Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

4ο Μαθητικό Τουρνουά Σκάκι Α.Π.Ο. Θέρμης "Ο ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ"

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 11:00 π.μ.
ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Διοργάνωση Αγώνων
Το Σκακιστικό Τμήμα του Α.Π.Ο. Θέρμης «Ο ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ» σε συνεργασία με το Δ.Σ. του συλλόγου, την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής (Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ), και την διεύθυνση του cafe ΑΝΕΜΙ, διοργανώνει αγώνες γρήγορου σκακιού (Rapid) για μαθητές/τριες Σχολείων.

Χώρος αγώνων: Το cafe-αναψυκτήριο ΑΝΕΜΙ, στην Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης.
Δικαίωμα Συμμετοχής - Δηλώσεις – Επιβεβαιώσεις Συμμετοχής Κανονισμοί
Οι αγώνες απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων-Δημοτικών-Γυμνασίων, που γνωρίζουν τους κανονισμούς και συμφωνούν με την προκήρυξη των αγώνων. Ειδικότερα ισχύουν οι κανονισμοί της Fide για το γρήγορο σκάκι (rapid play)
Oι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δύο γκρουπ. Στο Α γκρουπ (αξιολογημένο από τη Fide) θα μπορούν να μετέχουν αθλητές που διαθέτουν Fide id, όπως επίσης και αθλητές που δεν διαθέτουν Fide id αλλά διαθέτουν δελτίο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Στο Β γκρουπ θα μετέχουν μαθητές σχολείων που δεν είναι αθλητές Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας μέχρι τις 1/6/18.
Για το Α γκρουπ
Για το Β γκρουπ
Μόνο όσοι έχουν αδυναμία ηλεκτρονικής δήλωσης, μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο χώρο των αγώνων. Ανώτερος αριθμός συμμετοχών 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ώρα έναρξης των αγώνων είναι την Κυριακή 3/6/2018 στις 11:00 π.μ.. Επιβεβαίωση συμμετοχής στον χώρο των αγώνων από τις 10:15 μέχρι τις 10:45 με φυσική παρουσία. Όσοι δηλωθούν ή επιβεβαιωθούν εκπρόθεσμα θα συμμετέχουν από τον 2ο γύρο.
Παράβολο
Το παράβολο για το Α γκρουπ ορίζεται στα 5 € για κάθε άτομο (περιλαμβάνεται τοστ και αναψυκτικό).
Το παράβολο για το Β γκρουπ ορίζεται στα 3€ για κάθε άτομο (περιλαμβάνεται τοστ και αναψυκτικό).
Σύστημα αγώνων - Χρόνος Σκέψης
Ελβετικό 5 γύρων με χρόνο σκέψης 10΄ λεπτά συν 3΄΄ δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση o κάθε παίκτης (για όλη την παρτίδα). Η επιτροπή αγώνων μπορεί να τροποποιήσει τον αριθμό των γύρων ανάλογα με τις συμμετοχές.
Βραβεύσεις-έπαθλα 
Α γκρουπ
* Οι τρεις πρώτοι-ες του γκρουπ καθώς και τα τρία πρώτα κορίτσια
* Ειδικές κατηγορίες U8,U10,U12,U14 (1ος, 2ος 3ος και 1ο κορίτσι ανά ειδική κατηγορία εφόσον στην ειδική κατηγορία συμμετέχουν περισσότεροι από έξι (6) σκακιστές).
Β γκρουπ
* Οι τρεις πρώτοι-ες του γκρουπ καθώς και τα τρία πρώτα κορίτσια
* Α&Β Δημοτικού ((1ος, 2ος 3ος και 1ο κορίτσι)
* Γ&Δ Δημοτικού ((1ος, 2ος 3ος και 1ο κορίτσι)
* Ε&ΣΤ Δημοτικού ((1ος, 2ος 3ος και 1ο κορίτσι)
Κριτήρια άρσης ισοβαθμίας
Ειδική βαθμολογία ισόβαθμων (εφόσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους. 2.Bucholtzcut 1 (μετά την αφαίρεση της χαμηλότερης βαθμολογίας των αντιπάλων) 3. Bucholtz (άθροισμα βαθμών αντιπάλων) 4 Sonneborn-Berger.5. Αριθμός νικών με τα μαύρα.
Διαιτητές-Κληρώσεις
Επικεφαλής διαιτητής ορίζεται ο Κος Μαυρομούστακος Σάββας ,υπεύθυνος κληρώσεων ο κος Χριστοφορίδης Ιωάννη.
Ενστάσεις
Ενστάσεις μπορεί να υποβάλλονται εντός 5 λεπτών από την λήξη του γύρου με την ταυτόχρονη καταβολή παράβολου των 20 € ,σε περίπτωση απόρριψης της ένστασης το παράβολο εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης, σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή το παράβολο επιστρέφεται.
Η επιτροπή ενστάσεων αποτελείται από τους Λιάμο Αστέριο, Ζωνίδη πέτρο, Μποντζώρλο Ζαφείρη, σε περίπτωση που κάποιο από τα άτομα της επιτροπής εμπλέκεται άμεσα τότε αντικαθίσταται από την οργανωτική επιτροπή.
Γενικά
Φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τους αγώνες θά χρησιμοποιηθεί στά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Για ό,τι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδιο είναι το σκακιστικό τμήμα του Α.Π.Ο. Θέρμης «Ο ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ».
Πληροφορίες: Λιάμος Αστέριος 6974900721 & Σιουτόπουλος Δημήτριος 6977457723 και στο email skaki.thermaikos@gmail.com
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου