Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ


Ο Αθλητισμός παράγει Πολιτισμό και ειδικά ο Πνευματικός Αθλητισμός, αποτελεί για την ταπεινότητα μου, ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό κομμάτι του Πολιτισμού μας.
Η απόφαση του Ελληνικού Σκακιστικού Κέντρου Έρευνας και Επιμόρφωσης και του Συλλόγου Πνευματικών Αθλημάτων "Αθηνά" να Ιδρυθεί Σκακιστικό Μουσείο πέραν του ότι υπηρετεί τον καταστατικό σκοπό, έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στο Πολιτιστικό Οικοσύστημα της Ελλάδας.
Σκοπός μας το Ελληνικό Σκακιστικό Μουσείο να είναι μια ωδή στην μακραίωνη Ιστορία του Βασιλιά των Πνευματικών Αθλημάτων στην Χώρα μας.
Στόχος μας να παρουσιάσουμε ιστορικό σκακιστικό υλικό, οπτικοακουστικό υλικό, αντικείμενα τέχνης, βιβλία, έγγραφα, μετάλλια, επιστολές, προσωπικά αντικείμενα, εικόνες – λιθογραφίες, παρτιδόφυλλα, κλπ. που θα εξηγούν την γένεση και την εξέλιξη του Σκακιού στην Ελλάδα.
Πίστη μας ότι αυτή η προσπάθεια θα συναντήσει μια αγκαλιά φιλοξενίας από όλη την Σκακιστική Κοινότητα για να αποδώσει στην Ιστορία αυτό που δικαιούται, αλλά και στο Παρόν και το Μέλλον την γνώση που αξίζουν οι νέες γενιές Σκακιστών.
Στο +30 699.3056.330 και σε προσωπικό μήνυμα θα χαρώ πολύ να έχω προτάσεις συμμετοχής και συνεισφοράς σε μια προσφορά του Σκακιστικού Κόσμου στην Κοινωνία και τον Αθλητισμό μας!
Πηγή: Nick Sorotos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)