Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2020 ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

12/1 - 5/4/2020


Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων, τον Κανονισμό Ομαδικών Πρωταθλημάτων και την Προκήρυξη Ομαδικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο., όπως επίσης τον Κανονισμό Διαιτησίας της Κ.Ε.Δ., τον εσωτερικό Κανονισμό Αγώνων της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ, την απόφαση της Γ.Σ. των σωματείων - μελών της στις 08/02/2017 και την παρούσα απόφαση για τα Ομαδικά Πρωταθλήματα του 2020, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
1. ΓΕΝΙΚΑ
Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση των Περιφερειακών Ομαδικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ για το 2020.
Η γενική διάρθρωση των Ομαδικών Πρωταθλημάτων της Ένωσής μας, σύμφωνα με την κατάταξη στα Ομαδικά Πρωταθλήματα του 2019 της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ και την κατάταξη του Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής Κατηγορίας του 2019, έχει ως εξής:
Οκτώ (8) ομάδες στον Προκριματικό Όμιλο της Α΄ Εθνικής , οκτώ (8) ομάδες στην Α΄ Τοπική Κατηγορία και όλες οι υπόλοιπες ομάδες στην Β΄ Τοπική Κατηγορία.
Α) ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ
Οι ομάδες που δικαιούνται να λάβουν μέρος στον Π.Ο.Α. της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ για το 2020 με βάση τα αποτελέσματα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας για το 2019 και των Περιφερειακών Ομαδικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ του 2019 είναι οι παρακάτω:
1) Ε.Σ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 2) ΜΑΠΟ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 3) Α.Σ.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 4) Χ.Α.Ν. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 5) Σ.Ο. «ΣΑΧ» ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 6) Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 7) Σ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
8) ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ.
Οι ομάδες θα λάβουν μέρος στον Π.Ο.Α. της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ για το 2020 με βάση τον αριθμό που θα πάρουν στην κλήρωση για τον πίνακα πουλ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ» στις 27/12/2019 και ώρα 19:00 (βρίσκεται στο δάσος Σειχ Σου, στον κόμβο Νο 7).
Β) Α΄ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ομάδες που δικαιούνται να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α’ Τοπικής κατηγορίας της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. για το 2020, με βάση και την κατάταξη των Περιφερειακών Ομαδικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. του 2019 είναι οι παρακάτω:
1) Ε.Σ.Ο. ΠΑΠΑΦΗ «ΧΡΟΝΙΚΟΝ» 2) ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
3) Ε.Σ.Ο.«ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ» ΠΟΛΙΧΝΗΣ 4) ΠΑΣ ΣΥΚΕΩΝ «Ο ΦΟΙΒΟΣ» 5) Π.Α.Σ.Π. Δ.Ε.Η. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 6) ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ε.Σ.Θ. «Γ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ» 7) Α.Π.Ο. ΘΕΡΜΗΣ «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ»
8) Σ.Σ. ΠΕΥΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.
Γ) Β’ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ομάδες που δικαιούνται να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α΄ Τοπικής κατηγορίας της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ για το 2020, με βάση και την κατάταξη των Περιφερειακών Ομαδικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ του 2019 είναι οι παρακάτω:
1) Σ.Ο. «ΒΟΡΡΑΣ» ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 2) ΣΚΑΚ. ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΒΕΛΕΙΩΝ «EN PASANT» 3) ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΓΑΛΑΞΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ4) Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. 5) Σ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ 6)Σ.Ο. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 7) ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΛΑΞΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και θα ακολουθήσουν αλφαβητικά όσες ομάδες δηλώσουν και δεν είχαν αγωνισθεί το 2019.
Δ) ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Περιφερειακά Ομαδικά Πρωταθλήματα 2020 (Π.Ο. Α΄ Εθνικής και Α΄ και Β΄ ΤΟΠΙΚΗΣ Κατηγορίας) της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή εγγράφως στο email saeakeam@hotmail.com (θα βρείτε το έντυπο δήλωσης συμμετοχής στο πάνω μέρος
της ιστοσελίδας της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ., στην ενότητα Π.Ο.Α.-Τοπική Κατηγορία) μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 26/12/2019.
2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΑΝΟΝΕΣ
2.1 ΠΟΥΛ επτά (7) γύρων για τον Προκριματικό Όμιλο Α΄ Εθνικής και την Α΄ Τοπική Κατηγορία.
