Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

1ο Σκακιστικό Τουρνουά μπλιτς ¨ Στρατηγός Ιωάννης Λεβεντογιάννης ¨

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018


Προκήρυξη Αγώνων
1. Διοργανωτής
Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας « Ο Ποσειδών ».

2. Χώρος Αγώνων
Εγκαταστάσεις Ν.Ο. Καλαμάτας “ Ο Ποσειδών” Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρα 19.30.
3. Σύστημα αγώνων – Αξιολόγηση
Τουρνουά γρήγορου σκακιού (μπλιτς) με ελβετικό σύστημα εννέα ( 9 ) γύρων χωρίς διεθνή αξιολόγηση .
4. Δηλώσεις συμμετοχής – Χρόνος Σκέψης-όριο συμμετοχών
Στο τουρνουά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν , χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουν κάρτα αθλητή.
Συμμετοχές μπορείτε να δηλώνετε στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας του Ν.Ο. Καλαμάτας καθημερινά 16.30 – 21.00 και στα email Tsektod@gmail.com, Nokchess@gmail.com. Ο χρόνος σκέψης θα είναι 3’ συν 2’’ για κάθε σκακιστή-σκακίστρια και θα ισχύουν οι κανόνες της FIDE για το γρήγορο σκάκι.
Θα υπάρξει όριο συμμετοχών στα 80 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με πρώτο κριτήριο την ημερομηνία και ώρα της δήλωσης συμμετοχής στο τουρνουά.
5. Διεύθυνση αγώνων
Τούλα Χατζηπαναγιώτου-Τσιάλα
6. Διαιτησία – Ενστάσεις
Διαιτητές των αγώνων θα είναι οι κύριοι Τσεκούρας Θεόδωρος και Τσιάλας Μιχαήλ. Οι ενστάσεις υποβάλλονται έως και 5’ μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Αρμόδιοι να αποφασίσουν θα είναι οι διαιτητές των αγώνων με το παράβολο να ορίζεται στα 50,00 €. Αν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή το παράβολο επιστρέφεται αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.
7. Παράβολο συμμετοχής
Γενικό παράβολο 5 €. Μέρος των παραβόλων θα δοθεί στα Παιδικά Χωριά SOS , θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας (π.χ. ζυμαρικά , γάλα εβαπορέ κ.τλ. ) που θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS.
8.Έπαθλα
1ος τελικής κατάταξης κύπελλο , δεύτερος τελικής κατάταξης αργυρό μετάλλιο , τρίτος τελικής κατάταξης χάλκινο μετάλλιο. Πρώτη γυναίκα του τουρνουά χρυσό μετάλλιο , πρώτος κάτω των 16 ετών χρυσό μετάλλιο , πρώτος κάτω των 12 ετών χρυσό μετάλλιο.
9. Κριτήρια Ισοβαθμίας 
Στο Ελβετικό σύστημα ισχύουν τα εξής κριτήρια ισοβαθμίας : 1) Αποτελέσματα μεταξύ των ισοβάθμων 2) Bucholz, 3) Προοδευτική βαθμολογία.
10. Γενικά
Για κάθε θέμα που προκύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο επικεφαλής διαιτητής ή η διευθύντρια των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)