Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

5ος ο Νίκος Σπυρόπουλος και εξαιρετικές παρουσίες του Αλεξιάδη και των μικρών Μακρίδη και Τσαρσιταλίδη στο Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Εφήβων!!!

 

Ολοκληρώθηκε στις 30-10-2018 στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων (Κ14, Κ16 και Κ18) με τον FM Νίκο Σπυρόπουλο (Α.Ο. "ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ '89") να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση και να τερματίζει τελικά στην 5η θέση με 8 βαθμούς σε 11 αγώνες, στην κατηγορία Α14, ισοβαθμώντας με τον τρίτο της κατάταξης και χάνοντας στα κριτήρια ισοβαθμίας το χάλκινο μετάλλιο.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο FM Χρήστος Αλεξιάδης (Σ. Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ), ο οποίος τελικά έμεινε στην 13η θέση με 7 βαθμούς, αν και μέχρι τον τελευταίο γύρο διεκδικούσε είσοδο στην πρώτη τριάδα στην κατηγορία Α18.
Ευχάριστες εκπλήξεις από Ελληνικής πλευράς αποτέλεσαν ο 11χρονος Δημήτριος Μακρίδης (ΕΥΒΟΙΚΗ Ε.Σ.) και ο 10χρονος Χρήστος Τσαρσιταλίδης (Ε.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), οι οποίοι αγωνιζόμενοι στην κατηγορία Α14, αν και είχαν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους και θεωρητικά πολύ δυνατότερους βάσει ELO, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, συγκέντρωσαν 5 βαθμούς με απόδοση 1930 ELO ο πρώτος και 4,5 βαθμούς με απόδοση 1730 ELO ο δεύτερος και αύξησαν την απόδοσή τους σε Διεθνές ELO κατά 130,8 μονάδες και 92,4 μονάδες αντίστοιχα.
Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν όλα σχεδόν τα παιδιά της Ελληνικής αποστολής αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι το ελληνικό σκάκι έχει λαμπρό μέλλον.
Οι Ελληνικές συμμετοχές και τα αποτελέσματά τους εδώ.
Επίσημο site των αγώνων: http://worldyouth2018.com/
Αποτελέσματα και στατιστικά των αγώνων: http://chess-results.com/tnr385901.aspx?lan=1
Οι παρτίδες των αγώνων: http://worldyouth2018.com/live-games/
Η παρτίδα του τελευταίου γύρου του Νίκου Σπυρόπουλου όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το chess24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

  GM's Understanding - bonus-cover 2