Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

2ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΟΛΟΥ 2019

17/4 - 29/5/2019


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Η Σκακιστική Ένωση Βόλου προκηρύσσει το 2ο εσωτερικό ατομικό πρωτάθλημα 2019. Οι αγώνες θα έχουν εθνική αξιολόγηση (ΕΣΟ) και διεθνή αξιολόγηση (FIDE).
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι σκακιστές και οι σκακίστριες της Σ.Ε. Βόλου με δελτίο αθλητή της ΕΣΟ. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν επίσης, μετά από απόφαση του διευθυντή αγώνων και του Δ.Σ. της Σ.Ε. Βόλου έως πέντε σκακιστές ή σκακίστριες άλλων συλλόγων μετά από ατομική πρόσκληση.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής) και θα συγκροτήσουν έναν όμιλο. Στην περίπτωση περισσοτέρων των 20 συμμετοχών, προηγούνται οι αθλητές με το μεγαλύτερο διεθνές ΕΛΟ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019 μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο e-mail του συλλόγου: s.e.volou@gmail.com με αναγραφή των εξής στοιχείων: (ονοματεπώνυμο, Α.Μ. της FIDE και της ΕΣΟ, ΕΛΟ της FIDE και της  ΕΣΟ)
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι αγώνες έχουν γενικό παράβολο συμμετοχής 10€, πληρωτέο πριν την έναρξη του πρώτου γύρου. Οι κάτω των 14 ετών (γεννηθέντες μετά την 1-1-2005) σκακιστές και σκακίστριες έχουν έκπτωση 50%.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Ελβετικό επτά (7) γύρων. Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή με προστιθέμενο χρόνο 30΄΄ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση.
Η κατάταξη θα γίνει κατά σειρά του ισχύοντος διεθνούς και μη υπάρχοντος τέτοιου, του εθνικού ελο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:
1ος γύρος    Τετάρτη                     17/04/2019, ώρα  16:00
2ος γύρος    Μ. Τετάρτη                24/04/2019, ώρα  16:00
3ος γύρος    Παρασκευή                03/05/2019,  ώρα 16:00
4ος γύρος    Τετάρτη                      08/05/2019,  ώρα 16:00
5ος γύρος     Τετάρτη                     15/05/2019, ώρα  16:00
6ος γύρος     Τετάρτη                     22/05/2019, ώρα  16:00
7ος γύρος     Τετάρτη                     29/05/2019, ώρα  16:00
Την ημέρα του πρώτου γύρου οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο των αγώνων μισή ώρα πριν την έναρξη των αγώνων (15:30) ώστε να οριστικοποιήσουν με τη φυσική τους παρουσία τη συμμετοχή τους στη γραμματεία των αγώνων.
ΑΝΑΒΟΛΕΣ – ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Επιτρέπονται αναβολές και θα υποβάλλονται γραπτά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επικεφαλής διαιτητή μετά την κλήρωση κάθε γύρου και θα εγκρίνονται μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου και του επικεφαλής διαιτητή. Η κάθε εξ’ αναβολής παρτίδα θα πρέπει να παιχθεί μια ημέρα πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου. Αναβολή αγώνα στον τελευταίο γύρο δε θα δοθεί. Εξαιρέσεις επιτρέπονται, συνολικά δυο για κάθε συμμετέχοντα (έως και τον 4ο γύρο) με χρέωση 0,5 βαθμού υπέρ του σκακιστή. Το αίτημα για εξαίρεση θα υποβάλλεται στον επικεφαλής διαιτητή γραπτά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα μια ημέρα πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:Χρόνος σκέψης: 90’ για όλη την παρτίδα, με προσθήκη 30’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση και προσθήκη 15’ μετά την ολοκλήρωση 40 κινήσεων. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Αθλητής που θα καθυστερήσει 30 λεπτά να αφιχθεί στο χώρο αγώνων, χάνει την παρτίδα χωρίς να χάνει το δικαίωμα να συνεχίσει στο πρωτάθλημα.
Ενστάσεις:
Ένσταση μπορεί να υποβληθεί γραπτώς μέσα σε 24 ώρες από τη λήξη της υπόψη παρτίδας στον Επικεφαλής Διαιτητή και εφόσον ο ενδιαφερόμενος έχει κάνει σχετική σημείωση στο φύλλο της παρτίδας του. Η ένσταση εκδικάζεται από τριμελή επιτροπή ενστάσεων σύμφωνα με τον κανονισμό αγώνων της ΕΣΟ και τον κανονισμό διαιτησίας της ΚΕΔ.
Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση στην Επιτροπή Ενστάσεων καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 40,00€ το οποίο επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς αλλιώς εκπίπτει υπέρ του διοργανωτή.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί της ΕΣΟ και της FIDE.
ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ και άλλες  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ παραδίδονται απενεργοποιημένες στον διαιτητή πριν την έναρξη κάθε γύρου.
Η συμμετοχή στο τουρνουά σημαίνει ανεπιφύλαχτη αποδοχή της προκήρυξης.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδιοι είναι ο διευθυντής των αγώνων και ο επικεφαλής διαιτητής.
ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
α) Σύνολο βαθμών
β) Το μεταξύ των ισόβαθμων τουρνουά (εφόσον έχουν αγωνιστεί όλοι μεταξύ τους)
γ) Buchholtz cut-1 (βαθμοί των αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου).
δ) Buchholtz  (βαθμοί των αντιπάλων).
ε) Sonneborn –Berger (βαθμοί των αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
ΕΠΑΘΛΑ:
1ος νικητής  Κύπελλο και χρυσό μετάλλιo με χρηματικό έπαθλο 60€
2ος νικητής  Ασημένιο μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 40€
3ος νικητής  Χάλκινο μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 20€
1η νικήτρια  Χρυσό μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 20€ (με την προϋπόθεση τριών τουλάχιστον συμμετοχών)
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
13. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ:
Διευθυντής αγώνων: Καρανικόλας Θεόδωρος
Επικεφαλής διαιτητής: Δημόπουλος Χρήστος
Διαιτητής κληρώσεων: Πατρίκος Ιωάννης
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην αίθουσα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου, στο αθλητικό κέντρο «Βάκης Παρασκευόπουλος», Ρήγα Φεραίου & Γλάδστωνος στο Βόλο.
Πληροφορίες: Σκοτεινιώτης Γιάννης γ.γ. Σ.Ε. Βόλου, στα τηλέφωνα, 6947326782 και 242102220 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο e-mail:  s.e.volou@gmail.com
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στην ιστοσελίδα του συλλόγου: https://sites.google.com/site/sevolou/ , στο facebook: www.facebook.com/sevolou και στο, chessresults
 Ο Έφορος Αγώνων                   Ο Πρόεδρος                         Ο Γ. Γραμματέας


Κορώνας Βασίλειος               Χατζηπολίτης Γεώργιος            Σκοτεινιώτης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)