2.2 ΕΛΒΕΤΙΚΟ επτά (7) γύρων για την Β΄ Τοπική Κατηγορία.
2.3 Ο χρόνος σκέψης θα είναι 90΄για τις 40 πρώτες κινήσεις και άλλα 30΄ για το υπόλοιπο της παρτίδας για τον κάθε παίκτη, με προστιθέμενο χρόνο 30΄΄ σε κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση.
2.4 Ισχύουν οι Κανόνες Σκακιού της F.I.D.E., ο Κανονισμός Αγώνων και οι κανονισμοί Ομαδικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο., η Γενική Προκήρυξη Ομαδικών της Ε.Σ.Ο., ο εσωτερικός Κανονισμός Αγώνων της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ και η παρούσα προκήρυξη.
3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το πρόγραμμα αγώνων τόσο του Π.Ο.Α΄ Εθνικής όσο και της Τοπικής (Α΄ και Β΄) Κατηγορίας είναι:
1ος) Κυριακή 12/01/2020, 2ος) Κυριακή 19/01/2020, 3ος) Κυριακή 26/01/2020, 4ος) Κυριακή 08/03/2020, 5ος) Κυριακή 15/03/2020, 6ος) Κυριακή 22/03/2020, 7ος) Κυριακή 05/04/2020.
Μεταβολή του προγράμματος δεν επιτρέπεται κατ’ αρχή για κανένα λόγο. Οποιαδήποτε αίτηση για αναβολή αγώνα, και εφόσον είναι εφικτή, θα εξετάζεται με αυστηρά κριτήρια από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ.
Η Ε.Σ.Σ.Θ-Χ έχει το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος εφόσον προκύψει σοβαρότατος τεκμηριωμένος λόγος.
4. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
4.1 Ισχύει ο Εσωτερικός Κανονισμός Αγώνων της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.
Παραθέτουμε εδώ, προς υπενθύμιση, τα σχετικά άρθρα του Κανονισμού Αγώνων :
2.3 Οι σκακιέρες δεν επιτρέπεται να μένουν "ανώνυμες" (χωρίς όνομα σκακιστή ή σκακίστριας που τη στελεχώνει).
2.4 Μηδενίζονται μετά πάροδο μισής ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες που δεν έχουν εμφανισθεί στην σκακιέρα τους. Αν δεν έχουν παρουσιασθεί οι μισοί συν ένας τουλάχιστον σκακιστές και σκακίστριες από μία ομάδα, μηδενίζεται ολόκληρη η ομάδα και εφαρμόζεται το άρθρο Β.3.2 (για ήττα χωρίς αγώνα).
2.4.1 Μη παρουσιασθέντες θεωρούνται οι σκακιστές και σκακίστριες που δεν έχουν εμφανισθεί στη σκακιέρα τους.
2.4.2 Για να αρχίσουν να αγωνίζονται όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες μιας ομάδας, πρέπει να είναι τουλάχιστον οι μισοί συν ένας παρόντες. Στην αντίθετη περίπτωση λειτουργούν τα χρονόμετρά τους χωρίς να έχουν δικαίωμα να παίξουν κίνηση μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παρόντων παικτών.
2.5 Αν ένα σωματείο δεν έχει παραδώσει στο διαιτητή τη σύνθεσή του μέχρι την καθορισμένη ώρα έναρξης των αγώνων, τίθενται σε λειτουργία τα χρονόμετρα των σκακιστών του χωρίς αυτοί να έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν πριν δοθεί η σύνθεση.
2.6.Πριν από έναρξη των αγώνων ο Διαιτητής και οι αρχηγοί ελέγχουν και υπογράφουν στα σχετικά έντυπα τις συνθέσεις των ομάδων. Αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί αντικανονικότητα, στην σύνθεση ενός σωματείου, καλείται από το Διαιτητή το σωματείο αυτό να τη διορθώσει . Αν η σύνθεση παραδοθεί στο διαιτητή με καθυστέρηση, οι παίκτες του υπεύθυνου σωματείου θα χρεωθούν στα χρονόμετρά τους τον αντίστοιχο χρόνο της τυχόν καθυστέρησης στην έναρξη των αγώνων. Η συνάντηση δεν αρχίζει ΠΡΙΝ την ολοκλήρωση των ελέγχων.
