Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Πρωταθλητές Ελλάδος Κ18 στο σκάκι ο Δημήτρης Μακρίδης και η Ελένη Αποστολίδου!!


Ολοκληρώθηκαν σήμερα 2-5-2022 τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων - Νεανίδων μέχρι 18 ετών, που ξεκίνησαν στην Καβάλα στις 26-4-2022.
Συμμετείχαν συνολικά 80 άτομα (49 σκακιστές και 31 σκακίστριες).
Πρωταθλητής Εφήβων αναδείχτηκε ο Δημήτρης Μακρίδης (ΕΥΒΟΙΚΗ Ε.Σ.) με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νεοκλής Δριστέλλας (ΕΥΒΟΙΚΗ Ε.Σ.) με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, όσους και ο Στέφανος Μαγγαλάκης (Ε.Σ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ) που τερμάτισε στην τρίτη θέση.
Να σημειωθεί ότι 5 συνολικά σκακιστές ισοβάθμησαν με 6,5 βαθμούς, αλλά στην άρση κριτηρίων ισοβαθμίας οι Νεοκλής Δριστέλλας και Στέφανος Μαγγαλάκης πήραν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
Πρωταθλήτρια στις Νεάνιδες αναδείχτηκε η Ελένη Αποστολίδου (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ.) με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες (αήττητη με 5 νίκες, 4 ισοπαλίες).
Η άρση κριτηρίων ισοβαθμίας έκρινε τη 2η και την 3η θέση καθώς ισοβάθμησαν η Ασημένια Τσαπάκη και η Αναστασία-Ιουλία Καβακοπούλου με 6,5 βαθμούς και τελικά τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ασημένια Τσαπάκη (Ο.Φ.Η.) και την τρίτη θέση η Αναστασία-Ιουλία Καβακοπούλου (ΕΣΟ ΠΑΠΑΦΗ "ΧΡΟΝΙΚΟΝ").
Εντύπωση στο τουρνουά των Νεανίδων προκάλεσαν οι πολλές ισοπαλίες μεταξύ των κοριτσιών με αποκορύφωμα τις 8 ισοπαλίες και 1 νίκη που σημείωσαν οι Ιωάννα Αγγελακοπούλου (Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ) και Νίκη-Βασιλική Λαγογιάννη (Σ.Α. ΘΕΣ/ΚΗΣ "ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ"), οι οποίες αν και τερμάτισαν αήττητες περιορίστηκαν στην 12η και 13η θέση αντίστοιχα, με 5 βαθμούς, όπως και τις 7 ισοπαλίες και 2 νίκες της Βασιλικής Αλεξανδρή (ΣΚΑΚ. ΑΚΑΔ. ΣΥΚΕΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΗΣ), που επίσης παρέμεινε αήττητη, αλλά περιορίστηκε στην 6η θέση με 5,5 βαθμούς.
Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)