Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Σιμουλτανέ και σεμινάρια από τον Παγκόσμιο ρέκορντμαν του τυφλού σκακιού Timur Gareyev στην Κέρκυρα

Κυριακή 6 Μαΐου 2018


Επιστρέφει στην Κέρκυρα προσκεκλημένος από τον Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του τυφλού σκακιού, Ουζμπέκος Γκρανμαίτρ Timur Gareyev.

O Gareyev, ο οποίος έρχεται από την Ινδονησία έχοντας κερδίσει την 1η θέση στο διεθνές τουρνουά JAPFA στην Ινδονησία που τέλειωσε την Πρωτομαγιά και το βραβείο των 2.000 $. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το 2016 ο Gareyev είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ τυφλού σκακιού στο πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 48(!) αντιπάλους σε ένα σιμουλτανέ που διάρκεσε περί τις 20 ώρες, κερδίζοντας και μια θέση στο βιβλίο Guinness των παγκόσμιων ρεκόρ. Το προηγούμενο, στοιχειωμένο ρεκόρ, με 45 αντιπάλους κατείχε από το 1947 ο θρυλικός Αργεντίνος σκακιστής Miguel Najdorf.
Αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσει σε ένα σιμουλτανέ έως 30 παίκτες ταυτόχρονα, ενώ θα κάνει και δύο σεμινάρια, ένα για προχωρημένους παίκτες και ένα για νέα ταλέντα έως 12 ετών.
Η Κέρκυρα έχει μεγάλη παράδοση στα σιμουλτανέ με θρύλους του δυσκολότερου πνευματικού αθλήματος στον κόσμο, και το παρών έχουν δώσει στο παρελθόν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Anatoli Karpov και Gary Kasparov, o Jan Timman και o Alexander Morozevich. Ο Gareyev, στο σιμουλτανέ που είχε δώσει πέρσι είχε εντυπωσιάσει με το εξαιρετικό παιγνίδι του, αλλά και με τον ευχάριστο και φιλικό χαρακτήρα του.
Το σιμουλτανέ θα γίνει την Κυριακή 6 Μαΐου στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας στο Ν. Λιμάνι της Κέρκυρας (δίπλα στο café Sette Venti) με ώρα έναρξης 17:30. Το παράβολο συμμετοχής είναι 20€ (2 μέλη οικογένειας από 15€. 3 μέλη από 12€) . Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνα επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το σιμουλτανέ και τα σεμινάρια τα 6975500204, 6944641750.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου