Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Δύο παιδιά Πρωταθλητές Ανδρών και Γυναικών Δυτικής Ελλάδος στο σκάκι


Πρωταθλητής Ανδρών και Πρωταθλήτρια Γυναικών στο σκάκι στα ανοιχτά ατομικά πρωταθλήματα Δ. Ελλάδας που διεξήχθησαν στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας στο Ν. Λιμάνι από 16 έως 19 Ιουνίου αναδείχτηκαν αντίστοιχα ο 13χρονος σκακιστής του Σ.Π.Ζ.Κ. Αλέξανδρος Λευθεριώτης με 6 νίκες σε 6 αγώνες και η 9χρονη Κατερίνα Αργυρώ Γκουτζούκη με 4 νίκες σε 4 αγώνες.

Είναι η πρώτη φορά που κατακτούν την ίδια χρονιά τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών Δυτ. Ελλάδος παιδιά και μάλιστα τόσο μικρής ηλικίας. Βέβαια και τα δύο παιδιά έχουν, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, ήδη μεγάλες επιτυχίες τόσο στα τοπικά, όσο και στα πανελλήνια πρωταθλήματα των κατηγοριών τους.
Η Κατερίνα είναι η Πρωταθλήτρια Ελλάδας κάτω των 8 ετών, και Πρωταθλήτρια των σχολικών πρωταθλημάτων Ελλάδας στην κατηγορία Γ’ Δημοτικού, ένα τίτλο που έχει κατακτήσει και τις προηγούμενες χρονιές στις αντίστοιχες τάξεις. Εκπροσώπησε μάλιστα τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Νεανικό Πρωτάθλημα που έγινε πέρσι στην Πράγα.
Ο Αλέξανδρος είναι Πρωταθλητής Δ. Ελλάδας στην κατηγορία κάτω των 14 ετών και κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία Κ12 στο περσινό Ομαδικό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α΄Εθνικής όντας αήττητος με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες.
Μάλιστα για να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα Ανδρών Δ. Ελλάδας νίκησε τους κορυφαίους Κερκυραίους σκακιστές Νίκο Σκιαδόπουλο και Σπύρο Τρύφωνα.
Δεύτερος στους άνδρες τερμάτισε ο επίσης 13χρονος εξαιρετικά ταλαντούχος σκακιστής Σπύρος Στρατηγός και τρίτος ο Σπύρος Τρύφωνας.
Στις γυναίκες δεύτερη και τρίτη τερμάτισαν αντίστοιχα οι επίσης μικρές Ηλιάνα Σκλαβούνου (περσινή πρωταθλήτρια) και Καλλιόπη Σκλαβούνου.
Στατιστικά των αγώνων μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)