Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

24ο Σκακιστικό Σχολικό Κύπελλο Δημοτικών Σχολείων Χαλανδρίου και γειτονικών δήμων (4-6-2024)


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
1.      ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Σκακιστικός Ομιλος Χαλανδρίου, Δήμος Χαλανδρίου
2.      ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ: Τραγέλλη Μαρία
3.      ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δευτεραίος Παύλος (FD ID 4231783),
4.      ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 , ώρα έναρξης: 17.30
5.      ΩΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: 16.30-17.00 στο χώρο των αγώνων .
6.   ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, μπροστά στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας.
7.      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου και γειτονικών δήμων.
Κάθε σχολείο θα συμμετέχει με τετραμελή ομάδα συν δύο (2) αναπληρωματικούς. Οι ομάδες δηλώνουν τη βασική σύνθεσή τους (6άδα), με σειρά 1 έως 6. Στη σύνθεση της ομάδας για κάθε γύρο (4άδα),  θα πρέπει να τηρείται η δηλωμένη σειρά της βασικής σύνθεσης (1-6).Ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών ενδέχεται να υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής πλέον της μιας ομάδων . Για τη συμμετοχή των πλέον της πρώτης ομάδων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με προτεραιότητα τα σχολεία του Χαλανδρίου. Ανώτατο όριο συμμετοχής: 32 Σχολεία.
Κάθε σχολική ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει κορίτσια ή αγόρια του σχολείου που γνωρίζουν σκάκι, χωρίς ειδικούς περιορισμούς.
8.      ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 3 μέρες πριν την έναρξη των αγώνων δηλαδή το  Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, στέλνοντας email στο halandri@halandrichess.gr  αναφέροντας  Ονομα σχολείου, αριθμό ομάδων, ονόματα μαθητών ανά ομάδα με την σειρά που θα αγωνιστούν, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας υπευθύνου κάθε ομάδας ή συμπληρώνοντας την φόρμα που επισυνάπτεται.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ. 6909006192 ( Τραγέλλη Μαρία)
9.      ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Δεν ορίζεται παράβολο συμμετοχής
10.  ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ελβετικό σύστημα 5 γύρων, χωρίς διεθνή ή εθνική αξιολόγηση. Η αρχική κατάταξη  θα γίνει με τυχαία σειρα.  Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον Επικεφαλής Διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.
11.  ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψεως ορίζεται σε δεκαπέντε(15) λεπτά της ώρας για ολόκληρη την παρτίδα για κάθε παίκτη/ παίκτρια.
12.  ΚΑΝΟΝΕΣ
Εφαρμόζονται οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (Rapid) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν. Διευκρινίζεται ότι ισχύει το άρθρο του κανονισμού για το quick play finish.  Σημειώνεται ότι ειδικώς για την αντικανονική κίνηση ο μηδενισμός του παίκτη/ της παίκτριας λαμβάνει χώρα, αφού έχει ολοκληρώσει και δεύτερη (2η) αντικανονική κίνηση.
13. Κριτήρια Ισοβαθμίας: Η τελική κατάταξη θα καθοριστεί με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:
1. Το αποτέλεσμα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων, εφόσον έχουν παίξει όλες μεταξύ τους,
2. Άθροισμα πόντων επί του συνόλου των αγώνων,
3. Buchholz,
4. Sonneborn – Berger που υπολογίζεται ως άθροισμα των πόντων των αντιπάλων (κριτήριο 22 στο swiss manager).
14.  ΕΠΑΘΛΑ :
Βάση της τελικής κατατάξεως κάθε τάξης  και μετά από την άρση τυχόν ισοβαθμιών, βραβεύονται με Κύπελλο  οι 3 πρώτες ομάδες και με μετάλλια όλοι οι παίχτες που αγωνίστηκαν σ αυτές .Επίσης θα απονεμηθούν μετάλλια στους σκακιστές με τα καλύτερα ατομικά αποτελέσματα (ποσοστό επιτυχίας με προϋπόθεση ο σκακιστής να έχει παίξει σε όλους τους γύρους ή σε έναν λιγότερο).
15.  ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Υποβάλλονται έως και 10 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η επιτροπή ενστάσεων, η οποία θα είναι τριμελής. Από την επιτροπή θα εξαιρούνται όσα μέλη της έχουν σχέση με τους αθλητές που εμπλέκονται στην ένσταση. Η σύνθεση της επιτροπής θα καθορισθεί πριν την έναρξη του τουρνουά με μέριμνα της διευθύντριας αγώνων. Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 50€ και μπορεί να κατατεθεί στη διευθύντρια αγώνων ή στον επικεφαλής διαιτητή. Αν η ένσταση γίνει δεκτή το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.
16.    Φωτογραφική Κάλυψη – Βιντεοσκόπηση:
Με μέριμνα των διοργανωτών  δύναται να υπάρχει φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση.
Αποτελέσματα / Συμμετοχές / Τελική βαθμολογία: https://chess-results.com
18.   ΔΙΑΦΟΡΑ
Για κάθε θέμα, το οποίο δεν προβλέπεται από την παρούσα Γενική Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE, καθώςκαι για κάθε απρόβλεπτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίζουν είναι ο Διευθυντής Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)