Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Εορταστικό Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά Rapid «Πρωτοχρονιά 2019» Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας

2-4/1/2019
Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, διοργανώνει με Διεθνή Αξιολόγηση, Εορταστικό Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά Rapid «Πρωτοχρονιά 2019». Θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 9 γύρων, σε δύο ομίλους, και σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE.

Α’ Όμιλος: Σκακιστές με βαθμό διεθνούς αξιολόγησης ≥ 1500 (Elo Ιανουαρίου 2019)
Β΄ Όμιλος: Σκακιστές με βαθμό διεθνούς αξιολόγησης ≤ 1500 (Elo Ιανουαρίου 2019)
Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα, σε ειδικές περιπτώσεις, να δεχτεί τη συμμετοχή σκακιστών με βαθμό διεθνούς αξιολόγησης ≤ 1500 στον Α’ Όμιλο.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/στριες του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας και του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Πετρούπολης καθώς και σκακιστές/στριες άλλων συλλόγων, που έχουν διεθνή αξιολόγηση. Δεν υπάρχει παράβολο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος μέχρι τους 34
Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή συμμετοχή σκακιστή που έχει αδικαιολόγητα εγκαταλείψει τουρνουά στο παρελθόν.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, Πέμπτη 3 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια, (μετάβαση με το λεωφορείο αριθμός 619 και Β9, στάση Κομπαρσίτα). Ώρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 6:00 μ.μ..
Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.
Σκακιστής ο οποίος δεν εμφανίζεται σε μία αγωνιστική και δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 20’ είκοσι λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, για κάθε σκακιστή, με προστιθέμενο χρόνο 5΄΄ πέντε δεύτερα για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα.
Μηδενίζεται μετά πάροδο 10’ δέκα λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων, ο παίκτης που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του, εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική απόφαση.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια:
α) το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα, (μόνο αν όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους)
β)Buchholz
γ) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και τα κριτήρια άρσης της
ΕΠΑΘΛΑ
Θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης, στην πρώτη γυναίκα, στο πρώτο παιδί <16 και <12 κάθε ομίλου. Στις επιμέρους κατηγορίες, μετάλλια θα δοθούν εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι τουλάχιστον τρεις. Σκακιστής που δεν ολοκληρώνει το τουρνουά δεν συμμετέχει στα έπαθλα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΡΜΟΔΙΟΙ - ΔΙΑΦΟΡΑ
Διευθυντής αγώνων είναι ο Μπαλάσκας Νικόλαος.
Επικεφαλής Διαιτητής και υπεύθυνος κληρώσεων είναι ο Βαζελάκης Οδυσσέας (Δ.Δ. 4226160 )
Διαιτητές αγώνων η Κοντιώτη Ευμορφία (Ο.Δ. 4216326) και ο Παναγιώτης Γαβριηλίδης (Ο.Δ. 4246381)
Σε συνεννόηση με τον διευθυντή αγώνων μπορεί να γίνει λήψη φωτογραφιών για λόγους προβολής του τουρνουά.
Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Σ.Ο.Ν.Φ. e-mail: sonfilad@yahoo.gr και την Κοντιώτη Ευμορφία, τηλ. 6970998148, e-mail : evmorfiakontioti@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)