Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Beginning chess tournament 1 | 2017 στα Ιωάννινα

1-29/10/2017 (κάθε Κυριακή)

Ο Σκακιστικός Όμιλος Πύρρος Ιωαννίνων προκηρύσσει το Ατομικό Πρωτάθλημα σκάκι το οποίο ονομάζεται «Beginning tournament 1 | 2017» και θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα του Συλλόγου η οποία βρίσκεται στην οδό Στυλιανού Καψωμένου 2. Το πρωτάθλημα θα είναι πέντε γύρων και θα πραγματοποιηθεί τις πέντε Κυριακές του Οκτωβρίου.

Ο σκοπός του πρωταθλήματος είναι να για να κάνει προπόνηση η αγωνιστική ομάδα σκάκι του Πύρρος Ιωαννίνων, ώστε να προετοιμαστεί για τα επίσημα πρωταθλήματα  τα οποία θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά· παρόλα αυτά το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό για όλους.
Ακολουθεί η αναλυτική προκήρυξη των αγώνων.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες ανεξάρτητα εάν έχουν δελτίο αθλητικής ταυτότητας σε κάποιο σκακιστικό Σύλλογο ή όχι.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις Συμμετοχής μπορούν να γίνουν έως και την Κυριακή 1η Οκτωβρίου  στα γραφεία του συλλόγου μας, στο τηλέφωνο 26510 97561 ή ηλεκτρονικά στο  https://www.facebook.com/kesarisA
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1.30 του κανονισμού αγώνων για σκακιστή-τρια που θα αποχωρήσει αδικαιολόγητα από το πρωτάθλημα ή θα παρακωλύσει την ομαλή διεξαγωγή του, ο Πύρρος θα αποκλείσει τη συμμετοχή του-της από το επόμενο πρωτάθλημα που έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.
ΕΠΑΘΛΑ - ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το συγκεκριμένο τουρνουά δεν έχει έπαθλα ούτε μετάλλια. Ο σκοπός είναι να παίξουμε σκάκι και αν υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός παικτών τότε το επόμενο τουρνουά, το οποίο θα γίνει περίπου το Νοέμβριο, θα προσπαθήσουμε να είναι βαθμολογημένα και σίγουρα θα έχει έπαθλα, δηλαδή κύπελλα και μετάλλια.
Ο Σύλλογος μας είναι αυτοδημιούργητος και αυτοσυντηρούμενος. Αυτό σημαίνει ότι μόνοι μας φροντίζουμε τα λειτουργικά έξοδα της αίθουσας· για το λόγο αυτό το συμβολικό παράβολο συμμετοχής για το συγκεκριμένο τουρνουά είναι 5 ευρώ το άτομο.
Εξαίρεση στην καταβολή του παραβόλου, δηλαδή δεν θα πληρώσουν το παράβολο του τουρνουά, έχουν οι μαθητές και τα μέλη του Συλλόγου μας οι οποίοι έχουν τακτοποιήσει οικονομικά τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους.
Τα αδέρφια και οι συγγενείς πρώτου βαθμού μπορούν να πληρώσουν συνολικά ένα παράβολο συμμετοχής.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το σύστημα των αγώνων είναι ελβετικό 5 γύρων.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα γενική οδηγία της ΚΕΔ (αρ. 03/2009), ο αρχικός κατάλογος κατάταξης των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με πρώτο κριτήριο το διεθνές ΕΛΟ – τίτλο και με δεύτερο κριτήριο το Εθνικό ΕΛΟ – τίτλο και στην συνέχεια αλφαβητικά με λατινικούς χαρακτήρες.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε παίκτη, 90 λεπτά και επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ως Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Ανδρέας Καίσαρης και Διαιτητής ο Στέφανος Μακρής.
Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν ζητήσαμε από την τοπική επιτροπή διαιτησίας να ορίσει το διαιτητή, διότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν είναι βαθμολογημένο. Στο επόμενο πρωτάθλημα, εάν είναι βαθμολογημένο, ο διαιτητής θα οριστεί από την Τ.Ε.Δ.
ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
α) Buchholz Tie-Breaks (variabel with parameter) [37]
β) Buchholz Tie-Breaks (variabel with parameter) [37]
γ) Tie Break3: The greater number of victories [12]
δ) Most black [53]
ε) Sonneborn-Berger-Tie-Break (0,0,N,Y,0,N,N) [52]
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Το παράβολο ορίζεται στα 100 € και μπορεί να κατατεθεί στην επιτροπή ενστάσεων η οποία αποτελείται από τους Άγγελο Καίσαρη,  Μιχαήλ Παππά και Θανάση Καλομοίρη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν ως εξής:
1ος γύρος την Κυριακή 1η Οκτωβρίου και ώρα 12:00
2ος γύρος την Κυριακή 8η Οκτωβρίου και ώρα 12:00
3ος γύρος την Κυριακή 15η Οκτωβρίου και ώρα 12:00
4ος γύρος την Κυριακή 22η Οκτωβρίου και ώρα 12:00
5ος γύρος την Κυριακή 29η Οκτωβρίου και ώρα 12:00
Οι παίκτες δεν έχουν δικαίωμα αναβολής των αγώνων, όμως εάν δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να παίξουν στο εκάστοτε γύρο της Κυριακής, τότε θα πρέπει να το έχουν δηλώσει έως την Τετάρτη το βράδυ.
Οι κληρώσεις θα πραγματοποιούνται την Πέμπτη το βράδυ και θα ανακοινώνονται την Παρασκευή το πρωί.
ΓΕΝΙΚΑ
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Η λίστα με τους συμμετέχοντες βρίσκεται εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)