Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Καλοκαιρινό Τουρνουά Σκακιού «Παϊδούσης Αριστείδης» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

23-29 Ιουλίου 2018


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ:  «Παϊδούσης Αριστείδης»
(Παϊδούσης Αριστείδης, 1925-2002, Πρωταθλητής Ελλάδος 1964).
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ:  ο ΑΟ ΛΑΤΩ με συνδιοργανωτή τον ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Σκακιστές και σκακίστριες του ΑΟ ΛΑΤΩ και του ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ από 7-16 ετών (γενν. 2002-2011).
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το εντευκτήριο του Συλλόγου στην πλάζ του ΕΟΤ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
1ος γύρος: Δευτέρα 23/7/18  5:00 μμ.
2ος γύρος: Τρίτη 24/7/18  5:00 μμ.
3ος γύρος: Τετάρτη  25/7/18  5:00 μμ.
4ος γύρος: Πέμπτη  26/7/18  5:00 μμ.
5ος γύρος: Παρασκευή  27/7/18  5:00 μμ.
6ος γύρος: Σάββατο  28/7/18  5:00 μμ.
7ος γύρος: Κυριακή 29/7/18  5:00 μμ.
Οι διοργανωτές, έχουν το δικαίωμα να αναβάλλουν κάποιον γύρο εφ’ όσον υπάρξει σοβαρός λόγος όπως π.χ. δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή κάτι άλλο.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε έναν ενιαίο όμιλο, με σύστημα ελβετικό 7 γύρων, εφόσον οι συμμετέχοντες είναι πάνω από δέκα. Με λιγότερους, οι διοργανωτές μπορούν να αλλάξουν το σύστημα των αγώνων, η και να ορίσουν π.χ. δύο ομίλους. Σε κάθε περίπτωση, αυτό (το πρόγραμμα και το σύστημα) θα γίνουν γνωστά πριν την έναρξη των αγώνων.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ: Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια των αγώνων. Εάν χτυπήσει κάποιο, θα υπάρξει μηδενισμός. Αν υπάρχει θέμα υγείας ή κάποιο άλλο αντικειμενικά σοβαρό θέμα, το τηλέφωνο θα παραδίδεται πριν την έναρξη στον διαιτητή ο οποίος θα έχει ενημερωθεί και θα έχει θέσει την συσκευή στην αθόρυβη λειτουργία.  
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΕΩΣ: για κάθε παίκτη θα είναι 1:30 ώρα + 30΄΄για κάθε κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική μέχρι το τέλος της παρτίδας. Εάν περάσουν 30 λεπτά από την προκαθορισμένη ώρα ενάρξεως των αγώνων και κάποιος παίκτης δεν έχει ξεκινήσει να παίζει, τότε χάνει το παιχνίδι. Εάν υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία για την έγκαιρη προσέλευσή του, θα πρέπει να ενημερώσει τον διαιτητή πριν την έναρξη των αγώνων.
ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Διεθνές ΕΛΟ, Ελληνικό ΕΛΟ, αριθμός παρτίδων, παλαιότερος αριθμός μητρώου.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Διαιτητής ορίζεται ο Γιώργος Μαγουλιανός και βοηθός Διαιτητού ο Θανάσης Γραμμέλης.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: Λογοθέτης Σωτήρης, Μαγουλιανός Γιώργος, Μυλωνάκης Γιώργος.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κοζύρης Μιχάλης.
ΑΝΑΒΟΛΕΣ: Δεν θα γίνονται. Επίσης, όποιος-α απουσιάσει (χωρίς να έχει ειδοποιήσει) σε κάποιον γύρο, θεωρείται ότι αποχώρησε από τους αγώνες. Εάν κάποιος δεν έλθει (και έχει ενημερωθεί για αυτό ο διαιτητής) σε έναν αγώνα λόγω ασθένειας ή λόγω άλλου σοβαρού λόγου, θα χάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι άνευ αγώνος. Εάν για οποιονδήποτε λόγο απουσιάσει και σε δεύτερο παιχνίδι, τότε θα το χάσει και αυτό άνευ αγώνος αλλά θα βγεί εκτός κληρώσεων για το υπόλοιπο πρόγραμμα (τα παιχνίδια που έχει παίξει θα σταλθούν για αξιολόγηση).
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ. Δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται την ίδια στιγμή παραπάνω από 1-2 γονείς στην αίθουσα των αγώνων κατά την διάρκεια των παιχνιδιών. Η παρουσία τους (σε διακριτική απόσταση  από τα τραπέζια) θα πρέπει να είναι πολύ σύντομη ώστε να μπορούν να δούν κάποιες στιγμές του παιχνιδιού και άλλοι γονείς.
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΙΔΙΩΝ: Οι γονείς των παιδιών, ειδικά των μικρών, θα πρέπει για λόγους ασφαλείας να βρίσκονται πλησίον του χώρου των αγώνων, προκειμένου έτσι να διευκολυνθεί το έργο των διοργανωτών. Επιπλέον επισημαίνουμε ότι οι γονείς θα πρέπει να παραδίδουν τα παιδιά τους στην αίθουσα των αγώνων και από εκεί και να τα παραλαμβάνουν.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
Για ΕΛΒΕΤΙΚΟ
α) αποτελέσματα μεταξύ των ισοβάθμων, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους
β) Μπούχολντς
γ) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (με τα κριτήρια άρσης της)
δ) Σόννεμπορν – Μπέργκερ
ε) αριθμός νικών
ζ) 2 δεκάλεπτες παρτίδες. Αν και μετά από αυτά τα παιχνίδια, υπάρξει ισοβαθμία, τότε θα παιχθούν δυο πεντάλεπτες παρτίδες και σε νέα ισοπαλία, πάλι το ίδιο μέχρι την τελική επικράτηση.
Για ΠΟΥΛ
α) Σόννεμπορν – Μπέργκερ
β) αριθμός νικών
γ) αποτελέσματα μεταξύ των ισοβάθμων, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους
δ) 2 δεκάλεπτες παρτίδες. Αν και μετά από αυτά τα παιχνίδια, υπάρξει ισοβαθμία, τότε θα παιχθούν δυο πεντάλεπτες παρτίδες και σε νέα ισοπαλία, πάλι το ίδιο μέχρι την τελική επικράτηση.
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ορίζεται στα 15 ευρώ υπέρ του διοργανωτή ΑΟ ΛΑΤΩ. Για δύο ή περισσότερα αδέλφια το ποσό θα είναι 20 ευρώ συνολικά.
ΕΠΑΘΛΑ: Οι τρείς πρώτοι στην γενική κατάταξη, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα πάρουν: κύπελλο ο πρώτος και μετάλλιο ο δεύτερος και ο τρίτος. Επίσης οι τρείς πρώτοι κάτω των 10 ετών θα πάρουν κύπελλο ο πρώτος και μετάλλιο ο δεύτερος και ο τρίτος. Εάν το πρώτο παιδί <10 ετών καταλάβει μια από τις τρείς πρώτες θέσεις της γενικής κατατάξεως, τότε θα πάρει το αντίστοιχο κύπελλο ή μετάλλιο και στην θέση του (στην κατηγορία <10 ετών) θα ανεβεί ο 2ος που θα πάρει το κύπελλο. Με το ίδιο σκεπτικό, θα γίνει η βράβευση και αν στην πρώτη τριάδα της γενικής κατατάξεως, τερματίσουν δύο ή και τρία παιδιά κάτω των 10 ετών. Τότε αυτά τα τρία παιδιά θα πάρουν τα τρία πρώτα βραβεία της γενικής κατατάξεως και στην κατηγορία κάτω των 10 ετών, θα βραβευτούν ο 4ος, ο 5ος και ο 6ος αυτής της κατηγορίας. 
Οι βραβεύσεις και οι απονομές των αναμνηστικών διπλωμάτων θα γίνουν σε ειδική εκδήλωση στην αρχή της επόμενης χρονιάς (2019).
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ (και βιντεοσκόπηση) ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ την ώρα των αγώνων: Για λόγους προβολής του αθλήματος ή του συγκεκριμένου αγώνα αλλά και για λόγους αναμνηστικούς που έχουν να κάνουν με την πορεία των Συλλόγων μας στον χρόνο, συνηθίζεται να φωτογραφίζονται όσοι συμμετέχουν κατά την ώρα των αγώνων τους. Οι φωτογραφίες αυτές (ή τα βίντεο), θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας και μπορεί να στέλνονται για δημοσίευση και στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ ή άλλο ΜΜΕ που μπορεί να προκύψει. Όποιος διαφωνεί και δεν επιθυμεί φωτογράφηση ή βιντεοσκόπηση του παιδιού του ή του ιδίου, θα πρέπει να το δηλώσει εγγράφως πριν την έναρξη των αγώνων. Η φωτογράφηση επιτρέπεται μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά του παιχνιδιού.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 στον κ. Θανάση Γραμμέλη στο 6974-197957 (με μήνυμα ή και προφορικά). Επίσης, στον κ. Γιώργο Μαγουλιανό (τηλ. 6949-722260).
Επίσης στο thanagra@hotmail.gr.
Όποιος έχει δηλώσει συμμετοχή, σημαίνει ότι έχει διαβάσει την παραπάνω προκήρυξη και έχει αποδεχθεί τους όρους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)