τον χώρο και το ξενοδοχείο των αγώνων θα βρείτε στη διεύθυνση:
http://www.atlanticahotels.com/en/Hotels/Greece/Atlanticacalderacretaparadise/
Τουριστικές πληροφορίες για τα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή θα βρείτε στη διεύθυνση
www.chania.eu/tourism
Πρόγραμμα αγώνων
Παρασκευή , 20 Οκτωβρίου 2017
19:00 Άφιξη αποστολών - Τεχνική επιτροπή
Σάββατο , 21 Οκτωβρίου 2017 
09.00 - 1ος γύρος
17:00 - 2ος γύρος
Κυριακή , 22 Οκτωβρίου 2017 
09:00 - 3ος γύρος
17:00 - 4ος γύρος
Δευτέρα , 23 Οκτωβρίου 2017
17:00 - 5ος γύρος
Τρίτη , 24 Οκτωβρίου 2017
17:00 - 6ος γύρος
Τετάρτη , 25 Οκτωβρίου 2017
17:00 - 7ος γύρος
Πέμπτη , 26 Οκτωβρίου 2017
17:00 - 8ος γύρος
Παρασκευή , 27 Οκτωβρίου 2017
09:00 - 9ος γύρος
15:30 - Τελετή λήξης
Σάββατο , 28 Οκτωβρίου 2017
Αναχώρηση
Δικαίωμα συμμετοχής
Κάθε σκακιστική Ομοσπονδία μπορεί να δηλώσει τον αριθμό των σκακιστών και σκακιστριών που επιθυμεί στις κατηγορίες κάτω των 8, 10, 12, 14, 16 και 18 ετών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες που δεν έχουν κλείσει τα 8, 10, 12, 14, 16 και 18α γενέθλια τους πριν την 1η Ιανουαρίου του 2017 στις αντίστοιχες κατηγορίες.
Aναστέλλεται η συμμετοχή σκακιστή/τρια, που θα δηλωθεί κατά λάθος σε μικρότερη κατηγορία από αυτή που καθορίζει η ημερομηνία γέννησης, μέχρι τη διόρθωση της κατηγορίας του.
Όλα τα πρόσωπα εκτός των σκακιστών που θα μείνουν στο ξενοδοχείο των αγώνων
προσδιορίζονται ως συνοδοί σκακιστών.
Πρόσβαση στον χώρο των αγώνων θα έχουν μόνο όσοι έχουν αντίστοιχη διαπίστευση από την οργανωτική επιτροπή.
Δήλωση και παράβολο συμμετοχής
Η δήλωση συμμετοχής επιβεβαιώνεται με το παράβολο συμμετοχής το οποίο είναι 50€. Οι
δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται στις 21 Σεπτεμβρίου 2017. Οι δηλώσεις συμμετοχής
γίνονται προσωπικά από τους συμμετέχοντες. Οι Ομοσπονδίες θα δηλώσουν όσους σκακιστές θα φιλοξενηθούν με βάση την προκήρυξη των αγώνων. Όλοι οι αγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν αριθμό μητρώου FIDE. Μετά την λήξη της ημερομηνίας δήλωσης συμμετοχής οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την συμμετοχή σκακιστή. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η εκπρόθεσμη συμμετοχή του σκακιστή ή σκακίστριας μετά τις 21 Σεπτεμβρίου 2017 το παράβολο συμμετοχής διπλασιάζεται.
Οι Έλληνες/ίδες σκακιστές που επιθυμούν να πάρουν μέρος στους αγώνες πρέπει να το δηλώσουν στην ΕΣΟ και την οργανωτική επιτροπή των αγώνων.
Το παράβολο συμμετοχής πρέπει να κατατεθεί στην ALPHA BANK στον αριθμό λογαριασμού : IBAN: GR4201406600660002001000297 (Αθλητικός Όμιλος Κύδων Χανίων)
Έξοδα μετακίνησης
Τα έξοδα μετακίνησης για τους δυο σκακιστές που θα εκπροσωπήσουν κάθε χώρα, θα καλυφθούν
από τις αντίστοιχες ομοσπονδίες.
Διαμονή και διατροφή
Όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες κάτω των 11 ετών θα φιλοξενηθούν χωρίς χρέωση εφ’ όσον συνοδεύονται από ενήλικα που θα διαμένει μαζί τους στο ξενοδοχείο των αγώνων. Κάθε ενήλικας μπορεί να συνοδεύει μόνο ένα παιδί. Οι διοργανωτές θα προσφέρουν δωρεάν διαμονή και διατροφή στις πρώτες 12 δηλώσεις συμμετοχής στα αγόρια και στις 12 πρώτες συμμετοχές κοριτσιών σε τρίκλινα δωμάτια. Κάθε ομοσπονδία που θα δηλώσει συμμετοχές στους αγώνες μπορεί να έχει το ανώτερο δύο δωρεάν συμμετοχές, για ένα αγόρι και ένα κορίτσι.
Οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν στο ξενοδοχείο των αγώνων, το CALDERA CRETA PARADISE στον Πλατανιά (Γεράνι). Κάθε άλλος σκακιστής ή συνοδός, μπορεί να επιλέξει ελεύθερα το μέρος διαμονής του.
Η προσφορά του ξενοδοχείου των αγώνων για όσους επιθυμούν να διαμείνουν έχει ως ακολούθως:
Δίκλινο δωμάτιο για χρήση ως μονόκλινο με 70€ την ημέρα με πλήρη διατροφή.
Δίκλινο δωμάτιο με εσωτερική θέα 100€ την ημέρα με πλήρη διατροφή
Δωμάτιο family με εσωτερική θέα (τρίκλινο) με 140€ την ημέρα με πλήρη διατροφή
Παιδιά <11,99 ετών χωρίς χρέωση εφ΄όσον συνοδεύονται από ενήλικα (σε αναλογία 1 προς 1)
Η πλήρη διατροφή μπορεί να αναβαθμιστεί σε all – inclusive (συμπεριλαμβανομένων των ποτών) σε 10€ την ημέρα επιπλέον.
Η προσφορά των τιμών αυτών του ξενοδοχείου ισχύει για τα 50 πρώτα δωμάτια που θα ζητηθούν κατά σειρά δήλωσης συμμετοχής (η προσφορά δεν ισχύει για όσους διαμένουν στον νομό Χανίων).
Ο αριθμός των δωματίων μπορεί να αυξηθεί μόνο αν το ξενοδοχείο έχει την δυνατότητα να το κάνει.
Κανονισμοί αγώνων
Χώρος αγώνων
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου ATLANTICA CALDERA CRETA PARADISE, στην περιοχή Γεράνι Πλατανιά.
(www.atlanticahotels.com/en/Hotels/Greece/Atlanticacalderacretaparadise/ )
Σύστημα αγώνων
Αγόρια και κορίτσια θα αγωνισθούν σε ένα ενιαίο τουρνουά. Αυτό θα προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες για αξιολόγηση και νόρμες. Τα πρωταθλήματα διοργανώνονται όπως ορίζουν οι κανονισμοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο FIDE Handbook. Οι αγώνες θα γίνουν με ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Ο χρόνος σκέψης θα είναι 90 λεπτά για όλη την παρτίδα συν 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε παίκτη. Οι αγώνες θα γίνουν με DGT ρολόγια. Οι κληρώσεις θα γίνουν με το πρόγραμμα Swiss Manager. Οι κληρώσεις θα γίνονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση κάθε γύρου και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα των αγώνων, μπροστά από την αίθουσα των αγώνων και άλλους χώρους.
Κριτήρια ισοβαθμίας
Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας είναι κατά σειρά τα εξής :
(α) Το μεταξύ τους αποτέλεσμα ( σε περίπτωση που όλοι οι ισόβαθμοι σκακιστές έχουν παίξει μεταξύ τους)
(β) Μέντιαν-Μπούχολζ
(γ) Μπούχολζ
(δ) Μεγαλύτερος αριθμός νικών με μαύρα (αγώνες που δεν παίχθηκαν μετράνε ως νίκη με λευκά)
(ε) Μεγαλύτερος αριθμός νικών
Υποβολή ενστάσεων
Ο πρόεδρος και τα δύο ακόμη μέλη της επιτροπής ενστάσεων θα ανακοινωθούν πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.
Οι ενστάσεις για τις αποφάσεις του επικεφαλής διαιτητή και των βοηθών του, υποβάλλονται
γραπτώς στον πρόεδρο της Επιτροπής ενστάσεων εντός 15 λεπτών από την λήξη της παρτίδας ή από την ανακοίνωση της κλήρωσης. Η ένσταση πρέπει να συνοδεύεται με το ποσόν των 200 € το οποίο καταβάλει ο ενιστάμενος. Αν η ένσταση γίνει δεκτή, το ποσόν των 200€ θα του επιστραφεί. Αν η ένσταση απορριφθεί τα χρήματα θα αποδοθούν στην οργανωτική επιτροπή των αγώνων. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ενστάσεων είναι αμετάκλητες.
