Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Ο Magnus Carlsen ετοιμάζει online σούπερ-τουρνουά σκακιού!


Το "Magnus Carlsen Invitational" θα φέρει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σκακιού αντιμέτωπο με επτά από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του σε μία μάχη 2 εβδομάδων, αξίας  250000 $.

Η online εκδήλωση των 8 σκακιστών, που ξεκινάει από τις 18 Απριλίου θα γεμίσει το σημερινό κενό στο σκάκι υψηλού επιπέδου, και γενικώς στον αθλητισμό, επιτρέποντας στους θαυμαστές του σκακιού να επιστρέψουν στην παρακολούθηση των καλύτερων παγκοσμίως σκακιστών κάθε μέρα. Κάθε κίνηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο chess24.com, ενώ θα υπάρχει σχολιασμός σε 9 γλώσσες.
Το τέλος του Τουρνουά των Διεκδικητών σηματοδότησε το τέλος του παραδοσιακού σκακιού πάνω σε σκακιέρα για πολλούς ίσως επόμενους μήνες, αλλά είμαστε τυχεροί που το σκάκι είναι μια δραστηριότητα που ταιριάζει απόλυτα στο online παιχνίδι.
Εκδηλώσεις όπως το Banter Blitz Cup γίνονται όλο και πιο δυνατές, αλλά ο Magnus Carlsen σκέφτεται ότι τώρα είναι η στιγμή να δοκιμαστεί κάτι εντελώς πιο φιλόδοξο.
Η εκδήλωση των 250000 $ "Magnus Carlsen Invitational" ξεκινά στις 18 Απριλίου και τελειώνει στις 3 Μαΐου, με την ακόλουθη μορφή:
8 παίκτες συναγωνίζονται πρώτα σε μονό round-robin σύστημα 7 γύρων.
Κάθε αγώνας θα έχει τέσσερα 15' + 10'' rapid παιχνίδια, όπου ο νικητής παίρνει 3 πόντους αγώνα και ο ηττημένος 0 πόντους.
Εάν ο αγώνας τελειώσει 2: 2, παίζεται ένα παιχνίδι Armageddon (5 vs. 4 λεπτά), με τον νικητή να κερδίζει 2 πόντους και τον ηττημένο 1.
Οι τέσσερις κορυφαίοι παίκτες μετά τον 7ο Γύρο εισέρχονται στο Final Four knockout - αν οι πόντοι του αγώνα είναι ίσοι, οι πόντοι του παιχνιδιού είναι το πρώτο tiebreaker.
Οι ημιτελικοί, ο αγώνας για την 3η θέση και ο τελικός χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα 4 παιχνιδιών και αποφασίζουν τον συνολικό νικητή.
Κάθε κίνηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο chess24.com με ανάλυση υπολογιστή και σχολιασμό σε 9 γλώσσες. Για τους Γύρους 1-6 θα διεξαχθούν δύο αγώνες ταυτόχρονα, με κάθε γύρο να παίζεται για δύο ημέρες, ενώ για τον 7ο Γύρο και οι τέσσερις αγώνες θα διεξαχθούν ταυτόχρονα. Οι παίκτες που δεν θα συμμετέχουν τη μια ημέρα, μερικές φορές θα συμμετέχουν περιστασιακά  στο σχολιασμό ή θα παίζουν Banter Blitz εναντίον των χρηστών του chess24.com, ενώ θα υπάρχουν επίσης συνεντεύξεις των παικτών μετά από κάθε ημέρα δράσης.
Το τουρνουά θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσει το σκάκι νέους θαυμαστές και για να κάνουν το ταξίδι τους στο σκάκι πολύ πιο εύκολο, η πλήρης εκδοχή της εφαρμογής Magnus Trainer (Android, iOS) θα είναι διαθέσιμη δωρεάν από τώρα και κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Εισάγετε την "σχολική άδεια" INVITATION για την τέλεια "Μένουμε Σπίτι" δραστηριότητα. Πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής του κωδικού εδώ.
Η μορφή με τέσσερα rapid παιχνίδια σε μια μέρα δεν είναι τυχαία, αφού ο Magnus Carlsen θέλει να χρησιμοποιηθεί και για το  κλασικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Μερικά πολύ μεγάλα ονόματα έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για τους τελικούς συμμετέχοντες.
Πηγή: Chess24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)