Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Σκακιού Κρήτης 2019

12 Ιανουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου 2019

Προκήρυξη της ΕΣΣΚ για τα Ατομικά Νεανικά Κρήτης 2019, στις ηλικίες <8-<16, που ξεκινούν το Σάββατο  12 Ιανουαρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019. Ως γνωστόν τα Ατομικά Πρωταθλήματα Κρήτης διεξάγονται σε 2 φάσεις.

Η 1η αφορά τα Πρωταθλήματα Νομών τα οποία ξεκινούν το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 και τελειώνουν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019.Στην συνέχει ακολουθούν τα Τελικά Κρήτης τα οποία θα αρχίσουν στις 2 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Φεβρουαρίου 2019. Για αναλυτική ενημέρωση διαβάστε την συνημμένη προκήρυξη:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2019
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις:
α. Περιφερειακά Πρωταθλήματα Ενώσεων
Πρωταθλήματα ανά Νομό
Τελική φάση Προκριματικών Κρήτης
β. Τελικοί (Πανελλήνιοι) Αγώνες
Α΄ ΦΑΣΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2019
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις:
α) Περιφερειακά Πρωταθλήματα ανά Νομό
β) Τελική Φάση Κρήτης (μπαράζ Κρήτης).
Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΝΟΜΟ
1. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΝΑ ΝΟΜΟ:
Για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων ορίζονται υπεύθυνοι ανά νομό οι εξής:
Νομός Χανίων: Πετράκης Ιωσήφ
Νομός Ρεθύμνου: Χατζηγιάννη Μαρία
Νομός Ηρακλείου: Στεφανάτος Χαράλαμπος-Μιχαηλίδη Αφροδίτη
Νομός Λασιθίου: Γραμμέλης Θανάσης
2. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Από όλους τους συμμετέχοντες, θα καταβάλλεται παράβολο 10 € για να καλυφθεί μέρος των δαπανών της Διοργάνωσης.
Το Παράβολο θα καταβάλλεται στον υπεύθυνο Διαιτητή με την έναρξη των αγώνων, ο οποίος και έχει την απόλυτη ευθύνη είσπραξης των παραβόλων.
Ολόκληρο το ποσόν των παραβόλων θα κατατίθεται στο λογαριασμό της ΕΣΣΚ, για να μπορέσει η ΕΣΣΚ να αντιμετωπίσει τις δαπάνες των επίσημων Διοργανώσεων της.
3. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στους υπεύθυνους διαιτητές των χώρων αγώνων, όπου θα διεξαχθούν τα Προκριματικά των Νομών, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε Νομό συμμετέχουν οι αθλητές οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στον συγκεκριμένο Νομό, ασχέτως αν το δελτίο τους ανήκει σε ομάδα που έχει έδρα σε άλλο Νομό.
Εξαίρεση αποτελούν όσοι διαμένουν σε περιοχή στην οποία δεν διεξάγονται προκριματικοί αγώνες, οπότε έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην κοντινότερη χιλιομετρικά έδρα τέλεσης προκριματικών αγώνων, π.χ. οι αθλητές Ανωγείων μπορούν να συμμετέχουν στα Προκριματικά Ηρακλείου, λόγω μικρότερης απόστασης των Ανωγείων από το Ηράκλειο έναντι της έδρας του Νομού (Ρεθύμνου).
4.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:  Το Περιφερειακά Πρωταθλήματα του 2019 ανά Νομό θα γίνουν ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών, ανά ηλικιακή κατηγορία, ως εξής:
