Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Μεγάλη εμφάνιση της Σταυρούλας Τσολακίδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι Νεανίδων κάτω των 20 ετών!!!


Την 4η θέση (ισοβάθμησε με την 3η) ανάμεσα σε 89 σκακίστριες από 48 χώρες κατέλαβε το φαινόμενο του ελληνικού σκακιού, η 17χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων μέχρι 20 ετών, που έγινε από 13 μέχρι 25 Νοεμβρίου στο Ταρβίζιο της Ιταλίας, με 8 βαθμούς σε 11 αγώνες.

Η Σταυρούλα, αν και μόνο 17 ετών, αγωνίστηκε στην ανώτερη κατηγορία των Νεανίδων και με απόδοση 2454 κέρδισε 34 μονάδες ΕΛΟ πέτυχε ακόμη μια νόρμα αποκτώντας πλέον τον τίτλο ΙΜ (Ιντερνάσιοναλ Μετρ ανδρών).
Στο τουρνουά συμμετείχαν με αξιοπρεπή παρουσία 2 ακόμη κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, οι Ευαγγελία Πετράκη και Μαγδαληνή Λουκά.
Πρωταθλήτρια με 9,5/11 αναδείχθηκε η Zhansaya Abdumalik από το Καζακστάν. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Paramzina Anastasya από τη Ρωσία με 8,5/11 και στην τρίτη θέση η Yu Jennifer από τις Η.Π.Α. με 8/11.
Στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων μέχρι 20 ετών, μεταξύ 148 σκακιστών, συμμετείχε και ο μόλις 16 χρονών Ευγένιος Ιωαννίδης, ο οποίος επίσης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση συγκεντρώνοντας 5 βαθμούς σε 11 αγώνες.
Στις τρεις πρώτες θέσεις τερμάτισαν τρεις σκακιστές με 8,5 βαθμούς σε 11 αγώνες, με τα κριτήρια ισοβαθμίας να καθορίζουν την τελική κατάταξη.
Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Νορβηγός Tari Aryan. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αρμένιος Petrosyan Manuel και στην τρίτη θέση ο Ινδός Aravindh Chithambaram.
Να σημειωθεί ότι Αρχιδιαιτητής των αγώνων ήταν ο κ. Νικολόπουλος Παναγιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)