Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

1ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ “RAPID” ΧΑΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 2018

ΣABBATO 22/09/2018
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Το σκακιστικό τμήμα της Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Θ – Χ.
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Εντευκτήριο Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς - Μουρουζιδών 12 & Αγριτέλη 8
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ελβετικό 6 γύρων με διεθνή αξιολόγηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
ΣABBATO 22/09/2018
1ος γύρος 17:00
2ος γύρος 17:45
3ος γύρος 18:30
4ος γύρος 19:15
5ος γύρος 20:00
6ος γύρος 20:45
Τελετή Λήξης - Απονομές 21:30
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 12 min + 3 sec ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση για όλη την παρτίδα.
Ισχύουν οι κανονισμοί της F.I.D.E. και της Ε.Σ.Ο.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Γαβριηλίδης Λουκάς, Τσουχνικάς Ευάγγελος, Τσάκωνας Δημήτριος
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Γαβριηλίδης Λουκάς
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Επικεφαλής Διαιτητής και Υπεύθυνος Κληρώσεων ορίζεται ο κ. ΙΑ Γεροντόπουλος Πρόδρομος.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: α) Το μεταξύ των ισόβαθμων τουρνουά (εφόσον έχουν αγωνισθεί όλοι μεταξύ τους), β) Buchholtz cut -1, μετά την αφαίρεση της χαμηλότερης βαθμολογίας των αντιπάλων, γ) Buchholtz, δ) Sonneborn – Berger, ε) Αριθμός νικών
ΑΝΑΒΟΛΕΣ – ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Δεν επιτρέπεται η αναβολή αγώνων. Επιτρέπονται μέχρι 2 εξαιρέσεις. Η εξαίρεση πρέπει να κοινοποιείται στον Επικεφαλής Διαιτητή με το τέλος του προηγούμενου γύρου. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται έως και ½ ώρα μετά τη λήξη του γύρου, με ταυτόχρονη κατάθεση του ποσού των 50€. Η Επιτροπή ενστάσεων θα αποτελείται από τον Διευθυντή αγώνων με συμπλήρωση ή αναπλήρωση από μέλη της οργανωτικής επιτροπής και οι 3 πρώτοι σκακιστές του αρχικού πίνακα κατάταξης (εξαιρείται αν κάποιος από της 3 είναι εμπλεκόμενο μέλος στην ένσταση). Αν η ένσταση γίνει δεκτή, το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Γενικό παράβολο συμμετοχής: 5 ευρώ, τα δύο (2) αδέρφια 8 ευρώ, τα τρία (3) ή και περισσότερα αδέρφια 10 ευρώ. Παίκτες με rapid elo>2300, γυναίκες>2100 και τα ΑΜΕΑ είναι χωρίς παράβολο.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μέσω email στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής: κ. Γαβριηλίδης Λουκάς lougavr@gmail.com, κ. Τσουχνικάς Ευάγγελος tsouchnikasev@gmail.com, κ. Τσάκωνας Δημήτριος tsakonasdm@gmail.com
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μέχρι το Σάββατο στις 22 Σεπτεμβρίου, στις 16:45 με φυσική παρουσία και με την καταβολή του παραβόλου στο χώρο των αγώνων. Όποιος προσέλθει αργότερα, θα συμμετάσχει στο δεύτερο γύρο. Η έναρξη των αγώνων στις 17.00, θα τηρηθεί αυστηρά.
ΕΠΑΘΛΑ: Κύπελλα για τους 3 πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης, μετάλλια στους τρεις πρώτους και στο πρώτο κορίτσι όλων των κατηγοριών, Κ16, Κ14, Κ12, Κ10, Κ 8, εφόσον υπάρχουν 6 συμμετοχές ανά κατηγορία.
ΓΕΝΙΚΑ: Για όποιο θέμα δεν καλύπτει η παρούσα προκήρυξη, αρμόδια είναι η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

  GM's Understanding - bonus-cover 2