Αν σε μια κατηγορία (κοριτσιών) οι συμμετοχές είναι 2 τότε η κατηγορία αυτή ενσωματώνεται στην αντίστοιχη κατηγορία (των αγοριών) της ίδιας ηλικίας ή και κοριτσιών μεγαλύτερης ή μικρότερης κατηγορίας. Αν αυτό δεν γίνεται τότε τα 2 κορίτσια θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε 2 συναντήσεις.
3-4 Συμμετοχές: Κυκλικό σύστημα (πουλ) διπλών συναντήσεων.
5-8 Συμμετοχές: Κυκλικό σύστημα (πουλ) απλών συναντήσεων.
9-12 Συμμετοχές: Ελβετικό 5 παρτίδων
≥13 Συμμετοχές: Ελβετικό 7 παρτίδων
Το πρόγραμμα των Αγώνων έχει ως εξής
Σάββατο
12 Ιανουαρίου 2019
16.00
1ος γύρος
Κυριακή
13 Ιανουαρίου 2019
10.00
2ος γύρος
Κυριακή
13 Ιανουαρίου 2019
16.30
3ος γύρος
Σάββατο
19 Ιανουαρίου 2019
16.00
4ος γύρος
Κυριακή
20 Ιανουαρίου 2019
16.00
5ος γύρος
Σάββατο
26 Ιανουαρίου 2019
16.00
6ος γύρος
Κυριακή
27 Ιανουαρίου 2019
16.00
7ος γύρος
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πρόγραμμα Αγώνων είναι ενδεικτικό. Σε κάθε χώρο υπεύθυνος για το τελικό πρόγραμμα είναι ο διαιτητής του χώρου, ο οποίος και θα δώσει γραπτό πρόγραμμα σε όλους τους συμμετέχοντες, προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, με την αναγκαία προϋπόθεση ότι το Πρωτάθλημα Νομού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 27 Ιανουαρίου 2019.
Ο υπεύθυνος διαιτητής κάθε χώρου δικαιούται επίσης να εισηγηθεί στους συμμετέχοντες κάποιας κατηγορίας άλλο σύστημα αγώνων (με περισσότερους αγώνες) αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν εγγράφως όλοι οι συμμετέχοντες στην κατηγορία, οι προπονητές των Σωματείων των αθλητών και ο/οι υπέυθυνος/οι του Νομού στον οποία διεξάγεται η κατηγορία αυτή. Εννοείται ότι η πιθανή αλλαγή του συστήματος αγώνων θα πρέπει να ολοκληρώνει τους αγώνες της κατηγορίας το αργότερο την 27η Ιανουαρίου 2019. Θεωρείται αυτονόητο ότι σε περίπτωση αλλαγής συστήματος αγώνων θα πρέπει να ενημερωθεί και ο Έφορος Αγώνων της ΕΣΣΚ Μπάμπης Στεφανάτος με email στο babisstefanatos@gmail.com
Σημείωση: Αθλητής ή αθλήτρια που δεν έχει προσέλθει στο χώρο των αγώνων 30 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).
Η κατάταξη των αθλητών, στο ελβετικό σύστημα, θα γίνεται πρώτα με το διεθνές και μετά με το ελληνικό έλο. Σε περίπτωση ίδιου ελληνικού έλο αλφαβητικά (με λατινικούς χαρακτήρες).
5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά, για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 15 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
6. ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ: Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας: :
Για κυκλικό σύστημα (round robin)
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων.
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Το σύστημα Κόγια (αριθμός βαθμών εναντίον αντιπάλων με ποσοστό >50%).
ε) Ανά 1 10λεπτη παρτίδα, με κλήρωση χρωμάτων, με 5΄΄ προσαύξηση, μέχρι την τελική επικράτηση (με εναλλαγή χρωμάτων κάθε φορά).
Για ελβετικό σύστημα
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1(βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου).
γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
ε) Ανά 1 10λεπτη παρτίδα, με κλήρωση χρωμάτων, με 5΄΄ προσαύξηση, μέχρι την τελική επικράτηση (με εναλλαγή χρωμάτων κάθε φορά).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα κριτήρια Μπούχολτς και Σόνεμποργκ θα ισχύσει το «virtual opponent»
