Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ατομικό Πρωτάθλημα σκάκι «Archangel blitz 1 | 2017» στα Γιάννενα

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017
Προκήρυξη
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες ανεξάρτητα εάν έχουν δελτίο αθλητικής ταυτότητας σε κάποιο σκακιστικό Σύλλογο ή όχι.

Ο Πύρρος Ιωαννίνων κάνει πράξει το «σκάκι για όλους»• δηλαδή μπορεί να γίνονται τα πρωταθλήματα και οι γιορτές μας για την ομάδα μας, αλλά παράλληλα είναι και μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους όσους αγαπάνε το σκάκι. Αυτού λεχθέντος, μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ εάν θέλεις στην γιορτή μας.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις Συμμετοχής μπορούν να γίνουν έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου μας, στο τηλέφωνο 26510 97561 ή ηλεκτρονικά στο https://www.facebook.com/kesarisA
Υπενθυμίζετε ότι όποιος σκακιστής-τρια έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα και σε έρθει να παίξει σε έναν γύρο, τότε θα τρώει κίτρινη κάρτα και δεν θα του επιτρέπεται να παίξει στον επόμενο γύρο.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύμφωνα με το άρθρο 1.30 του κανονισμού αγώνων για σκακιστή-τρια που θα αποχωρήσει αδικαιολόγητα από το πρωτάθλημα ή θα παρακωλύσει την ομαλή διεξαγωγή του, ο Πύρρος θα αποκλείσει τη συμμετοχή του-της από το επόμενο πρωτάθλημα που έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.
ΕΠΑΘΛΑ - ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Θα δοθεί μετάλλιο στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο.
Ο Σύλλογος μας είναι αυτοδημιούργητος και αυτοσυντηρούμενος. Αυτό σημαίνει ότι μόνοι μας φροντίζουμε τα λειτουργικά έξοδα της αίθουσας• για το λόγο αυτό το συμβολικό παράβολο συμμετοχής για το συγκεκριμένο τουρνουά είναι 5 ευρώ το άτομο.
Εξαίρεση στην καταβολή του παραβόλου, δηλαδή δεν θα πληρώσουν το παράβολο του τουρνουά, έχουν οι μαθητές, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας οι οποίοι έχουν τακτοποιήσει οικονομικά τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το σύστημα των αγώνων είναι ελβετικό 5 γύρων.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα γενική οδηγία της ΚΕΔ (αρ. 03/2009), ο αρχικός κατάλογος κατάταξης των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με πρώτο κριτήριο το διεθνές ΕΛΟ – τίτλο και με δεύτερο κριτήριο το Εθνικό ΕΛΟ – τίτλο και στην συνέχεια αλφαβητικά με λατινικούς χαρακτήρες.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε παίκτη, 3 λεπτά και επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη 2 δευτερόλεπτα.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ως Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Ανδρέας Καίσαρης και Διαιτητής ο Στέφανος Μακρής.
Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν ζητήσαμε από την τοπική επιτροπή διαιτησίας να ορίσει το διαιτητή, διότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν είναι βαθμολογημένο. Στο επόμενο πρωτάθλημα, εάν είναι βαθμολογημένο, ο διαιτητής θα οριστεί από την Τ.Ε.Δ.
ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
α) Buchholz Tie-Breaks (variabel with parameter) [37]
β) Buchholz Tie-Breaks (variabel with parameter) [37]
γ) Tie Break3: The greater number of victories [12]
δ) Most black [53]
ε) Sonneborn-Berger-Tie-Break (0,0,N,Y,0,N,N) [52]
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Υποβάλλονται έως και 10 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Το παράβολο ορίζεται στα 100 € και μπορεί να κατατεθεί στην επιτροπή ενστάσεων η οποία αποτελείται από τους Άγγελο Καίσαρη,  Μιχαήλ Παππά και Γιώργος Κουτσογούλας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν ως εξής:
1ος γύρος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 11:30
2ος γύρος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 11:45
3ος γύρος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 12:00
4ος γύρος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 12:15
5ος γύρος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 12:30
ΓΕΝΙΚΑ
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)