Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

1st NTUA Blitz Chess Arena

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Λεπτομέρειες

Διοργανωτής: Σκακιστική Ομάδα ΕΜΠ Le Roi
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4 ΕΔΩ: https://goo.gl/forms/IzLLmIj54o9LlBDl1

▶ ΧΩΡΟΣ
Κεντρική Βιβλιοθήκη Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου- NTUA Central Library
Iroon Polytechneiou 9, 15773 Ζωγράφου: 1ος όροφος - Ακολουθήστε τα σήματα!
▶ ΠΟΤΕ;
Τετάρτη 2/5 με ώρα προσέλευσης παικτών 16:30. Ώρα έναρξης αρένας στις 17:00 και λήξη στις 19:00.
▶ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ;
Οι παίκτες παίζουν ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ παρτίδες 3+2 (δηλαδή 3 λεπτά αρχικό χρόνο ο καθένας και 2 δευτερόλεπτα προσαύξηση ανά κίνηση).
▶ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ
Οι νίκες μετράνε για 2 πόντους, οι ισοπαλίες για 1 και οι ήττες για 0. Παίκτης που κερδίζει τουλάχιστον 2 συνεχόμενα παιχνίδια μπαίνει σε κατάσταση "on streak" και παρουσιάζεται στην κεντρική οθόνη με εικονίδιο φλόγας. Κάθε επόμενη παρτίδα του μετράει για διπλούς πόντους. Ο παίκτης σταματάει να είναι "on streak" μόλις φέρει ήττα ή ισοπαλία.
Πχ. τρεις συνεχόμενες νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα και μία νίκη δίνουν: 2+2+(2*2)+(2*1)+0+2=12 πόντους.
Berserk: Κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα πριν ξεκινήσει την παρτίδα του να ζητήσει να παίξει με Berserk. Σε αυτήν την περίπτωση μόνο ο δικός του χρόνος -και όχι αυτός του αντιπάλου του- δεν θα έχει προσαύξηση (άρα 3+0). Αν κερδίσει παίρνει 1 επιπλέον πόντο. Fair trade!
▶ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ;
Μετά από δύο ώρες ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους αναδεικνύεται ως Κορυφαίος Μονομάχος. 
▶ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ;
Το σύστημα κάθε 30 δευτερόλεπτα πραγματοποιεί κληρώσεις μεταξύ των παικτών που περιμένουν. Μόλις λοιπόν τελειώσεις ένα παιχνίδι, το σύστημα θα προσπαθήσει να σε ταιριάξει με άλλον παίκτη που δεν παίζει. Βασικά κριτήρια επιλογής είναι το πόσο κοντά είναι οι θέσεις σας στον βαθμολογικό πίνακα και πόση ώρα περιμένετε.
▶ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ FIDE - ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι τα 64 άτομα. Αν ξεπεραστεί, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με κριτήρια τη βαθμολογία ELO και τον χρόνο υποβολής αίτησης. Πιο συγκεκριμένα:
- Αν δηλώσουν συμμετοχή ≤ 32 παίκτες FIDE, τότε όλοι τους θα γίνουν δεκτοί στο τουρνουά. Οι υπόλοιπες θέσεις θα κατανεμηθούν στους υπόλοιπους αιτούντες, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής αίτησης.
- Αν δηλώσουν συμμετοχή > 32 παίκτες FIDE, τότε οι 32 πρώτοι σε βαθμολογία ELO θα γίνουν δεκτοί στο τουρνουά. Οι υπόλοιπες 32 θέσεις θα δοθούν στους υπόλοιπους, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι βαθμολογία στην FIDE και ανάλογα με τον χρόνο υποβολής αίτησης. Όπου αναφέρεται βαθμολογία ELO, λαμβάνονται υπ'όψιν κατά προτεραιότητα (αν υπάρχουν) οι βαθμολογίες blitz, rapid και standard.
▶ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά την Κεντρική Βιβλιοθήκη ΕΜΠ για τη φιλοξενία του τουρνουά στο χώρο της και το ΝΠΔΔ Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Ζωγράφου για την παραχώρηση του σκακιστικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)