Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Το σκάκι μπαίνει στα σχολεία - Εγκρίθηκαν από το ΙΕΠ δύο εκπαιδευτικά προγράμματα της Ε.Σ.Ο.!!


Εγκρίθηκαν από το ΙΕΠ τα δυο εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας που εκπόνησε και κατέθεσε η Επιτροπή του Σχολικού Σκακιού.
Τα δυο εκπαιδευτικά προγράμματα που είχαν κατατεθεί από τις 30/5/2022 εγκρίθηκαν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και αναρτήθηκαν προχθές στη σελίδα του.
Το ΙΕΠ είναι επιτελικός επιστημονικός φορέας που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας στα θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το 1ο πρόγραμμα με κωδικό 553 έχει τίτλο ΄΄Σκάκι και φαντασία΄΄ και αφορά μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείο, Α΄και Β΄Δημοτικού.
Το 2ο έχει κωδικό 552 με τίτλο ΄΄ Σκάκι, ένα παιχνίδι στρατηγικής και Μαθηματικών, ένα παιχνίδι για όλους! ΄΄ και αφορά μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού σχολείου.
Μπορεί δε όποιος ή όποια θέλει να τα δει στα εξής σημεία της σελίδας του ΙΕΠ : bitlylinks.com/rID95O-GT και bitlylinks.com/mOCAWSjy4
Έτσι τώρα όποιος εκπαιδευτικός θέλει, μπορεί να τα αξιοποιήσει στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων των αντίστοιχων τάξεων.
Την Επιτροπή σχολικού σκακιού της ΕΣΟ αποτελούν οι Χρήστος Πιλάλης, Δημήτρης Ράμμος, Βέρα Αβραμίδου, Κώστας Γιουβαντσιούδης, Μαρία Ευαγγελίου, Μιχάλης Δαρμαράκης, Γιάννης Σιβένας, Στέλιος Λαγογιάννης, Δημήτρης Κεφάλας, Γιάννης Παναγάκος, Κωστής Σκαπέρδας, Αναστάσης Τζούμπας και Τάσος Δημακάκος.
Άρθρο του Χρήστου Πιλάλη στο alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)