Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2019

28/11 - 1/12/2019


1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η ΤΕΣΣΘ προκηρύσσει το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Θεσσαλίας για το 2019. 
Η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί στην Τελική Φάση, η οποία θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από 28 Νοεμβρίου 2019 έως 01 Δεκεμβρίου 2019  στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο «Φιλίππειο»).

2. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ
Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής. Αναλυτικά:
1η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2003 και μετά),
2η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 14 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2005 και μετά),
3η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2007 και μετά),
4η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 10 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2009 και μετά),
5η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία κορασίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένη από 1/1/2003 και μετά) και
6η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένη από 1/1/2007 και μετά).
Επιτρέπεται η συμμετοχή 1 κοινοτικού σκακιστή-στριας με την προϋπόθεση ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Για την πιστοποίηση του μόνιμου της κατοικίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης (μηνός) ελληνικού σχολείου/σχολής ή ξένου σχολείου που εδρεύει στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν είναι μαθητής-τρια τότε θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων για το προηγούμενο οικονομικό έτος. Η δήλωση του κοινοτικού θα πρέπει να έχει γίνει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση των κοινοτικών είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ισχύει για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις. Σωματεία που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει κοινοτικούς σκακιστές δεν μπορούν να τους αλλάξουν.
Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο  Αθλητικής Ταυτότητας και Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρημένα, τα οποία θα προσκομίζονται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και της Κάρτας Υγείας κάθε αθλητή.
3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες στην τελική φάση θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 60 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.7 FIDE Laws of Chess).
Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις (άρθρο 9.1 FIDE Laws of Chess).
4. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό, και η ήττα με 0 βαθμούς. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με  αφαίρεση ενός βαθμού (-1). Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα  χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 2 βαθμούς (σύνολο πόντων 5,5-0).
5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία – μέλη της Ε.Σ.Ο. που εδρεύουν εντός της Θεσσαλίας, καταβάλλοντας παράβολο τρία (3) ευρώ για κάθε αθλητή που θα χρησιμοποιήσει στην προκριματική φάση.
6. ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ανάλογα με το σύστημα των αγώνων (ελβετικό ή πουλ 5 γύρων) για την τελική κατάταξη χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:
Για ελβετικό:
1. Βαθμοί
2. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
3. Το κριτήριο Μπούχολτζ -1
4. Το κριτήριο Μπούχολτζ
5. Το κριτήριο Σόννεμπορν – Μπέργκερ.
Για κυκλικό σύστημα (όλοι εναντίον όλων);
1. Βαθμοί
2. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
3. Αριθμός Πόντων.
4. Το κριτήριο Μπούχολτζ.
5. Το κριτήριο Σόννεμπορν – Μπέργκερ.
Σε όλες τις περιπτώσεις κερδίζει το μεγαλύτερο σύνολο.
Στη βαθμολογία η ομάδα που παίρνει το «ΒΥΕ» (περίπτωση μονού αριθμού ομάδων) παίρνει 2 βαθμούς και 3½ πόντους.
Διευκρινίζεται ότι, η ποινή της αφαίρεσης 1 βαθμού για την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα (α.α.), εφαρμόζεται στην τελική-συνολική βαθμολογία και δεν επηρεάζει την κλήρωση των ομάδων.
7. ΑΝΑΒΟΛΕΣ
Αναβολές κατά αρχήν δεν χορηγούνται, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων για τις οποίες αποφασίζει η διεύθυνση των αγώνων.
8. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με απλό ελβετικό σύστημα 5 γύρων  ή με πουλ εφόσον οι συμμετοχές δεν ξεπεράσουν τις έξι.
Οι ομάδες που θα μετέχουν θα πρέπει να στείλουν σχετική δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία της ΤΕΣΣΘ (με e-mail tessthchess@gmail.com) μέχρι τις 30/09/2019 και ώρα 21:00.
Η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει αλφαβητικά (ελληνικό αλφάβητο). Το χρώμα (ΛΕΥΚΑ ή ΜΑΥΡΑ) της 1ης ομάδας στον 1ο γύρο θα καθορισθεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την οριστικοποίηση της αρχικής σειράς κατάταξης. 
Οι συνθέσεις των ομάδων για κάθε γύρο θα κατατίθενται από τον ορισμένο αρχηγό στον επικεφαλής διαιτητή το αργότερο μισή ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.
9. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ
       Το σωματείο που θα προκριθεί θα πρέπει να δηλώσει εγγράφως στην ΤΕΣΣΘ τη συμμετοχή του στην τελική φάση, μέχρι και τις 03-11-2019. Μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή ως αναπληρωματική και η 2η ομάδα της τελικής κατάταξης.
       Ρητά διευκρινίζεται ότι, για τις ομάδες που αποχωρούν αδικαιολόγητα από τα πανελλήνια πρωταθλήματα, θα εφαρμόζεται η ποινή που προβλέπει ο Κανονισμός Αγώνων (άρθρο 1.31) και θα αποκλείονται αυτόματα από το επόμενο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας.
10. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Κύπελλο στη νικήτρια ομάδα και μετάλλια στους αθλητές των τριών πρώτων ομάδων.
11. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε κοινό χώρο για όλες τις ομάδες (ο χώρος θα γνωστοποιηθεί με σχετική ανακοίνωση) με συνδιοργανωτή την ΤΕΣΣΘ,  σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Σάββατο       12 Οκτωβρίου  2019 1ος Γύρος 10:30
Σάββατο       12 Οκτωβρίου  2019 2ος Γύρος 14:30
Σάββατο       12 Οκτωβρίου  2019 3ος Γύρος 18:00
Κυριακή        13 Οκτωβρίου  2019 4ος Γύρος 10:30
Κυριακή        13 Οκτωβρίου 2019 5ος Γύρος 14:30
12. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια μέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων της ΤΕΣΣΘ.
Το παράβολο ορίζεται στα 50 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.
13. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Διευθυντής Αγώνων: Πλακιάς Κων/νος.
Επικεφαλής Διαιτητής: Δριστέλλας Νικόλαος.
Διαιτητές: Θα οριστούν από την ΤΕΔ της ΤΕΣΣΘ.
14. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Ισχύει το άρθρο 3 «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ» της γενικής προκήρυξης των ομαδικών πρωταθλημάτων για το 2019  (Αριθ. Πρωτ.  10434/13-2-2019 της ΕΣΟ).
15. ΓΕΝΙΚΑ
Φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από την ΤΕΣΣΘ για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΖΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΡΙΣΤΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)