Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

2ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d’Arc, σε συνέχεια του 1ου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι που είχε διοργανώσει το 2015,  προκηρύσσει το 2ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ελληνογαλλικών Σχολείων Αττικής 2020, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ορίζεται ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc, κος Θεόφιλος Γεωργούσης.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δημοσθένης  Καρυοφύλλης,  Διευθυντής Λυκείου Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc
Αγγελική Βώκου, Διευθύντρια Γυμνασίου Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc
Γεώργιος Κοντοστέργιος, Διευθυντής Δημοτικού Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc
Αργυρώ Χρηστίδου, Διευθύντρια Νηπιαγωγείου Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ορίζεται ο κ. Δημήτρης Κεφάλας, FIDE διαιτητής (τηλ.: 6970342182), θα υπάρχουν  διαιτητές αιθουσών,διαιτητές κληρώσεων και γραμματεία.
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d’ Arc, Ελευθερίου Βενιζέλου 12Α, Πειραιάς (είσοδος από πεζόδρομο Καθολικής Εκκλησίας).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, με ώρα έναρξης αγώνων 10.00 π.μ. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο χώρο αγώνων και να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι τις 09.30π.μ.. Οι μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή μετά τις 09.30π.μ. θα αγωνιστούν από τον 2ο γύρο.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το σύστημα των αγώνων θα είναι το Ελβετικό σύστημα των πέντε γύρων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε πέντε παρτίδες συνολικής διάρκειας τριάντα λεπτών, η κάθε μία με διαφορετικό αντίπαλο. Θα υπάρχουν οι εξής οχτώ όμιλοι: α) για Νηπιαγωγεία , β) για κάθε τάξη του Δημοτικού γ) Γυμνάσια - Λύκεια. Σε περίπτωση συμμετοχής 5 ή 6 μαθητών σε μία κατηγορία θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ και σε περίπτωση 4 μαθητών με διπλό σύστημα πουλ. Σε περίπτωση τριών ή λιγότερων συμμετοχών η κατηγορία συνενώνεται με την αμέσως επόμενη ηλικιακά κατηγορία. Η αρχική κατάταξη θα γίνει
1) με αλφαβητική σειρά στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και
2) με τα εθνικά ΕΛΟ της 1.1.2020 ή με  αλφαβητική σειρά στην κατηγορία Γυμνασίων - Λυκείων.
ΚΑΝΟΝΕΣ
Εφαρμόζονται οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (Rapid) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν. Σύμφωνα με την από 21.12.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της ΕΣΟ, ειδικώς για την αντικανονική κίνηση, όμως ο μηδενισμός του παίκτη/της παίκτριας λαμβάνει χώρα, αφού έχει ολοκληρώσει και δεύτερη (2η) αντικανονική κίνηση.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΕΩΣ ΤΥΧΟΝ ΙΣΟΒΑΘΜΙΩΝ
Για το ελβετικό σύστημα ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια: α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους, β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1 γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2, δ) Σόννεμπορν – Μπέργκερ. Για το απλό σύστημα πουλ ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια: α) Το σύστημα Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων αναλόγως του αποτελέσματος), β) ο αριθμός νικών (προηγείται ο παίκτης/ η παίκτρια με τις περισσότερες νίκες), γ) το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, δ) Αν υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία, προκρίνονται όλοι. Για τον υπολογισμό των κριτηρίων Μπούχολτς και Μπέργκερ εφαρμόζεται ο “virtual opponent”. Τα έπαθλα δεν μοιράζονται.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνάσιων και Λυκείων των Ελληνογαλλικών Σχολείων Αττικής (ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓ. ΙΩΣΗΦ, ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ JEANNE D’ ARC, ΔΕΛΑΣΑΛ ΑΛΙΜΟΥ, ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ,  ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ  ΣΧΟΛΗ  ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ).  Η συμμετοχή είναι αδάπανη.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ 
Η τελετή λήξης και απονομή των επάθλων θα γίνει την ίδια ημέρα στις 14.30 περίπου αμέσως μετά από τους αγώνες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.   Θα βραβευθούν με Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα Μετάλλια  οι πρώτοι και οι πρώτες κάθε ομίλου (3 αγόρια και 3 κορίτσια από κάθε όμιλο). Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 22:30 στην ηλεκτρονική διεύθυνση koulaxouzidisg@yahoo.gr (κoς Γεώργιος Κουλαξουζίδης, ή τηλεφωνικά στο 6937 2952 51) δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη. Την ημέρα των αγώνων αυστηρά από 9:00 εώς και 9:30 με φυσική παρουσία επιβεβαιώνονται οι συμμετέχοντες στην γραμματεία του σχολείου.  Για ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αρμόδιοι να αποφασίσουν τελεσίδικα είναι ο διευθυντής αγώνων και ο επικεφαλής διαιτητής. Πριν την έναρξη των αγώνων θα οριστεί επιτροπή ενστάσεων.  Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έλεγχο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής υποβοήθησης (Anti cheating measures) σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες-συστάσεις της FIDE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)