Οι αγώνες μπαράζ (10λεπτες παρτίδες) θα πραγματοποιούνται 20-30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των παρτίδων των ενδιαφερομένων.
Όποιος δεν εμφανισθεί στους αγώνες μπαράζ μηδενίζεται.
7. ΧΩΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Για τα Χανιά:
Στο εντευκτήριο του Ο.Α.Χανίων (Κατηγορίες <8 Αγόρια και Κορίτσια).
Στο εντευκτήριο της Σ.Α.Χανίων (Κατηγορίες <10 Αγόρια και Κορίτσια και <14 Αγόρια και Κορίτσια).
Στο εντευκτήριο του ΚΥΔΩΝΑ (Κατηγορίες: <12 Αγόρια και Κορίτσια και <16  Αγόρια και Κορίτσια).
Για το Ηράκλειο:
Στο εντευκτήριο της Σ.Α.ΓΑΖΙΟΥ, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, όλες οι κατηγορίες Αγοριών και Κοριτσιών.
Για το Ρέθυμνο:
Στο εντευκτήριο του ΣΚ.Ο.Ρ. όλες οι κατηγορίες Αγοριών και Κοριτσιών.
Για το Λασίθι:
Στο εντευκτήριο του Α.Ο.ΛΑΤΩ Αγ.Νικολάου, όλες οι κατηγορίες Αγοριών και Κοριτσιών.
8. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:
Για τα Χανιά: Κ.Τσαρουχάς, για τους αγώνες στη «Σ.Α.Χ.», Δ.Μπαλόκας, για τους αγώνες στον «Ο.Α.Χ.» και Ν.Σγουρός, για τους αγώνες στον «ΚΥΔΩΝΑ».
Για το Ηράκλειο: Στεφανάτος Μπάμπης Λυράκης Σταύρος και Μιχαηλίδη Αφροδίτη για τους αγώνες στην «Σ.Α.ΓΑΖΙΟΥ».
Για το Ρέθυμνο: Λαμπούδης Λουκάς, για τους αγώνες στον «ΣΚ.Ο.Ρ.»
Για το Λασίθι: Μαγουλιανός Γεώργιος για τους αγώνες στον «Α.Ο.ΛΑΤΩ»
9.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: Για οτιδήποτε ζήτημα είναι αρμόδια η επιτροπή ενστάσεων της ΤΕΔ Κρήτης, την οποία αποτελούν οι κ.κ. Λογοθέτης Σωτήρης, Μαγουλιανός Γιώργος και Μυλωνάκης Γιώργος. Στην περίπτωση που εμπλέκεται ένσταση κατά διαιτητή Νομού που είναι στην επιτροπή ενστάσεων ο διαιτητής αναπληρώνεται.
Για την κατάθεση ένστασης απαιτείται ποσόν 90 ευρώ, το οποίο παραδίδεται στον διαιτητή, και σε περίπτωση δικαίωσης επιστρέφεται στον ενιστάμενο, άλλως εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.
10. ΕΝΣΤΑΣΗ: Μπορεί να υποβληθεί έως και 30 λεπτά μετά την λήξη του γύρου, με την πληρωμή στον διαιτητή του προαναφερθέντος ποσού. Αν το πρόγραμμα προβλέπει 2 αγωνιστικές την ίδια μέρα πρέπει να υποβληθεί μέχρι 15 λεπτά μετά την λήξη της υπόψη παρτίδας. Η ένσταση θα εκδικαστεί από την Επιτροπή Ενστάσεων της Διοργάνωσης, η οποία αναφέρεται στο προηγούμενο άρθρο.
11. ΑΝΑΒΟΛΕΣ-ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ: Αναβολή παρτίδας δεν επιτρέπεται εκτός αν για σοβαρό λόγο (υγείας που αποδεικνύεται με χαρτί γιατρού) δεν μπορεί κάποιος αθλητής να αγωνιστεί και συμφωνήσει και ο αντίπαλος του να παιχτεί η παρτίδα άλλη στιγμή, με την υποχρεωτική παρουσία όμως διαιτητή.
Εξαιρέσεις επιτρέπονται μέχρι 2 (δύο), σε ελβετικό σύστημα αγώνων και μόνο μέχρι τον 3ο γύρο, και θα πρέπει ο διαιτητής να έχει ενημερωθεί από την έναρξη των αγώνων. Πέραν των 2 εξαιρέσεων ο αθλητής χάνει το δικαίωμα του να αγωνιστεί στο υπόλοιπο Πρωτάθλημα.
Αποχωρήσεις αθλητών από τα προκριματικά επιτρέπονται μόνο για αποδεδειγμένους λόγους υγείας. Τυχόν αδικαιολόγητες αποχωρήσεις αθλητών μπορεί να επιφέρουν μη δυνατότητα συμμετοχής στην τελική φάση (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) ακόμα και με την καταβολή του προβλεπόμενου παραβόλου συμμετοχής (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ).
12. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛ. ΦΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ:
         Στα Αγόρια, στις κατηγορίες Α12, Α14 και Α16, οι δυο πρώτοι από τα Πρωταθλήματα Νομών Ηρακλείου και Χανίων και ο 1ος από τους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου προκρίνονται για την Τελική Φάση Κρήτης, δηλαδή 2 + 2 + 1 + 1 = 6 προκρίσεις.
         Στις κατηγορίες Α8 και Α10, οι δυο πρώτοι από όλα τα Πρωταθλήματα Νομών προκρίνονται για την Τελική Φάση Κρήτης, δηλαδή 2 + 2 + 2 + 2 = 8 προκρίσεις.
        Στα Κορίτσια, στις κατηγορίες Κ12, Κ14 και Κ16, επίσης οι δυο πρώτες από τα Πρωταθλήματα Νομών Ηρακλείου και Χανίων και η 1η από τους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου προκρίνονται για την Τελική Φάση  Κρήτης, δηλαδή 2 + 2 + 1 + 1 = 6 προκρίσεις.
         Αντίστοιχα στις κατηγορίες Κ8 και Κ10, οι δυο πρώτες από όλα τα Πρωταθλήματα Νομών προκρίνονται για την Τελική Φάση Κρήτης, δηλαδή 2 + 2 + 2 + 2 = 8 προκρίσεις.
        Η διαφοροποίηση του αριθμού προκρίσεων στις ηλικιακές κατηγορίες οφείλεται σε υλοποίηση απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΣΚ, στην συνεδρίαση της 4ης Φεβρουαρίου 2018, για να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες  Αγοριών και Κοριτσιών <8 και <10, στους Νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνου. Παρακαλούνται λοιπόν οι υπεύθυνοι των συγκεκριμένων Νομών να εργαστούν προς επίτευξη του σκοπού αυτού.
Β. ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ 2019
1.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 2 Φεβρουαρίου έως και τις 17 Φεβρουαρίου 2019.
2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Πουλ 5 γύρων, σε Αγόρια και Κορίτσια <12, <14 και <16, το οποίο, για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους, θα διεξαχθεί σε 6 γύρους.
Πουλ 7 γύρων στις κατηγορίες Αγοριών και Κοριτσιών <8 και <10.
3.ΤΟΠΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Για τις κατηγορίες Αγοριών και Κοριτσιών <12, <14 και <16, στους  πρώτους γύρους οι αγώνες θα γίνουν σε χώρο Σωματείων όπου διεξάγονται τα Προκριματικά των Νομών και ανακοινώνονται στο πρόγραμμα παρακάτω. Στους τελευταίους 3 γύρους οι αγώνες θα διεξαχθούν σε αίθουσα ξενοδοχείου.
Για τις κατηγορίες Αγοριών και Κοριτσιών <8 και <10, στους  πρώτους γύρους οι αγώνες θα γίνουν σε χώρο Σωματείων όπου διεξάγονται τα Προκριματικά των Νομών και ανακοινώνονται στο πρόγραμμα παρακάτω. Στους υπόλοιπους γύρους οι αγώνες θα διεξαχθούν σε αίθουσα ξενοδοχείου.
4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων αφορά δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, κατά πρώτον τις Κατηγορίες Αγοριών και Κοριτσιών ,12, ,14 και ,16 και  κατά δεύτερον τις Κατηγορίες Αγοριών και Κοριτσιών ,8 και ,10.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα προγράμματα, ανά ξεχωριστή περίπτωση:
1.ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ <12, <14 και <16.

ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΟΡ <12,<14,<16
Χώρος
ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡ <12,<14,<16
Χώρος
1ος Γύρος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1ος – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2ος  
ΧΑΝΙΑ 1ος  – ΧΑΝΙΑ 2ος
 (Σάββατο 2/2/19 στις 16.00)

Ο.Α.Α.Η.

ΣΑΧ



ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2η  
ΧΑΝΙΑ 1η  – ΧΑΝΙΑ 2η
 (Σάββατο 2/2/19 στις 16.30)

Ο.Α.Α.Η.

ΣΑΧ


2ος Γύρος

ΛΑΣΙΘΙ 1ος  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2ος 
ΡΕΘΥΜΝΟ 1ος  – ΧΑΝΙΑ 2ος
 (Κυριακή 3/2/19 - 10.30 π.μ.)
ΛΑΤΩ

ΣΚ.Ο.Ρ.



ΛΑΣΙΘΙ 1η  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2η 
ΡΕΘΥΜΝΟ 1η  – ΧΑΝΙΑ 2η
 (Κυριακή 3/2/19 στις 10.30)
ΛΑΤΩ

ΣΚ.Ο.Ρ.


3ος Γύρος

ΛΑΣΙΘΙ 1ος  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1ος  
ΡΕΘΥΜΝΟ 1ος  – ΧΑΝΙΑ 1ος
 (Σάββατο 9/2/19 - 16.00)

ΛΑΤΩ

ΣΚ.Ο.Ρ.



ΛΑΣΙΘΙ 1η  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η  
ΡΕΘΥΜΝΟ 1η  – ΧΑΝΙΑ 1η
 (Σάββατο 9/2/19 στις 16.30)

ΛΑΤΩ

ΣΚ.Ο.Ρ.

4ος Γύρος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2ος  – ΧΑΝΙΑ 2ος
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1ος – ΡΕΘΥΜΝΟ 1ος
ΧΑΝΙΑ 1ος  – ΛΑΣΙΘΙ 1ος  
(Σάββατο 16/2/19 - 17.00)

ΞΕΝΟΔΟΧ


ΑΓΩΝΩΝ




ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2η  – ΧΑΝΙΑ 2η
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η – ΡΕΘΥΜΝΟ 1η
ΧΑΝΙΑ 1η  – ΛΑΣΙΘΙ 1η  
(Σάββατο 16/2/19 στις 17.00)

ΞΕΝΟΔ.


ΑΓΩΝΩΝ



5ος Γύρος

ΧΑΝΙΑ 2ος – ΛΑΣΙΘΙ 1ος
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2ος  – ΡΕΘΥΜΝΟ 1ος
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1ος – ΧΑΝΙΑ 1ος
(Κυριακή 17/2/19 - 10.00π.μ.)

ΞΕΝΟΔΟΧ


ΑΓΩΝΩΝ




ΧΑΝΙΑ 2η – ΛΑΣΙΘΙ 1η
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2η  – ΡΕΘΥΜΝΟ 1η
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η  – ΧΑΝΙΑ 1η
(Κυριακή 17/2/19 - 10.00π.μ.)

ΞΕΝΟΔ.


ΑΓΩΝΩΝ



6ος Γύρος

ΧΑΝΙΑ 2ος  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1ος
ΧΑΝΙΑ 1ος – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2ος
ΛΑΣΙΘΙ 1ος – ΡΕΘΥΜΝΟ 1ος
 (Κυριακή 17/2/19 στις 16.30)

ΞΕΝΟΔΟΧ


ΑΓΩΝΩΝ


ΧΑΝΙΑ 2η – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η
ΧΑΝΙΑ 1η  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2η
ΛΑΣΙΘΙ 1η – ΡΕΘΥΜΝΟ 1η
 (Κυριακή 17/2/19 στις 16.30)

ΞΕΝΟΔ.


ΑΓΩΝΩΝ

2.ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ <8 και <10.
Στις συγκεκριμένες κατηγορίες θα ισχύσει το παρακάτω πρόγραμμα:

ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ <8,<10
Χώρος
ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ <8,<10
Χώρος
1ος Γύρος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1ος – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2ος  
ΧΑΝΙΑ 1ος  – ΧΑΝΙΑ 2ος
ΡΕΘΥΜΝΟ 1ος – ΡΕΘΥΜΝΟ 2ος  
ΛΑΣΙΘΙ 1ος  – ΛΑΣΙΘΙ 2ος
 (Σάββατο 2/2/19 στις 16.00)

ΟΑΑΗ
ΣΑΧ
ΣΚ.Ο.Ρ.
ΛΑΤΩ



ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2η  
ΧΑΝΙΑ 1η  – ΧΑΝΙΑ 2η
ΡΕΘΥΜΝΟ 1η – ΡΕΘΥΜΝΟ 2η  
ΛΑΣΙΘΙ 1η  – ΛΑΣΙΘΙ 2η
 (Σάββατο 2/2/19 στις 16.30)

