Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

11ο Open Τουρνουά Σκακιού Α.Σ. ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ (11/10 - 8/11/2020)


1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Σύλλογος «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» προκηρύσσει το «11ο Open Α.Σ. Νέου Ψυχικού» που θα διεξαχθεί από 11 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2020 με ελβετικό σύστημα 5 γύρων με Εθνική και Διεθνή Αξιολόγηση.
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 1ος γύρος ώρα 11:00
Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2ος γύρος ώρα 11:00
Κυριακή 25 Οκτωβρίου 3ος γύρος ώρα 11:00
Κυριακή 1 Νοεμβρίου 4ος γύρος ώρα 11:00
Κυριακή 8 Νοεμβρίου 5ος γύρος ώρα 11:00
Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.
3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: 90 λεπτά +30 δευτ/κίνηση από την 1η κίνηση.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Σκακιστής, που δεν θα προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 60 λεπτών από την έναρξη των αγώνων θα μηδενίζεται.
4. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Εντευκτήριο της Α.Σ. Νέου Ψυχικού, Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (κοντά στο μετρό “Εθνική Άμυνα”).
5. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 15€. Τα παράβολα συμμετοχής θα κατατεθούν στο χώρο των αγώνων πριν από την έναρξη του 1ου γύρου.
6. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Γεώργιος Τσιάμης και διαιτητές ο Κωνσταντίνος Τσιάμης και η Ευγενία Ζευγίτη.
7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές με Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας της Ε.Σ.Ο.
Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο τηλέφωνο 6977220309, Κώστας Τσιάμης (απογευματινές ώρες) ή στo tsiamiskostas@gmail.com μέχρι το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
Ανώτατο όριο συμμετοχών είναι τα 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
8. ΑΝΑΒΟΛΕΣ – ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Αναβολές αγώνων επιτρέπονται σε συνεννόηση με τον Διευθυντή Αγώνων. Οι εξαιρέσεις επιτρέπονται με έγκαιρη ενημέρωση.
9. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Για την άρση ισοβαθμιών θα χρησιμοποιηθούν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα)
(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της)
Οι κληρώσεις θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας www.psychikochess.gr και στο www.chess-results.com.
10. ΕΠΑΘΛΑ:
1ος Γενικής Μετάλλιο και σκακιστικό βιβλίο
2ος Γενικής Μετάλλιο και σκακιστικό βιβλίο
3ος Γενικής Μετάλλιο και σκακιστικό βιβλίο
1ος – 1η κάτω των 16 Μετάλλιο
1ος – 1η κάτω των 12 Μετάλλιο
1ος – 1η κάτω των 08 Μετάλλιο
Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ανά ειδική κατηγορία είναι τρεις σκακιστές. Παίκτης ο οποίος αποχωρεί από το Τουρνουά δεν δικαιούται έπαθλο.
11. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων, η οποία θα είναι τριμελής. Από την Επιτροπή θα εξαιρούνται όσα μέλη της έχουν σχέση με τους αθλητές που εμπλέκονται στην ένσταση. Η σύνθεση της Επιτροπής θα καθορισθεί πριν την έναρξη του τουρνουά με μέριμνα του Επικεφαλής Διαιτητή. Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 50€ και μπορεί να κατατεθεί στο Διευθυντή Αγώνων ή στον Επικεφαλής Διαιτητή. Αν η ένσταση γίνει δεκτή το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.
12. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΣΟ: Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα όσα ρητά ορίζονται στο ισχύον Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΕΣΟ, όπως έχει αναρτηθεί στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: https://www.chessfed.gr/archives/9187
13. ΓΕΝΙΚΑ: Στις διοργανώσεις του Συλλόγου «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού», επιτρέπεται η φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση των αθλητών από εξουσιοδοτημένο φωτογράφο του Συλλόγου. Το φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από τον Σύλλογο για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η Διεύθυνση Αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)