2.7 Ο διαιτητής και οι δύο αρχηγοί, πριν την έναρξη των αγώνων, υπογράφουν υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνος αποδεχόμενοι τον έλεγχο της νομιμότητας συμμετοχής των παικτών και κανονικότητας της σύνθεσης των ομάδων και δεσμεύουν τα σωματεία τους επί των θεμάτων που επικύρωσαν με την υπογραφή τους. Εάν κάποιος αρχηγός ομάδας αρνηθεί να υπογράψει, τότε μηδενίζεται η ομάδα του και εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του Κανονισμού Ομαδικών της ΕΣΟ (εφαρμογή του άρθρου 5.6 της Προκήρυξης Ομαδικών Πρωταθλημάτων 2010 της ΕΣΟ σε συνδυασμό με το άρθρο Β.3.2 του Παρόντος Κανονισμού). (ήττα χωρίς αγώνα).
2.8 (τροποποιημένο σύμφωνα με την από 03/08/2018 ΚΥΑ)
Ο διαιτητής δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση τη συμμετοχή παίκτη που: α. Δεν έχει προσκομίσει το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας και θεωρημένη την Κάρτα Υγείας Αθλητή. Το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας του αθλητή θεωρείται κανονικό, αν φέρει τις σχετικά προβλεπόμενες υπογραφές και σφραγίδες του σωματείου.
β. Δεν είναι στη σκακιέρα που προβλέπεται από τη σύνθεση των ομάδων.
2.9 Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης επί θεμάτων αντικανονικής συμμετοχής και σύνθεσης, εάν δεν έχει γίνει ανάλογη μνεία στο Φύλλο Αγώνος πριν την έναρξη των αγώνων.
2.10 Μετά την έναρξη των αγώνων ουδεμία ποινή επιβάλλεται για λόγους νομιμότητας συμμετοχής των αθλητών και κανονικότητας της σύνθεσης των ομάδων.
4.2 Ομάδα που αδικαιολόγητα δεν εμφανιστεί σε οποιονδήποτε γύρο των ομαδικών πρωταθλημάτων αυτόματα αποβάλλεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από τον εσωτερικό Κανονισμό Αγώνων της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.
5. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
5.1 Για τον Προκριματικό Όμιλο Α’ Εθνικής Κατηγορίας (10μελής σύνθεση) :
1η-4η: Γενικές σκακιέρες, 5η: Σκακίστρια, 6η: Σκακίστρια <20, 7η: Σκακίστρια <16 , 8η: Σκακιστής ή Σκακίστρια <20, 9η: Σκακιστής ή Σκακίστρια <16 , 10η: Σκακιστής ή Σκακίστρια <12.
5.2 Για την Α΄ και Β΄ Τοπική Κατηγορία (8μελής σύνθεση) :
1η-4η: Γενικές σκακιέρες, 5η: Σκακίστρια, 6η: Σκακίστρια <20, 7η: Σκακιστής η Σκακίστρια <20 8η: Σκακιστής ή Σκακίστρια <16.
5.3 Οι σκακιστές και οι σκακίστριες στις γενικές σκακιέρες κατατάσσονται με τα εξής κριτήρια:
α) Διεθνής βαθμός αξιολόγησης από τους πίνακες αξιολόγησης της F.I.D.E. (τελευταία δημοσίευση) κατά φθίνουσα σειρά.
β) Επί ίσων διεθνών βαθμών αξιολόγησης οι τίτλοι με την εξής σειρά : GM F.I.D.E. , IM F.I.D.E., WGM F.I.D.E., WIM F.I.D.E., FM F.I.D.E. , WFM F.I.D.E. και μόνο για τους τίτλους αυτούς.
γ) Ελληνικός βαθμός αξιολόγησης από τους πίνακες αξιολόγησης της ΕΣΟ (τελευταία δημοσίευση) κατά φθίνουσα σειρά.
δ) Επί ίσων βαθμών ελληνικής αξιολόγησης οι τίτλοι με την εξής σειρά : ΕΜ Ε.Σ.Ο., ΟΜ Ε.Σ.Ο., ΥΜ Ε.Σ.Ο. και μόνο για τους τίτλους αυτούς.
