Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

17ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

(ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ 16ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 2018)
Σάββατο 10.02.2018 (ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ) - Κυριακή 11.02.2018 (ΔΗΜΟΤΙΚΑ)




1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Ε.Σ.Σ.Θ. - Χ.

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σχολείων και με δεύτερη ομάδα.


3. ΣΥΝΘΕΣΗ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: 3.1 Η σύνθεση των ομάδων θα είναι τετραμελής με υποχρεωτική συμμετοχής ενός 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν, σε έγγραφο που θα τους δοθεί από τους διοργανωτές, τη βασική σύνθεση τους (αποτελούμενη από 6 το πολύ μέλη ) με τη σειρά που θα αγωνίζονται στις 3 γενικές σκακιέρες και θα ισχύει για όλο το πρωτάθλημα
3.2 Όλες οι ομάδες πρέπει να προσκομίσουν πριν την έναρξη των αγώνων, στον Επικεφαλής Διαιτητή, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.
3.3 Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή μαθητών που δεν συμπεριλαμβάνονται στην βεβαίωση του σχολείου από το οποίο προέρχονται.
3.4 Οι ομάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελούνται από μαθητές – τριες οποιασδήποτε τάξης του Δημοτικού, οι ομάδες των Γυμνασίων αποτελούνται από μαθητές - τριες οποιασδήποτε τάξης του Γυμνασίου και οι ομάδες των Λυκείων αποτελούνται από μαθητές - μαθήτριες οποιασδήποτε τάξης του Λυκείου.
4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών.
(Μπροστά στο σχολείο κάνει στάση το λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Θ. – Στάση Εκκλησάκι στα Λαγυνά- Γραμμή 83Β που ξεκινά από τα Πανεπιστήμια).
5. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όλα τα σχολεία που θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. με e-mail στο saeakeam@hotmail.com μέχρι τις 18:00 της Πέμπτης 08/02/2018.
Το ειδικό έντυπο για τη δήλωση συμμετοχής θα βρίσκεται στην ιστοσελιδα της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. στη διεύθυνση http://theschess.wordpress.com (στο πάνω τμήμα της, στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα). Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Μαυρομούστακο Σάββα στα τηλέφωνα 6947 697115, 2310-425873

6. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Οι επιβεβαιώσεις για τα ΓΥΜΝΑΣΙΑ και τα ΛΥΚΕΙΑ θα γίνουν το Σάββατο 10.02.2018 και για τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ σχολεία θα γίνουν την Κυριακή 11.02.2018.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 10.02.2018 (αγώνες ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ & ΛΥΚΕΙΩΝ) με επιβεβαιώσεις συμμετοχών από 09:00 έως 09:40 και ώρα έναρξης 10:00.
1ος Γύρος 10:00, 2ος Γύρος 10:45, 3ος Γύρος 11:30, 4ος Γύρος 12:15, 5ος Γύρος 13:00,
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 14:00

Κυριακή 11.02.2018 (αγώνες ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ) με επιβεβαιώσεις συμμετοχών από 09:00 έως 09:40 και ώρα έναρξης 10:00.
1ος Γύρος 10:00, 2ος Γύρος 10:45, 3ος Γύρος 11:30, 4ος Γύρος 12:15, 5ος Γύρος 13:00, 6ος Γύρος 13:45
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 15:00

7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ελβετικό ή Πουλ 5 γύρων για τους ομίλους των ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ και των ΛΥΚΕΙΩΝ (10.02.2018) και 6 γύρων για τον όμιλο των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ (11.02.2018) . Χρόνος σκέψης 15΄ για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα και προστιθέμενος χρόνος 3’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (RAPID).

8. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΤΟ Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ..

9. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ-ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ : Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο κος Χριστοφορίδης Ιωάννης και βοηθός Επικεφαλής ο κος Μπάλλας Νικόλαος .

10. ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ: Υπεύθυνος Κληρώσεων ορίζεται ο κος Μπάλλας Κλέων-Ευάγγελος.

11. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Θα απονεμηθούν κύπελλα στις τρεις πρώτες ομάδες (Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων), και μετάλλια στους παίκτες κάθε ομάδας (από τις τρεις πρώτες νικήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων).

12. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
12.1 Η νικήτρια ομάδα του αγώνα παίρνει 2 βαθμούς και η ηττημένη 0 βαθμούς. Αν το αποτέλεσμα του αγώνα είναι ισόπαλο, οι ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με αφαίρεση 1 βαθμού. Η ομάδα που σημειώνει νίκη χωρίς αγώνα παίρνει 2 βαθμούς και 3,5 πόντους και η ομάδα που παίρνει το «BYE», 2 βαθμούς και 2,5 πόντους.
12.2 Για κάθε παρτίδα που χάνει μια ομάδα χωρίς αγώνα (μη προσέλευση παίκτη), αφαιρείται μισός πόντος από το σύνολο των πόντων που συγκεντρώνουν οι παίκτες της.
12.3 Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι τα εξής :
α) Βαθμοί, β) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων, εφόσον όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες έχουν συναντηθεί μεταξύ τους. γ) Άθροισμα πόντων, δ) Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι της 1ης σκακιέρας, της 2ης, της 3ης κλπ.

13. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται στο Επικεφαλής Διαιτητή το αργότερο αμέσως μετά τη λήξη της υπόψη συνάντησης. Εκδικάζονται αμέσως από Τριμελή Επιτροπή που θα οριστεί πριν την έναρξη των αγώνων. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ενστάσεων έχουν τελεσίδικο χαρακτήρα.

14. ΓΕΝΙΚΑ: α) Για να αγωνισθεί μια ομάδα πρέπει να παρατάξει τουλάχιστον τρεις παίκτες, διαφορετικά μηδενίζεται για τον υπόψη γύρο. Αν το επαναλάβει για δεύτερη φορά αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. β) Επιτρέπεται η αλλαγή σύνθεσης και η χρησιμοποίηση αναπληρωματικών σε κάθε γύρο, με την προϋπόθεση ότι συμπεριλαμβάνονται στην αρχική λίστα συμμετοχών. γ) Μη προσέλευση μιας ομάδας σε ένα γύρο χωρίς προειδοποίηση σημαίνει αυτόματη αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. δ) Στην αίθουσα των αγώνων κυκλοφορούν μόνον οι μαθητές που έχουν παρτίδα σε εξέλιξη και το προσωπικό των αγώνων.

15. ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΑΔΩΝ:
Οι αρχηγοί των ομάδων είναι ΜΟΝΟ μαθητές και έχουν τα παρακάτω καθήκοντα και δικαιώματα:
α) Συντάσσουν το φύλλο σύνθεσης της ομάδας τους και το υποβάλλουν στο διαιτητή της συνάντησης τουλάχιστον 10΄ πριν την έναρξη κάθε γύρου. Το φύλλο σύνθεσης ελέγχεται και συνυπογράφεται από τους αρχηγούς των ομάδων και τον διαιτητή της συνάντησης.
β) Απαγορεύεται ρητά και απόλυτα στους αρχηγούς των ομάδων να συμβουλεύουν τους παίκτες τους για αποδοχή ή μη πρότασης ισοπαλίας.
γ) Απαγορεύεται ρητά και απόλυτα στους αρχηγούς των ομάδων να συνομιλούν μεταξύ τους ή με οποιονδήποτε παίκτη τους στη διάρκεια της παρτίδας και για οποιονδήποτε λόγο.
δ)Υπογράφουν το Φύλλο Αγώνος.




16. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:
Ο συνολικός αριθμός των ομάδων της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. που θα προκριθούν καθώς και η κατανομή τους αν βαθμίδα εκπαίδευσης θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση από την ΕΣΟ της Προκήρυξης των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων 2018, με τα εξής κριτήρια:
- η κατανομή των προκρίσεων θα καθορισθεί ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών ανα εκπαιδευτική βαθμίδα.
- Η απόφαση θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη του 2ου γύρου των αγώνων των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ στις 11.02.2018
- Στο ομαδικό είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τουλάχιστον μιας (1) ομάδας από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Δημοτικά - Γυμνάσια - Λύκεια) στην τελική φάση του Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών 2018.

17. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2018:
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων που θα έχουν προκριθεί για την τελική φάση του 16ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών 2018 πρέπει να γίνουν εγγράφως στην Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. με email στο saeakeam@hotmail.com σε ημερομηνίες που θα γίνουν γνωστές με μεταγενέστερη ανακοίνωση της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.

18. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:
Σε όλες τις διοργανώσεις που διεξάγονται από την ΕΣΣΘ-Χ επιτρέπεται η φωτογράφηση αθλητών μόνο από τον εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της διοργάνωσης.
Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από την ΕΣΣΘ-Χ για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. (απόφαση ΔΣ 03/04/2017).
Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.
Για όσα δεν προβλέπονται από την παραπάνω προκήρυξη αρμόδιο είναι το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΡΓ. ΚΥΘΑΡΙΔΗΣ                                                     ΠΑΝ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΝΟΣ

Δημοτικά Έντυπο δήλωσης Συμμετοχής    Αποτελέσματα    Προκρίσεις

Γυμνάσια Έντυπο δήλωσης Συμμετοχής    Αποτελέσματα    Προκρίσεις

Λύκεια      Έντυπο δήλωσης Συμμετοχής     Αποτελέσματα   Προκρίσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)