Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

17ο Ανοιχτό Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Λέσβου

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:
Ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης, η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου, η Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου, ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου και η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» διοργανώνουν το 17ο Ανοιχτό Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Λέσβου, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στο Πλωμάρι.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:
Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κος Καμινέλλης Ευστράτιος, πρόεδρος ΣΟ Μυτιλήνης και αντιπρόεδρος ΤΕΣΣ Αιγαίου
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Λέσβου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις εξής κατηγορίες:
1. Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ Δημοτικού
2. Γ’ και Δ’ Δημοτικού
3. Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού
4. Γυμνάσιο
5. Λύκειο
ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6947990416 και στο email thomaidi@env.aegean.gr, καθώς και στο χώρο των αγώνων 30 λεπτά πριν από την έναρξή τους, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟΣ:
Χώρος των αγώνων θα είναι το Πολύκεντρο Πλωμαρίου
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Οι αγώνες θα γίνουν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018
Ο πρώτος γύρος θα αρχίσει στις 10:00 π.μ. και για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι μαθητές/τριες από τις 8:30 έως τις  9:30  να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους.
Οι μαθητές/τριες θα αγωνιστούν στους αντίστοιχους ομίλους, με ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων 
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας για τα σχολικά πρωταθλήματα. Χρόνος σκέψης ορίζονται τα 15 λεπτά ανά παρτίδα με προστιθέμενο χρόνο 10’ ανά κίνηση. Ειδικά για τα παιδιά των μικρών κατηγοριών (νήπια, δημοτικά) μετά το 20λεπτο θα μπαίνουν στο τελευταίο 5λεπτο με χρονόμετρα
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 
α) το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα β) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (το άθροισμα των πόντων κάθε γύρου), γ) Κριτήριο Bucholtz (άθροισμα των πόντων των αντιπάλων, δ) νίκες με τα μαύρα, ε) αγώνας μπαράζ.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: 
Θα ισχύσουν οι Κανονισμοί της Ε.Σ.Ο.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: 
Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο κος Μπανταβάνης Γεώργιος. Οι υπόλοιποι διαιτητές θα ορισθούν από την Διεύθυνση των αγώνων και τον επικεφαλής διαιτητή.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ:
Υπεύθυνος οργανωτικής επιτροπής ορίζεται ο κος Αϊβαλιώτης Μιχαήλ. Οι κληρώσεις θα διεξαχθούν από τους κ.κ. Καμινέλλη Ευστράτιο και Αϊβαλιώτη Μιχαήλ
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ: 
Οι πρωταθλητές κάθε κατηγορίας ανακηρύσσονται πρωταθλητές Βορείου Αιγαίου και θα συμμετάσχει σε διαδικασία επιλογής, η οποία θα οριστεί από την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου (μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγώνων σε Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο), για την εκπροσώπηση του Αιγαίου στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. 
Η απονομή των επάθλων θα γίνει κατά την τελετή λήξης που θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων. Θα δοθούν μετάλλια  στους τρεις πρώτους ανά κατηγορία, καθώς και στο πρώτο κορίτσι κάθε κατηγορίας.
 Επίσης, θα γίνει κλήρωση μεταξύ των πρώτων κάθε κατηγορίας για μια δωρεάν συμμετοχή (μεταφορικά και παράβολο συμμετοχής 40 Euro) στην τελική φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα.
Αναμνηστικά Διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές και μαθήτριες.
Ομαδική Βαθμολογία:
Το πρώτο στην ομαδική βαθμολογία σχολείο (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) προκρίνεται για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Η ομαδική βαθμολογία προκύπτει από το άθροισμα των βαθμών που θα συγκεντρώσουν οι τρεις καλύτεροι παίκτες του κάθε σχολείου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας αυτή αίρεται σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια: α) οι βαθμοί του καλυτέρου παίκτη, β) οι βαθμοί του δεύτερου καλύτερου παίκτη, γ) οι βαθμοί του τρίτου καλύτερου παίκτη, του τέταρτου κ.ο.κ. δ) σε πλήρη ισοβαθμία ορίζεται αγώνας μπαράζ μεταξύ των τριών καλυτέρων παικτών των ισοβαθμούντων σχολείων. Η ομαδική βαθμολογία υπολογίζεται όταν τα σχολεία συμπληρώνουν τουλάχιστον τετραμελή ομάδα και υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα σχολεία.
ΔΙΑΦΟΡΑ: 
Επισημαίνονται τα εξής:
Οι μαθητές/τριες μετά την άφιξή τους στο χώρο των αγώνων θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της FIDE και της Ε.Σ.Ο. καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Διεύθυνση των Αγώνων.

Από τον Σκακιστικό Όμιλο Μυτιλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)