ε) Επί ίσων βαθμών αξιολόγησης και κοινών τίτλων, ο αριθμός παρτίδων από τους πίνακες αξιολόγησης της Ε.Σ.Ο. (τελευταία δημοσίευση) κατά φθίνουσα σειρά.
στ) Επί ίσων όλων των ανωτέρω κριτηρίων, ο Αριθμός Μητρώου αθλητή στα μητρώα της Ε.Σ.Ο. ~ προηγείται ο μικρότερος Αριθμός Μητρώου.
6. ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΑΔΩΝ
Ισχύουν όσα προβλέπει το άρθρο Β.6 «ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΑΔΩΝ» του εσωτερικού Κανονισμού Αγώνων της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω για τους αρχηγούς των ομάδων :
6.1 Μπορούν να συμβουλεύσουν τους παίκτες τους λέγοντας χωρίς κανένα σχόλιο: «Κάνε πρόταση ισοπαλίας» , «Εγκατέλειψε».(6.3 του Κανονισμού Αγώνων) .
6.2 Ο παίκτης μπορεί να ρωτήσει τον αρχηγό του αν θα δεχθεί πρόταση ισοπαλίας από τον αντίπαλο του ή να κάνει ο ίδιος πρόταση ισοπαλίας. Η μοναδική ασχολίαστη απάντηση του αρχηγού θα είναι: «ΝΑΙ» - «ΟΧΙ». (6.3 του Κανονισμού Αγώνων)
6.3 Η οποιαδήποτε επικοινωνία παικτών και αρχηγού θα γίνεται υποχρεωτικά ενώπιον του διαιτητή. (6.4 του Κανονισμού Αγώνων).
6.4 Η τελική απόφαση για το αποτέλεσμα μιας παρτίδας είναι του παίκτη και όχι του αρχηγού. (6.5 του Κανονισμού Αγώνων).
6.5 Κατά την διάρκεια μιας συνάντησης η ομάδα μπορεί να αναπληρώσει τον αρχηγό της με κάποιον άλλο ο οποίος όμως θα πρέπει να παραμείνει αρχηγός μέχρι το τέλος της συνάντησης.
Αν για οποιονδήποτε λόγο μια ομάδα μείνει χωρίς αρχηγό, τότε το φύλλο αγώνος θα υπογράφεται από τον τελευταίο παίκτη της ομάδας.
7. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
7.1 Για την τελική κατάταξη χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:
Α) Π.Ο.Α. και Α΄ Τοπική Κατηγορία (Σύστημα Πουλ)
1. Βαθμοί
2. Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων.
3. Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες.
4. Sonneborn-Berger (απλό)
Β) Β΄ Τοπική Κατηγορία (Ελβετικό σύστημα) 1. Βαθμοί 2. Το άθροισμα Sonneborn-Berger για ομαδικά τουρνουά (Ολυμπιακό) που υπολογίζεται ως εξής: οι βαθμοί κάθε αντίπαλου, εξαιρούμενου του αντίπαλου που συγκέντρωσε τους λιγότερους, πολλαπλασιασμένοι επί τον αριθμό των πόντων (σκορ σκακιερών) που σημείωσε η ομάδα ενάντια στον συγκεκριμένο αντίπαλο.
Για τον υπολογισμό του αθροίσματος Sonneborn – Berger το «bye» και η νίκη χωρίς αγώνα υπολογίζεται ως ισοπαλία της ομάδας με έναν «εικονικό αντίπαλο» (“virtual opponent” FIDE HB D.ΙΙ.02.G14). Στην έναρξη του συγκεκριμένου γύρου ο «εικονικός αντίπαλος» έχει τους ίδιους βαθμούς και πόντους με την ομάδα. Στη συνέχεια προστίθεται το αποτέλεσμα του αγώνα (1 βαθμός και 10 πόντοι για νίκη α.α., 1 βαθμός και 5 πόντοι για το bye και 0 βαθμοί και 0 πόντοι για ήττα α.α.) και για κάθε επόμενο γύρο προστίθεται 1 βαθμός και 5 πόντοι. 3.Άθροισμα των πόντων επί συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες. 4. Buchholz
5. Sonneborn-Berger (απλό)
7.2 Η νικήτρια ομάδα του αγώνα παίρνει 2 βαθμούς και η ηττημένη 0 βαθμούς. Αν το αποτέλεσμα του αγώνα είναι ισόπαλο οι ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με αφαίρεση 1 βαθμού στην τελική κατάταξη. 7.3 Το αποτέλεσμα του αγώνα προκύπτει από το άθροισμα των πόντων που συγκεντρώνουν οι παίκτες των ομάδων στις παρτίδες τους. Ο νικητής κάθε παρτίδας παίρνει 1 πόντο , ενώ ο ηττημένος δεν παίρνει πόντο. Αν η παρτίδα λήξει ισόπαλη κάθε παίκτης παίρνει από μισό πόντο. Για τις παρτίδες χωρίς αγώνα ισχύουν όσα αναφέρονται στην παράγραφο 7.3.2. 7.3.α. Η νικήτρια ομάδα χωρίς αγώνα θεωρείται ότι κέρδισε το παιχνίδι συγκεντρώνοντας το μέγιστο των πόντων μείον μισό πόντο (δηλαδή σε 10 σκακιέρες 9,5 – 0 και σε 8 σκακιέρες 7,5 – 0).
