Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

3ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2020 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΟΛΟΥ

3/1 - 10/2/2020


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Η Σκακιστική Ένωση Βόλου προκηρύσσει το 3ο εσωτερικό ατομικό πρωτάθλημα 2020. Οι αγώνες θα έχουν εθνική (ΕΣΟ) και διεθνή αξιολόγηση (FIDE).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι σκακιστές και οι σκακίστριες της Σ.Ε. Βόλου με δελτίο αθλητή. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν επίσης, μετά από απόφαση της διοργανώτριας αρχής, σκακιστές ή σκακίστριες άλλων συλλόγων μετά από σχετικό αίτημα ή ατομική πρόσκληση. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής) και θα συγκροτήσουν έναν όμιλο. Στην περίπτωση περισσοτέρων των 20 συμμετοχών θα δημιουργηθεί και δεύτερος (Β) όμιλος. Στον (Α) όμιλο θα δικαιούνται συμμετοχής οι αθλητές με το μεγαλύτερο διεθνές ELO.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου 2019 μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο e-mail του συλλόγου: s.e.volou@gmail.com Απαραίτητα στοιχεία: (ονοματεπώνυμο, Α.Μ. της FIDE και της ΕΣΟ, ELO της FIDE και της ΕΣΟ και τηλέφωνο επικοινωνίας). ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η ΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 2ας ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020.
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι αγώνες έχουν γενικό παράβολο συμμετοχής 10€, πληρωτέο πριν την έναρξη του πρώτου γύρου. Οι κάτω των 14 ετών (γεννηθέντες μετά την 1-1-2006) σκακιστές και σκακίστριες έχουν έκπτωση 50%. Σε περίπτωση σκακιστών της ίδιας οικογένειας που δεν τυγχάνουν κάποιας έκπτωσης το παράβολο συμμετοχής τους θα τύχει έκπτωσης 25%.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Ελβετικό επτά (7) γύρων. Η κατάταξη θα γίνει κατά σειρά του ισχύοντος διεθνούς ELO και μη υπάρχοντος τέτοιου, του εθνικού ELO. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετοχών η διοργανώτρια αρχή θα αποφασίσει για το σύστημα των αγώνων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:
1ος γύρος Παρασκευή 03/01/2020, ώρα 16:00
2ος γύρος Τετάρτη 08/01/2020, ώρα 16:00
3ος γύρος Δευτέρα 13/01/2020, ώρα 16:00
4ος γύρος Τετάρτη 22/01/2020, ώρα 16:00
5ος γύρος Δευτέρα 27/01/2020, ώρα 16:00
6ος γύρος Δευτέρα 03/02/2020, ώρα 16:00
7ος γύρος Δευτέρα 10/02/2020, ώρα 16:00
Την ημέρα του πρώτου γύρου οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο των αγώνων μισή ώρα πριν την έναρξη των αγώνων (15:30) ώστε να οριστικοποιήσουν με τη φυσική τους παρουσία, τη συμμετοχή τους στη γραμματεία των αγώνων.
ΑΝΑΒΟΛΕΣ – ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Επιτρέπονται αναβολές και θα υποβάλλονται γραπτά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα, στον επικεφαλής διαιτητή μετά την κλήρωση κάθε γύρου και θα εγκρίνονται μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου και του επικεφαλής διαιτητή. Η εξ’ αναβολής παρτίδα θα πρέπει να παιχθεί έως μια ημέρα πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου. Αναβολή αγώνα στον τελευταίο γύρο δε θα δοθεί. Εξαιρέσεις επιτρέπονται, μόνο δυο για κάθε συμμετέχοντα με χρέωση 0,5 βαθμού υπέρ του σκακιστή έως και τον 4ο γύρο. Από τον 5ο γύρο και μετά δεν επιτρέπονται εξαιρέσεις παρά μόνο για σοβαρούς λόγους (π.χ. ασθένειας) που θα εκτιμηθούν από τη διοργανώτρια αρχή και η οποία θα αποφασίσει σχετικά. Το αίτημα κάθε εξαίρεσης θα υποβάλλεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρτίδας κάθε ενδιαφερομένου για τον επόμενο γύρο (και οπωσδήποτε μια ημέρα πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου), στον επικεφαλής διαιτητή γραπτά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail του συλλόγου: s.e.volou@gmail.com