ΟΑΑΗ
ΣΑΧ
ΣΚ.Ο.Ρ.
ΛΑΤΩ


2ος Γύρος

ΛΑΣΙΘΙ 1ος  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2ος 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1ος – ΛΑΣΙΘΙ 2ος  ΡΕΘΥΜΝΟ 1ος  – ΧΑΝΙΑ 2ος
ΧΑΝΙΑ 1ος – ΡΕΘΥΜΝΟ 2ος  
 (Κυριακή 3/2/19 - 10.30 π.μ.)

ΛΑΤΩ
ΛΑΤΩ
ΣΚ.Ο.Ρ.
ΣΚ.Ο.Ρ.



ΛΑΣΙΘΙ 1η  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2η 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η  – ΛΑΣΙΘΙ 2η  ΡΕΘΥΜΝΟ 1η  – ΧΑΝΙΑ 2η
ΧΑΝΙΑ 1η – ΡΕΘΥΜΝΟ 2η
 (Κυριακή 3/2/19 στις 10.30)

ΛΑΤΩ
ΛΑΤΩ
ΣΚ.Ο.Ρ.
ΣΚ.Ο.Ρ.


3ος Γύρος

ΛΑΣΙΘΙ 1ος  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1ος  
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2ος – ΛΑΣΙΘΙ 2ος    ΡΕΘΥΜΝΟ 1ος  – ΧΑΝΙΑ 1ος
ΧΑΝΙΑ 2ος – ΡΕΘΥΜΝΟ 2ος
 (Σάββατο 9/2/19 - 16.00)

ΛΑΤΩ
ΛΑΤΩ
ΣΚ.Ο.Ρ.
ΣΚ.Ο.Ρ.



ΛΑΣΙΘΙ 1η  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η  
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2η  - ΛΑΣΙΘΙ 2η ΡΕΘΥΜΝΟ 1η  – ΧΑΝΙΑ 1η
ΧΑΝΙΑ 2η – ΡΕΘΥΜΝΟ 2η
 (Σάββατο 9/2/19 στις 16.30)

ΛΑΤΩ
ΛΑΤΩ
ΣΚ.Ο.Ρ.
ΣΚ.Ο.Ρ.


4ος Γύρος

ΧΑΝΙΑ 1ος – ΛΑΣΙΘΙ 1ος 
ΛΑΣΙΘΙ 2ος  – ΧΑΝΙΑ 2ος 
ΡΕΘΥΜΝΟ 2ος – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1ος
ΡΕΘΥΜΝΟ 1ος – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2ος
(Σάββατο 16/2/19 -10.30 π.μ.)

ΞΕΝΟΔΟΧ


ΑΓΩΝΩΝ


ΧΑΝΙΑ 1η– ΛΑΣΙΘΙ 1η 
ΛΑΣΙΘΙ 2η – ΧΑΝΙΑ 2η
ΡΕΘΥΜΝΟ 2η – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η
ΡΕΘΥΜΝΟ 1η – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2η
(Σάββατο 16/2/19 στις 17.00)

ΞΕΝΟΔ.


ΑΓΩΝΩΝ

5ος Γύρος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2ος  – ΧΑΝΙΑ 2ος
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1ος – ΧΑΝΙΑ 1ος
ΛΑΣΙΘΙ 1ος  – ΡΕΘΥΜΝΟ 1ος 
ΡΕΘΥΜΝΟ 2ος – ΛΑΣΙΘΙ 2ος
 (Σάββατο 16/2/19 - 17.00)

ΞΕΝΟΔΟΧ


ΑΓΩΝΩΝ




ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2η – ΧΑΝΙΑ 2η
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η – ΧΑΝΙΑ 1η   ΛΑΣΙΘΙ 1η  – ΡΕΘΥΜΝΟ 1η
ΡΕΘΥΜΝΟ 2η  - ΛΑΣΙΘΙ 2η
(Σάββατο 16/2/19 στις 17.00)

ΞΕΝΟΔ.


