Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

1ο Σκακιστικό τουρνουά Athens Chess Triathlon 2024 (Ηράκλειο Αττικής 5/10 - 16/11/2024)


1. ΓΕΝΙΚΑ
Η Σκακιστική́ Επικοινωνία Ηρακλείου σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ διοργανώνει το 1ο Σκακιστικό τουρνουά 2024, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Αττικής από́ τις 5.10.24 έως τις 16.11.24 και αποτελεί μέρος του ATHENS CHESS TRIATHLON 2024.
Η παρούσα αποτελεί την αρχική́ προκήρυξη και για κάθε αλλαγή́ θα υπάρχει συμπληρωματική́ προκήρυξη.
2. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μιχάλης Ρουκουνάκης
Άρης Σταυρόπουλος
Χρήστος Μπανίκας
Πετσετίδη Μαρία
3. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Διευθυντής αγώνων: FA Μιχάλης Ρουκουνάκης
Επικεφαλής διαιτητής: FA Άρης Σταυρόπουλος
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: FA Μαρία Πετσετίδη
4. ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο πολιτιστικό κέντρο “Τεχνοχώρος Piccadilly” Κουντουριώτου 20Α σε μικρή́ απόσταση από το σταθμό́ ΗΣΑΠ Ηρακλείου. Η πρόσβαση στο χώρο των αγώνων μπορεί να γίνει:
Με τον ΗΣΑΠ (σταθμός Ηράκλειο)
Οδικώς από τη Λεωφόρο Ηρακλείου
Από́ Αττική́ οδό́, έξοδος Λ. Ηρακλείου
Από́ Εθνική οδό, έξοδος Αναγεννήσεως, Ιφιγενείας, Λ. Ηρακλείου
Με το λεωφορείο A8 (Στουρνάρη, Πατησίων, Λ. Ηρακλείου, στάση Ζέφυρος)
5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το τουρνουά́ θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο, με Ελβετικό́ σύστημα ζευγαρώματος 7 γύρων. Η αρχική́ κατάταξη θα γίνει πρώτα με βάση τον πίνακα elo της FIDE του Οκτωβρίου 2024 και στη συνέχεια, σύμφωνα με τον αντίστοιχο της ΕΣΟ. Για την πραγματοποίηση των κληρώσεων θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία έκδοση του προγράμματος Swiss manager. Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί́ της FIDE. Το τουρνουά́ θα αξιολογηθεί για ελληνικό́ και διεθνές ΕΛΟ.
6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ‐ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Ο χρόνος σκέψης θα είναι 90 λεπτά για όλη την παρτίδα και 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την αρχή της παρτίδας. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Οι παρτίδες διέπονται από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ. Εάν ο παίκτης δεν έχει προσέλθει 60΄ λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη του γύρου μηδενίζεται, και εάν χωρίς σοβαρό λόγο δεν ειδοποιήσει μέχρι το τέλος του γύρου, θεωρείται ότι έχει αποχωρήσει από το τουρνουά. Για κάθε θέμα που τυχόν ανακύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδιος να αποφασίσει είναι o διευθυντής αγώνων ή ο επικεφαλής διαιτητής.
7. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελική́ κατάταξη, ισχύουν τα παρακάτω κριτήρια άρσης της:
1. Το αποτέλεσμα των μεταξύ τους αγώνων εφόσον έχουν αγωνιστεί όλοι μεταξύ τους
2. Buchholz Cut 1.
3. Buchholz.
4. το κριτήριο Sonnenborn – Berger (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
5. Κλήρωση
8. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Ενστάσεις κατά απόφασης διαιτητή υποβάλλονται εγγράφως στο Διευθυντή Αγώνων το αργότερο τριάντα (30’) λεπτά́ μετά τη λήξη του γύρου, και συνοδεύονται υποχρεωτικά από́ παράβολο πενήντα (50) ευρώ. Το παράβολο επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης της ένστασης. Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται από́ τριμελή επιτροπή ενστάσεων, η οποία θα οριστεί από τον Διευθυντή́ Αγώνων πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα εκδίδονται πριν την κλήρωση του επομένου γύρου, ειναι δε οριστικές και αμετάκλητες.
9. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Σάββατο 5 Οκτωβρίου Κλήρωση 1ου γύρου 18:00
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 1ος γύρος 18:30
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2ος γύρος 18:30
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 3ος γύρος 18:30
Σάββατο 26 Οκτωβρίου 4ος γύρος 18:30
Σάββατο 2 Νοεμβρίου 5ος γύρος 18:30
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 6ος γύρος 18:30
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 7ος γύρος 18:30
Σάββατο 16 Νοεμβρίου Απονομές 22:00
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.
10.ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ‐ ΑΝΑΒΟΛΕΣ – ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
Η συμμετοχή́ είναι ανοιχτή́ για όλους. Οι αγωνιζόμενοι μπορούν να εκδώσουν ή να ανανεώσουν το δελτίο αθλητή τόσο στην έναρξη όσο και κατά την διάρκεια του τουρνουά. Ανώτατο όριο συμμετοχών είναι τα 100 άτομα, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν στην φόρμα: https://forms.gle/1tchWHwiYd64Sybq5
ή στα e-mail: a.stavropoulos01@gmail.com ή mihalisr@gmail.com, αναφέροντας
Όνομα, Επώνυμο, Ημερομηνία Γέννησης, Fide ID*, ΑΜ ΕΣΟ* και Σωματείο*
*εφόσον υπάρχουν.
Εξαιρέσεις : Επιτρέπονται μέχρι δύο (2).Αναβολές επιτρέπονται ΜΟΝΟ κατόπιν αιτήματος στην διοργάνωση και αποδοχή από τον Διατητή και τον αντίπαλο
Για οποιαδήποτε πληροφορία: ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ 6946475767 και ΡΟΥΚΟΥΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 6947377440
11. ΠΑΡΑΒΟΛΟ‐ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ
ΓΕΝΙΚΟ – ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ 20€
12. ΕΠΑΘΛΑ
Οι 3 πρώτοι καθώς και η 1η γυναίκα (εφόσον συμμετέχουν πάνω από 5 γυναίκες), θα συμμετάσχουν δωρεάν στο Πρωτοχρονιάτικο Σκακιστικό Τουρνουά Ηρακλείου 2025
Τα έπαθλα δεν είναι αθροιστικά́ και δεν μεταφέρονται.
Θα δοθούν κύπελλα στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης και μετάλλια στους 3 πρώτους αθλητές των κατηγοριών u20, u16,u12 και u8.
12. ΟΡΟΙ:
Οι συμμετέχοντες με τη συμμετοχή στους αγώνες αποδέχονται όλους τους όρους της παρούσης και των συμπληρωματικών προκηρύξεων και συναινούν στην χρήση και αποστολή των στοιχείων τους για αξιολόγηση , στην καταγραφή των παρτίδων, στην βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση τους κατά τη διάρκεια των αγώνων και δημοσιοποίηση στα κοινωνικά μέσα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και στα Δελτία τύπου της Σκακιστικής Επικοινωνίας Ηρακλείου. Δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των αγώνων από τρίτους μετά παρά μόνο μετά από άδεια από τον Διευθυντή Αγώνων και σε κάθε δημοσίευση πρέπει να αναφέρονται η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου, και το skaki.gr. Οι παρτίδες αποτελούν μέρος της διοργάνωσης και οι παίχτες υποχρεούνται να αφήνουν το πρωτότυπο παρτιδόφυλο στους διαιτητές.
Υγειονομικό Πρωτόκολλο
Θα τηρηθεί αυστηρά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας που θα ισχύει την περίοδο των αγώνων. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει αθλητή που παρά τις συστάσεις δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας.
Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
Σας ενημερώνουμε ότι κατά την διάρκεια της διοργάνωσης τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν όπως παρτιδόφυλο, φωτογραφίες, video, αποτελέσματα αγώνων, ονοματεπώνυμο, έλο, κλπ., δύναται να χρησιμοποιηθούν από την Οργανωτική Επιτροπή για τις ανάγκες προώθησης της διοργάνωσης, για λόγους προώθησης και αρχειοθέτησης και θα αποσταλούν στην FIDE στην ΕΣΟ για λόγους αξιολόγησης. Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι προτεραιότητά μας, και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα.
Κάθε στιγμή έχετε: Δικαίωμα ανάκλησης της ήδη δοθείσας συναίνεσης. Δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα ‐ δικαίωμα λήψης αντιγράφου. Δικαίωμα διόρθωσης. Δικαίωμα διαγραφής. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας. Δικαίωμα στη φορητότητα. Δικαίωμα εναντίωσης.
Η Οργανωτική Επιτροπή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)