7.3.β. Για κάθε παρτίδα που χάνει μια ομάδα χωρίς αγώνα (μη προσέλευση παίκτη) αφαιρείται μισός πόντος από το σύνολο των πόντων που συγκεντρώνουν οι παίκτες της και μέχρι να μηδενιστούν οι πόντοι που συγκέντρωσαν (όχι αρνητικοί πόντοι).
7.4 Η ομάδα που παίρνει το "ΒΥΕ" (περίπτωση μονού αριθμού ομάδων) παίρνει 2 βαθμoύς και 4½ πόντους (για την Τοπική).
8. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
8.1 Κάθε συνάντηση καλύπτεται υποχρεωτικά από διαιτητή που είναι καταχωρημένος στον Πίνακα Ορισμού Διαιτητών της Κ.Ε.Δ.
8.2 Το συνολικό κόστος της διαιτησίας κάθε συνάντησης καλύπτεται από το σωματείο-έδρα και περιλαμβάνει την αμοιβή του διαιτητή (15 ευρώ για την συνάντηση) + τα πιθανά οδοιπορικά (που θα είναι το ποσό των εισιτηρίων).
8.3 Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται συνάντηση χωρίς την παρουσία διαιτητή.
8.4 Ο διαιτητής ενημερώνει αμέσως τον Επικεφαλής Διαιτητή καθώς και την γραμματεία της Ένωσης για το αποτέλεσμα της συνάντησης και φροντίζει για την κοινοποίηση άμεσα ηλεκτρονικά του φύλλου αγώνα, στη συνέχεια δε προσκομίζει στη Γραμματεία της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ , το αργότερο εντός 48 ωρών, το φύλλο αγώνα και τα έντυπα σύνθεσης της συνάντησης. Επίσης, οι διαιτητές είναι υπεύθυνοι για την συλλογή και προσκόμιση όλων των παρτιδόφυλλων των αγώνων στη διοργανώτρια αρχή (Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ) η οποία και έχει δικαίωμα να τις ψηφιοποιήσει και να τις δημοσιεύσει.
8.5 Οι κληρώσεις και τα αποτελέσματα των συναντήσεων δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ένωσης.
8.6. Γενικότερα, ο διαιτητής μιας συνάντησης είναι υπεύθυνος για την πιστή εφαρμογή και τήρηση όσων αναφέρονται στο Β.5 «ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΏΝΩΝ» του εσωτερικού Κανονισμού Αγώνων της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. όπως διαμορφώθηκε και εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 11.01.2010.
9. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
9.1 Υποβάλλονται με παράβολο 100 ευρώ στον διαιτητή ή στην Γραμματεία της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. το αργότερο σε 24 ώρες από την ώρα λήξης της συνάντησης. Για να είναι έγκυρη η ένσταση πρέπει να έχει γραφτεί σχετική παρατήρηση στο φύλλο αγώνα με τις απαντήσεις του διαιτητή και του αρχηγού της άλλης ομάδας, σύμφωνα με το άρθρο 6,2 του Κανονισμού Ομαδικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο.