Βραβεύσεις
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής των αγώνων. Οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες σε κάθε κατηγορία θα λάβουν κύπελλα, μετάλλια και αντίστοιχα διπλώματα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διεκδικήσουν μόνο ένα τίτλο. Σε περίπτωση που μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερες κατηγορίες θα τους ζητηθεί να αποφασίσουν τον τίτλο που επιθυμούν, κατά την σειρά στην οποία βρίσκονται στην γενική βαθμολογία του τουρνουά.
Επιπλέον κανόνες
(α) Οι σκακιστές δεν προβαίνουν σε ενέργειες που προσβάλουν το άθλημα.
(β) Μετά την λήξη του παιχνιδιού οι σκακιστές ανακοινώνουν το αποτέλεσμα στον διαιτητή και υπογράφουν τα παρτιδόφυλλα τους.
(γ) Η ανάλυση δεν επιτρέπεται στο χώρο των αγώνων.
(δ) Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι σκακιστές δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν στον χώρο αναλύσεων.
(ε)Οι σκακιστές που έχουν ολοκληρώσει τις παρτίδες τους θεωρούνται θεατές και δεν έχουν την άδεια να παραμένουν στο χώρο των αγώνων
(στ) Οι σκακιστές δεν επιτρέπεται να έχουν κινητό τηλέφωνο μαζί τους, στον χώρο των αγώνων. Αν καταστεί εμφανές ότι σκακιστής έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο, χάνει το παιχνίδι. Ο αντίπαλός του παίρνει τον βαθμό τη νίκης. Ο διαιτητής μπορεί να απαιτήσει των έλεγχο των ρούχων, της τσάντας ή άλλων αντικειμένων που έχει μαζί του ένας σκακιστής, σε ιδιωτικό χώρο. Ο έλεγχος γίνεται από διαιτητή ίδιου φύλου με τον ελεγχόμενο. Αν ο σκακιστής/ρια αρνηθεί να συνεργασθεί ο διαιτητής θα λάβει τα μέτρα σύμφωνα με το
άρθρο 12.9 από τους κανονισμούς του σκακιού.
(ζ) Φωτογραφίες με φλας μπορούν να λαμβάνονται μόνο τα 10 πρώτα λεπτά από την έναρξη των αγώνων.
(η) Θεωρείται ότι όλοι οι συμμετέχοντες σκακιστές έχουν διαβάσει και αποδέχονται τους κανονισμούς των αγώνων.
(θ) Μόνο οι σκακιστές και οι διαιτητές μπορούν να παραμένουν στο χώρο των αγώνων, εκτός όσων έχουν την άδεια του επικεφαλής διαιτητή.
(ι) Εφ’ όσον ένα παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σκακιστής μπορεί να μιλήσει μόνο προς τον αντίπαλό του και τον διαιτητή της συνάντησης, όπως ορίζεται από τους κανονισμούς.
(κ) Το αγγλικό κείμενο της αυθεντικής έκδοσης των κανόνων του σκακιού της FIDE (το οποίο υιοθετήθηκε στο 87ο συνέδριο της FIDE στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στην Αθήνα) θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου 2017.
(λ)Κάθε θέμα που δεν αναφέρεται στην παρούσα προκήρυξη αποφασίζεται από το συμβούλιο της MCA (Mediterranean Chess Association) σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή.
Πληροφορίες για συμμετοχή στους αγώνες από τον Διευθυντή Αγώνων κ.Σάκη Κουβάτσο στο τηλέφωνο 6944 347603 και στο 6934 424111 (κ. Μιχάλης Καλογερής) ή επικοινωνείτε με την οργανωτική επιτροπή στο e-mail : skouvatsos11@gmail.com
Διευθυντής αγώνων: Σάκης Κουβάτσος
Επικεφαλής Διαιτητής των αγώνων: Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου, IA
Γενικός Γραμματέας –MCA: Geoffrey Borg (Geoffrey.borg@gmail.com)
+356-99434729 ή +7-9151333670 ή +971-567697927

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)