Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

16ο Ατομικό Τουρνουά Σκακιού RAPID Ευόσμου

ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (αλλά και για έφηβους-ενήλικες)
12/5/2019


Ο Σκακιστικός Σύλλογος Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής (Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ), διοργανώνει αγώνες γρήγορου σκακιού (Rapid) για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά από 13 έως 99 χρονών!

Έναρξη αγώνων-χώρος αγώνων: Κυριακή 12/5/2019 στις 10:45 π.μ. στο χώρο του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου (17ης Νοέμβρη και Βεργίνας, Εύοσμος). Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στις σελίδες του Συλλόγου (https://www.facebook.com/skaki.gr ή http://skaki.eu) μέχρι το Σάββατο 11-5-2019 και ώρα 11:00 π.μ. Επικύρωση συμμετοχών δεν θα υπάρξει, ενώ όσοι αργήσουν ή δηλωθούν στο χώρο των αγώνων, θα παίξουν από το 2ο γύρο.
Κατηγορίες: Θα διεξαχθούν τρία ανεξάρτητα τουρνουά για τους μαθητές δημοτικών σχολείων (Α΄-Β΄, Γ΄-Δ΄, και Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού) και ένα ανεξάρτητο τουρνουά για έφηβους-ενήλικες με ξεχωριστές βραβεύσεις για το καθένα.
Συμμετοχή: α) Για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, ελεύθερη για κάθε μαθητή και μαθήτρια δημοτικού σχολείου με ή χωρίς δελτίο σκακιστή. β) Για έφηβους-ενήλικες, ελεύθερη για κάθε άτομο με ή χωρίς δελτίο σκακιστή. Ανώτερος αριθμός συμμετοχών 120 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η λίστα των συμμετεχόντων και η 1η κλήρωση θα αναρτηθεί στη σελίδα του Συλλόγου http://skaki.eu το Σάββατο 11-5-2019 μετά τις 18:00. Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να στείλουν σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση pionakia@gmail.com.
Βραβεύσεις: α) Για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: Μετάλλια στο 1ο, 2ο και 3ο αγόρι και στο 1ο, 2ο και 3ο κορίτσι κάθε κατηγορίας καθώς και στο 1ο αγόρι και 1ο κορίτσι κάθε κατηγορίας χωρίς δελτίο σκακιστή. β) Για την κατηγορία εφήβων-ενηλίκων: Μετάλλια στον 1ο, 2ο και 3ο έφηβο-ενήλικα της γενικής κατάταξης και στην 1η έφηβη-ενήλικα, καθώς και στον 1ο και στην 1η έφηβο/η-ενήλικα χωρίς δελτίο σκακιστή.
Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 5 γύρων.
Χρόνος σκέψης: 10΄ λεπτά συν 3΄΄ δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση o κάθε παίκτης (για όλη την παρτίδα).
Κριτήρια άρσης ισοβαθμίας: (α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων, (β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου), (γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων), (δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
Διεύθυνση αγώνων: Ο κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος και το Δ.Σ. του Σκακιστικού Συλλόγου Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.
Κληρώσεις-Διαιτητές: Γαλάνης Γεώργιος, Ζάγκας Βάϊος, Κληματσίδας Θεοχάρης Πατεράκης Αριστείδης.
Για ό,τι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια είναι η διεύθυνση αγώνων. Πληροφορίες: καθημ. 8-10π.μ 2310763661 και 6948005080.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)