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Χρόνος σκέψης: 90’ για όλη την παρτίδα, με προσθήκη 30’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση και προσθήκη 15’ μετά την ολοκλήρωση 40 κινήσεων. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Αθλητής που θα καθυστερήσει 30 λεπτά να αφιχθεί στο χώρο αγώνων, χάνει την παρτίδα χωρίς να χάνει το δικαίωμα να συνεχίσει στο πρωτάθλημα.
Ενστάσεις: Ένσταση μπορεί να υποβληθεί γραπτώς μέσα σε 24 ώρες από τη λήξη της υπόψη παρτίδας στον Επικεφαλής Διαιτητή και εφόσον ο ενδιαφερόμενος έχει κάνει σχετική σημείωση στο φύλλο της παρτίδας του. Στην περίπτωση εξ αναβολής αγώνα η χρονική περίοδος για υποβολή ένστασης περιορίζεται στα 30 λεπτά της ώρας. Η ένσταση εκδικάζεται από τριμελή επιτροπή ενστάσεων σύμφωνα με τον κανονισμό αγώνων της ΕΣΟ και τον κανονισμό διαιτησίας της ΚΕΔ. Η Επιτροπή ενστάσεων θα ορισθεί με την έναρξη των αγώνων με ευθύνη της διοργανώτριας αρχής. Από την Επιτροπή θα εξαιρούνται όσα μέλη της έχουν σχέση με τους αθλητές που εμπλέκονται στην ένσταση. Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση στην Επιτροπή Ενστάσεων καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50,00€ το οποίο επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς αλλιώς εκπίπτει υπέρ του διοργανωτή.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί της ΕΣΟ και της FIDE.
ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ και άλλες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ παραδίδονται απενεργοποιημένες στον διαιτητή πριν την έναρξη κάθε γύρου. Η συμμετοχή στο τουρνουά σημαίνει ανεπιφύλαχτη αποδοχή της προκήρυξης. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE, αρμόδιοι είναι οι διαιτητές και η διοργανώτρια αρχή.
ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
α) Σύνολο βαθμών
β) Το μεταξύ των ισόβαθμων τουρνουά (εφόσον έχουν αγωνιστεί όλοι μεταξύ τους)
γ) Buchholtz cut-1 (βαθμοί των αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου).
δ) Buchholtz (βαθμοί των αντιπάλων).
ε) Sonneborn –Berger (βαθμοί των αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
ΕΠΑΘΛΑ:
1ος νικητής: Κύπελλο και χρυσό μετάλλιo με χρηματικό έπαθλο 80€.
2ος νικητής: Ασημένιο μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 50€.
3ος νικητής: Χάλκινο μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 30€.
1η νικήτρια: Χρυσό μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 40€ (με την προϋπόθεση τριών τουλάχιστον συμμετοχών).
Ειδικά έπαθλα:
1ος νικητής άνω των 60 ετών (γεννημένος πριν την 1-1-1960), χάλκινο μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 30€ (με την προϋπόθεση τριών τουλάχιστον συμμετοχών).
1ος νικητής κάτω των 14 ετών (γεννημένος μετά την 1-1-2006), χάλκινο μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 30€ (με την προϋπόθεση τριών τουλάχιστον συμμετοχών).
Σε περίπτωση δημιουργίας και Β ομίλου τα σχετικά έπαθλα θα ανακοινωθούν πριν την έναρξη των αγώνων, με απόφαση του Δ.Σ. της Σ.Ε. Βόλου.
Κάθε νικητής δικαιούται ενός επάθλου κατ επιλογή του.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ:
Διευθυντής αγώνων: Μουζαλά Δέσποινα
Επικεφαλής διαιτητής: Σκοτεινιώτης Ιωάννης
Διαιτητής κληρώσεων: Καβούρης Γεώργιος
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο «Βάκης Παρασκευόπουλος», Ρήγα Φεραίου & Γλάδστωνος στο Βόλο, στην αίθουσα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου,
Πληροφορίες: Μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο e-mail: s.e.volou@gmail.com ή στο Σκοτεινιώτη Γιάννη, γ.γ. Σ.Ε. Βόλου, στα τηλέφωνα, 6947326782 και 2421022220.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στην ιστοσελίδα του συλλόγου: https://sites.google.com/site/sevolou/ , στο facebook: www.facebook.com/sevolou και στο chessresults
Ο Έφορος Αγώνων                        Ο Πρόεδρος                                      Ο Γ. Γραμματέας

Κορώνας Βασίλειος                Χατζηπολίτης Γεώργιος                         Σκοτεινιώτης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)