Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ (Ατομικό Πρωτάθλημα μαθητών/τριών και αγώνες «Σιμουλτανέ») Παλαιάς Φώκαιας

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Φώκαιας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλαιάς Φώκαιας διοργανώνει Σκακιστικούς αγώνες Μαθητών-Μαθητριών Δημοτικού και Γυμνασίου.

Υπεύθυνοι Αγώνων: Κοψολαίμη Ελένη – Σιαμίδης Δημήτριος
Χώρος και Ημερομηνίες Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Φώκαιας. 
Ώρα έναρξης αγώνων: 9:30 πμ.
Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στο ατομικό πρωτάθλημα έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων, Δημοσίων και Ιδιωτικών της Ανατολικής Αττικής, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους.
Δηλώσεις συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες στο ατομικό Πρωτάθλημα οφείλουν να προσκομίσουν Δήλωση Συμμετοχής στο Σχολείο (ιδιοχείρως ή με fax:2291036283 ή email: mail@dim-p-fokaias.att.sch.gr ) έως και την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 14:00, δηλώνοντας: Ονοματεπώνυμο, Σχολείο, Τάξη και τηλέφωνο επικοινωνίας. Με τη δήλωση συμμετοχής οι διαγωνιζόμενοι δεσμεύονται για τη συμμετοχή τους και στους 5 αγώνες του πρωταθλήματος, οι οποίοι θα διεξαχθούν όλοι, Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.
Οι συμμετέχοντες στο ατομικό πρωτάθλημα δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους 40 (σαράντα) και γι΄ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής: Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, ώρα 9:00 πμ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ημέρα των αγώνων πιθανόν να μη γίνει δεκτή η εγγραφή σας στο ατομικό πρωτάθλημα.
Σύστημα αγώνων: Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο, με Ελβετικό Σύστημα πέντε (5) γύρων και θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά στις ισοβαθμίες:
i) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους,
ii) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου)
iii) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2. (βαθμοί αντιπάλων)
Αν μετά την εφαρμογή των ως άνω κριτηρίων άρσης τυχόν ισοβαθμιών διατηρείται η ισοβαθμία κάποιων παικτών/παικτριών σε θέση βράβευσης ή πρόκρισης, τότε, θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ (5 λεπτών σκέψης για κάθε παίχτη) μεταξύ τους. Αν και μετά τους ως άνω αγώνων μπαράζ συνεχίζουν να υπάρχουν ισόβαθμοι, η τελική κατάταξή τους θα διαμορφωθεί κατόπιν κλήρωσης.
Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Έναρξη των επόμενων, μετά από τον πρώτο (1ο), γύρων πραγματοποιείται αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του προηγούμενου γύρου και την ανακοίνωση της κληρώσεως του επόμενου γύρου από τον διαιτητή. Οι αγωνιζόμενοι/ες πρέπει να μην απομακρύνονται από το χώρο των αγώνων και να ανταποκρίνονται άμεσα στις σχετικές ανακοινώσεις. Παίκτης/παίκτρια που δεν έχει προσέλθει στη σκακιέρα του πέντε (5) λεπτά της ώρας μετά από την έναρξη του τρέχοντος γύρου χάνει την παρτίδα αυτού του γύρου άνευ αγώνος.
Κανόνες: Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες εφαρμόζονται οι κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν. Σύμφωνα με την από 21/12/2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της ΕΣΟ, ειδικά για την αντικανονική κίνηση, όμως ο μηδενισμός του παίκτη/ της παίκτριας θα λάβει χώρα, αφού θα έχει ολοκληρώσει και δεύτερη (2η) αντικανονική κίνηση.
Έπαθλα: Θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης, τα τρία πρώτα κορίτσια και ο πρώτος νικητής ανά ηλικία (έως 8, έως 10 και έως 12 ετών).
Μαθητής/ μαθήτρια που δικαιούται περισσότερων από ένα (1) μεταλλίων, βραβεύεται με όλα
τα μετάλλια, τα οποία δικαιούται.
Διάφορα: Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Υπεύθυνος των Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.
Διαιτησία – Ενστάσεις: Ο διαιτητής της διοργάνωσης θα είναι ο κ. Σιαμίδης Δημήτριος.
Οι ενστάσεις εκδικάζονται άμεσα από τον διαιτητή και τον υπεύθυνο των αγώνων.
Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.
Παράλληλα με το ατομικό πρωτάθλημα θα διεξαχθούν και αγώνες «Σιμουλτανέ» σε 10 σκακιέρες. Συμμετέχοντες στο «Σιμουλτανέ» μπορούν να είναι άτομα όλων των ηλικιών. 
Στους αγώνες «Σιμουλτανέ» ένας σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα έναν μεγάλο αριθμό αντιπάλων (στην συγκεκριμένη περίπτωση έως 10).
Η συμμετοχή των παιχτών στους αγώνες «Σιμουλτανέ» θα ορίζεται βάσει προτεραιότητας σύμφωνα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.
Στο χώρο θα υπάρχει και επιδαπέδιο σκάκι μεγάλων διαστάσεων για τη χρησιμοποίησή του από τους επισκέπτες.
Η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου, στις 7:30μμ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής γιορτής του σχολείου μας.
Έπαινοι θα δοθούν σε όλους τους διαγωνιζόμενους.
Η Διευθύντρια

Κοψολαίμη Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)