Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

3o ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ RAPID του “ATTICA YOUTH CHALLENGE 2017 ΙΙ"

Κυριακή  05 Νοεμβρίου 2017
1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ 
Η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου Αττικής στα πλαίσια του “ ATTICA YOUTH CHALLENGE 2017 II” ανακοινώνει την διοργάνωση του Rapid την Κυριακή  05 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17.30.

2.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ 
Διευθυντής αγώνων ορίζεται η FA Μαρία Πετσετίδη και επικεφαλής διαιτητής ο  Μιχάλης Ρουκουνάκης. 
3.ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ 
Το Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στο κλιματιζόμενο εντευκτήριο της Σκακιστικής Επικοινωνίας, Πολυτεχνείου και Χαράς 12 στο Ηράκλειο Αττικής , πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού Ηρακλείου. 
4.ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ο 1ος γύρος θα ξεκινήσει την Κυριακή  05 Νοεμβρίου 2017 στις 17.30΄, ενώ η ολοκλήρωση του τουρνουά αναμένεται κατά τις 21.30΄. Η επιβεβαίωση συμμετοχών θα γίνει με φυσική παρουσία των αθλητών μέχρι και δεκαπέντε (15) λεπτά πριν την έναρξη του τουρνουά 17.15’. Οι αθλητές που θα επιβεβαιώσουν αργότερα θα παίξουν από τον δεύτερο γύρο. 
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ RAPID
Ο χρόνος σκέψης θα είναι δέκα (10) λεπτά για όλη την παρτίδα και πέντε (5) δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την αρχή της παρτίδας. Η καταγραφή των κινήσεων ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. 
Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE για τις παρτίδες Rapid. 
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 
Κάθε  τουρνουά θα διεξαχθεί με Ελβετικό Σύστημα FIDE 5 γύρων. Για την πραγματοποίηση των κληρώσεων θα χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα Swiss manager. Η αρχική κατάταξη θα γίνει βάση 
των Διεθνών έλο Rapid.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΆΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ  
α. Οι μεταξύ τους αγώνες  
β. Buchholz 
γ. Sonneborn‐Berger  
δ. Κλήρωση 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
 Κάθε αγώνας θα αξιολογείται στη fide  
ΈΠΑΘΛΑ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ 
Στους 3 πρώτους αθλητές μετά την άρση των κριτηρίων απονέμονται μετάλλια. 
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το παράβολο ορίζεται στα 10€ ανά αγώνα για όλους τους σκακιστές. 
Η κατάθεση των παράβολων γίνεται πριν την έναρξη των αγώνων. 
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ 
Ενστάσεις κατά απόφασης διαιτητή υποβάλλονται εγγράφως στο Διευθυντή Αγώνων ή στον Επικεφαλής διαιτητή, το αργότερο πέντε (5) λεπτά μετά τη λήξη του γύρου, υποχρεωτικά πριν την έναρξη του επόμενου γύρου και συνοδεύονται υποχρεωτικά από παράβολο πενήντα (50) ευρώ. Το παράβολο επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης της ένστασης.
Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή ενστάσεων, η οποία θα ορίζεται από τον Διευθυντή Αγώνων πριν την έναρξη κάθε τουρνουά. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα εκδίδονται άμεσα και πριν την κλήρωση του επομένου γύρου, είναι δε οριστικές και αμετάκλητες.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους τους σκακιστές γεννημένους μετά το 2004 και ΕΛΟ μικρότερο του 1600. Ορίζεται ανώτατο όριο συμμετοχών οι 50 σκακιστές, σκακίστριες. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά χρονικής προτεραιότητας. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του ορίου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
Πληροφορίες‐δηλώσεις συμμετοχής: στο email: sk_epikoinonia@skaki.gr και στα τηλέφωνα 6947377440 Μιχάλης Ρουκουνάκης και 6974858312 Μαρία Πετσετίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)