Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

13o ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ 2018 ΤΗΣ Ε.Σ.Σ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

29/9 - 7/10/2018


1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ε.Σ.Σ.Θ.- Χ. προκηρύσσει το 13ο Ομαδικό Πρωταθλήματος Παμπαίδων <12 ετών 2018.
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
1ος γύρος : Σάββατο 29/09/2018 στις 17:00
2ος γύρος : Σάββατο 29/09/2018 στις 19:30
3ος γύρος : Κυριακή 30/09/2018 στις 10:30
4ος γύρος : Κυριακή 30/09/2018 στις 13:00
5ος γύρος : Σάββατο 06/10/2018 στις 17:00
6ος γύρος : Σάββατο 06/10/2018 στις 19:30
7ος γύρος : Κυριακή 07/10/2018 στις 11:00
3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Φιλίππειον».
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία – μέλη της Ε.Σ.Σ.Θ-.Χ. (με μία μόνο ομάδα το καθένα).
5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δηλώσεις συμμετοχής ομάδων μέχρι την Πέμπτη 27/09/2018 και ώρα 8μμ. εγγράφως με email στο saeakeam@hotmail.com και με καταβολή παραβόλου 20 ευρώ ανά Σωματείο που θα συμμετάσχει.
Η καταβολή του παραβόλου συμμετοχής γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ GR93 0110 2650 0000 2652 9604 519 συγκεντρωτικά ανά σωματείο.
Από τα χρήματα των παραβόλων, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ., θα δοθούν:
-200€ στα Σωματεία της Χαλκιδικής για την κάλυψη των οδοιπορικών τους, (από 100€ έκαστος).
-50€ σε έπαθλα (κύπελλα και μετάλλια).
-200€ κάλυψη οδοιπορικών των διαιτητών.
6. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ:
4μελής με Παμπαίδες-Παγκορασίδες γεννημένους-νες μετά τη 1/1/ 2006 και μέχρι <1600 έλο. (Η τέταρτη σκακιέρα πρέπει να είναι υποχρεωτικά κορίτσι).
Στην σύνθεση της κάθε ομάδες στις 3 πρώτες σκακιέρες οι παίκτες μπαίνουν με σειρά ΕΛΟ (Διεθνές ΕΛΟ – Διεθνής Τίτλος – Ελληνικό ΕΛΟ – Ελληνικός Τίτλος - Αρ. Παρτίδων – Α.Μ. ΕΣΟ).
Όλοι οι παίκτες πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής ιδιότητας της ΕΣΟ .
7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
7.1 Οι αγώνες θα διεξαχθούν με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων και η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει με βάση την τελική βαθμολόγια του αντίστοιχου πρωταθλήματος του 2017. Οι ομάδες που δε συμμετείχαν στην περσινή διοργάνωση θα καταταχθούν αλφαβητικά. Ο χρόνος σκέψης είναι 40΄ για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα +30΄΄ για κάθε κίνηση από την πρώτη. Ισχύουν οι Κανόνες Σκακιού της FIDE και οι Γενικοί Κανονισμοί Ομαδικών της Ε.Σ.Ο.
7.2 Διευκρινίζεται ότι μετά την πάροδο 30 λεπτών από την ώρα έναρξης, κάθε παίκτης που δεν έχει προσέλθει μηδενίζεται και επιβάλλονται οι αντίστοιχες ποινές για τις κενές σκακιέρες.
8. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:
Ο Κεραυνος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ.Χ. αναλαμβάνει την διεύθυνση των αγώνων.
9. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΤΗΤΗΣ – ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ:
Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο κ. Μαυρομούστακος Σάββας και υπεύθυνος κληρώσεων ορίζεται ο κ. Μπάλλας Κλέων-Ευάγγελος.
10. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
10.1 Οι Διαιτητές θα ορισθούν από την ΤΕΔ της Ε.Σ.Σ.Θ. Χ. και θα δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα της Ένωσης. 10.2 Οι διαιτητές είναι υπεύθυνοι για τη συλλογή όλων των Φύλλων Αγώνων και για την προσκόμιση όλων των παρτιδόφυλλων των αγώνων στη διοργανώτρια αρχή (Ένωση) η οποία και έχει δικαίωμα να τις ψηφιοποιήσει και να τις δημοσιεύσει αν κρίνει η ίδια.
10.3 Οι κληρώσεις και τα αποτελέσματα των συναντήσεων δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ένωσης.
10.4. Αν μια ομάδα δεν εμφανισθεί σε ένα γύρο, χωρίς να έχει ενημερώσει έγκαιρα τον Επικεφαλής Διαιτητή αποβάλλεται αμέσως από το πρωτάθλημα χωρίς να γίνει δεκτή καμία δικαιολογία.