ΑΓΩΝΩΝ



6ος Γύρος

ΧΑΝΙΑ 2ος  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1ος
ΧΑΝΙΑ 1ος  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2ος
ΛΑΣΙΘΙ 2ος – ΡΕΘΥΜΝΟ 1ος
ΡΕΘΥΜΝΟ 2ος – ΛΑΣΙΘΙ 1ος 
(Κυριακή 17/2/19 - 10.00π.μ.)

ΞΕΝΟΔΟΧ


ΑΓΩΝΩΝ




ΧΑΝΙΑ 2η – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η 
ΧΑΝΙΑ 1η – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2η 
ΛΑΣΙΘΙ 2η – ΡΕΘΥΜΝΟ 1η
ΡΕΘΥΜΝΟ 2η  – ΛΑΣΙΘΙ 1η
 (Κυριακή 17/2/19 - 10.00π.μ.)

ΞΕΝΟΔ.


ΑΓΩΝΩΝ



7ος Γύρος

ΧΑΝΙΑ 2ος  – ΛΑΣΙΘΙ 1ος
ΛΑΣΙΘΙ 2ος  – ΧΑΝΙΑ 1ος 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1ος – ΡΕΘΥΜΝΟ 1ος
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2ος – ΡΕΘΥΜΝΟ 2ος
(Κυριακή 17/2/19 στις 16.30)

ΞΕΝΟΔΟΧ


ΑΓΩΝΩΝ


ΧΑΝΙΑ 2η – ΛΑΣΙΘΙ 1η
ΛΑΣΙΘΙ 2η – ΧΑΝΙΑ 1η  
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η – ΡΕΘΥΜΝΟ 1η
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2η – ΡΕΘΥΜΝΟ 2η
 (Κυριακή 17/2/19 στις 16.30)

ΞΕΝΟΔ.


ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΣΚ η τελική φάση θα γίνεται σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, προκειμένου να διευκολυνθούν στην συμμετοχή τους οι αθλητές του Λασιθίου γιατί σε περίπτωση διεξαγωγής στα Χανιά η επιστροφή τους στο Λασίθι, μετά τον απογευματινό γύρο της Κυριακής, θα ήταν απαγορευτική.
5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά, για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 15 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
6. ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ: Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις πρόκρισης της Τελικής Φάσης Κρήτης καθορίζονται σύμφωνα με τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας για κυκλικό σύστημα (round robin):
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων.
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Το σύστημα Κόγια (αριθμός βαθμών εναντίον αντιπάλων με ποσοστό >50%).
ε) Ανά 1 10λεπτη παρτίδα, με κλήρωση χρωμάτων, με 5΄΄ προσαύξηση, μέχρι την τελική επικράτηση (με εναλλαγή χρωμάτων κάθε φορά).
Οι αγώνες μπαράζ (10λεπτες παρτίδες) θα πραγματοποιούνται 20-30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των παρτίδων των ενδιαφερομένων.
Όποιος δεν εμφανισθεί στους αγώνες μπαράζ μηδενίζεται.
7 ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ: Οι θέσεις πρόκρισης της Ε.Σ.Σ.Κ. για το Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά του 2019 θα ανακοινωθούν στα μέσα Ιανουαρίου 2019.
8. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Στους τελικούς (Πανελλήνιους) αγώνες οι προκριμένοι σκακιστές και σκακίστριες υποχρεούνται να αγωνισθούν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα από το οποίο προκρίθηκαν. Σε αντίθετη περίπτωση στερούνται της επιδότησης της συμμετοχής τους από την ΕΣΟ.
Για τους σκακιστές και σκακίστριες που θα αγωνισθούν με την καταβολή παραβόλου, η δήλωση συμμετοχής είναι δεσμευτική σε ότι αφορά το πρωτάθλημα που θα συμμετάσχουν και δεν μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια.
Β΄ ΦΑΣΗ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2019
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΣΟ, θα διεξαχθούν από 26 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2019, στο Ρίο Αχαΐας.
ΓΕΝΙΚΑ: Η ΕΣΣΚ διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έλεγχο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής υποβοήθησης (Anti cheating measures) σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες σύστασης της ΕΣΟ και της FIDE.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη, τα παραρτήματα ή συμπληρωματική προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Ο ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
Μπάμπης Στεφανάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)