10.5 Αναβολές ή αλλαγές του προγράμματος ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
10.6 Όλα τα σωματεία, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα μόνο κοινοτικό σκακιστή. Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση των κοινοτικών είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ισχύει για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις
10.7 Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας Ε.Σ.Ο. θεωρημένο, το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. πριν την έναρξη των αγώνων.
11. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό, και η ήττα με 0 βαθμούς. Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 2 βαθμούς (σύνολο πόντων 3,5-0). Η ομάδα που παίρνει το “ΒΥΕ” σε ελβετικό σύστημα θεωρείται ότι κέρδισε χωρίς αγώνα και παίρνει 2 βαθμούς αλλά μόνο 2,5 πόντους. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με αφαίρεση ενός βαθμού (-1).
12. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Υποβάλλονται το αργότερο 15 λεπτά μετά τη λήξη της συνάντησης. Η εκδίκαση τους θα πρέπει να ολοκληρωθεί από την Επιτροπή Ενστάσεων πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου. Η ένσταση, με το παράβολο των 100 ευρώ, υποβάλλεται στον Επικεφαλής διαιτητή της διοργάνωσης. Το παράβολο επιστρέφεται αν γίνει αποδεκτή η ένσταση, διαφορετικά κατατίθεται υπέρ της Ε.Σ.Σ.Θ.Χ. Επιτροπή Ενστάσεων είναι 5μελής με τρία τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη και θα οριστεί πριν την έναρξη των αγώνων.
Προσφυγή για εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό μπορεί να ασκηθεί στην Επιτροπή Εκδίκασης Ενστάσεων της ΚΕΔ και εφόσον έχει κατατεθεί εντός μίας ώρας από τη γνωστοποίηση της πρωτοβάθμιας απόφασης στον ενδιαφερόμενο. Η απόφασή της Επιτροπής Εκδίκασης Ενστάσεων της ΚΕΔ εκδίδεται οπωσδήποτε πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου και είναι τελεσίδικη.
Από την Ε.Ε. θα εξαιρούνται και θα αντικαθίστανται από τα αναπληρωματικά, όσα τακτικά μέλη της έχουν σχέση με τα σωματεία που εμπλέκονται στην ένσταση.
13. ΚΑΤΑΤΑΞΗ- ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
Για την τελική κατάταξη χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:
α) Βαθμοί β) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων. Το κριτήριο δεν εφαρμόζεται αν κάποιος αγώνας μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων δεν πραγματοποιήθηκε, επειδή η τέλεσή του δεν προβλεπόταν από το πρόγραμμα. γ) Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες. δ) Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ.. ε) Αν και μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων έχουμε ξανά ισοβαθμία τότε θα γίνει τουρνουά αγώνων νοκ άουτ «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής: Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δε λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.
Διευκρινίζεται ότι, η ποινή της αφαίρεσης 1 βαθμού για την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα (α.α.), εφαρμόζεται στην τελική-συνολική βαθμολογία και δεν επηρεάζει την κλήρωση των ομάδων.
14. ΕΠΑΘΛΑ:
Θα δοθούν κύπελλα στις τρεις (3) πρώτες ομάδες και μετάλλια στους παίκτες τους .
15. ΓΕΝΙΚΑ:
Σε όλες τις διοργανώσεις που διεξάγονται από την ΕΣΣΘ-Χ επιτρέπεται η φωτογράφηση αθλητών μόνο από τον εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της διοργάνωσης.
Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από την ΕΣΣΘ-Χ για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. (απόφαση ΔΣ 03/04/2017).
Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.
Για όσα δεν προβλέπονται από την παραπάνω προκήρυξη αρμόδιο είναι το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΥΘΑΡΙΔΗΣ                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

  GM's Understanding - bonus-cover 2