9.2 Η επιτροπή ενστάσεων είναι τριμελής και αποτελείται από τους:
α) Μαστροβασίλη Αθανάσιο, β) Μήτρου Ιωάννη, γ) Κουτρούκη Κωνσταντίνο με αναπληρωματικούς τους α) Διαμαντόπουλο Γεώργιο και β) Παλαιοχωρινό Παναγιώτη. Στην εκδίκαση των ενστάσεων δεν συμμετέχει μέλος της Επιτροπής που έχει εμπλεκόμενη ομάδα.
9.3 Αν η απόφαση δεν ικανοποιεί την ενιστάμενη ομάδα, τότε έχει δικαίωμα να προσφύγει αμέσως στην Επιτροπή Ενστάσεων της Κ.Ε.Δ. της οποίας η απόφαση θεωρείται τελεσίδικη. Η ένσταση αυτή υποβάλλεται χωρίς πρόσθετο παράβολο.
9.4 Για όλα τα άλλα θέματα που σχετίζονται με την άσκηση ένστασης και δεν αναπτύσσονται στην παρούσα προκήρυξη, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Α.6 «ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ» του εσωτερικού Κανονισμού Αγώνων της Ε.Σ.Σ.Θ.Χ. όπως διαμορφώθηκε και εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 11.01.2010.
10. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Καθήκοντα Διεύθυνσης των Αγώνων των Ομαδικών όλων των κατηγοριών ασκεί το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.
11. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ -ΚΉΡΩΣΕΙΣ
Επικεφαλής Διαιτητές ανά κατηγορία ορίζονται οι παρακάτω:
1) ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ: Μπάλλας Νικόλαος (6972238647)
2) ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μαυρομούστακος Σάββας (τηλ.6947 697115) ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος κληρώσεων και των δύο (2) διοργανώσεων.
Οι διαιτητές των συναντήσεων θα επικοινωνούν με τον Επικεφαλής Διαιτητή της κατηγορίας της συνάντησης για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα διαιτησίας.
12. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ –ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΙ
12.1 Όσον αφορά τον υποβιβασμό ομάδων, από τον Π.Ο.Α., στην Α΄ Τοπική Κατηγορία του 2021 θα υποβιβασθούν οι δύο (2) τελευταίες στην κατάταξη ομάδες.
Στην Β’ Τοπική Κατηγορία του 2021 υποβιβασθούν οι δύο (2) τελευταίες στην κατάταξη της Α’ Τοπικής Κατηγορίας του 2020 ομάδες.
12.2 Όσον αφορά τον προβιβασμό ομάδων, από την Β’ Τοπική Κατηγορία ανεβαίνουν στην Α’ Τοπική Κατηγορία οι δύο (2) πρώτες στην τελική κατάταξη ομάδες και από την Α’ Τοπική Κατηγορία ανεβαίνουν στον Προκριματικό Όμιλο Α΄ Εθνικής επίσης οι δύο (2) πρώτες στην τελική κατάταξη ομάδες.
12.3 Από τον Προκριματικό Όμιλο Α’ Εθνικής της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ ανεβαίνουν και συμμετέχουν στο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας 2020 οι δύο πρώτες στην κατάταξη ομάδες του ομίλου αυτού.
13. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2020
Στα Περιφερειακά Ομαδικά Πρωταθλήματα του 2020 της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ αλλοδαπό σκακιστή (ή σκακίστρια) μπορούν να χρησιμοποιούν μόνον τα σωματεία του Π.Ο.Α., ενώ κοινοτικό σκακιστή (ή σκακίστρια) μπορούν να χρησιμοποιούν τα σωματεία όλων των κατηγοριών (Π.Ο.Α., Α΄ και Β΄ Τοπική Κατηγορία).
Οι αλλοδαποί μπορούν να αγωνίζονται μόνο στις γενικές σκακιέρες (σκακιέρες 1-4 του Π.Ο.Α.)
Οι κοινοτικοί αγωνίζονται στις γενικές σκακιέρες και στις γυναικείες όλων των κατηγοριών. Μπορούν να αγωνισθούν και στις αναπτυξιακές σκακιέρες με την προϋπόθεση ότι κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα. Για την πιστοποίηση του μόνιμου της κατοικίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης (μηνός) ελληνικού σχολείου/σχολής ή ξένου σχολείου που εδρεύει στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν είναι μαθητής-τρια τότε θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων για το προηγούμενο οικονομικού έτος. Οι δηλώσεις όλων των ανωτέρω παικτών στην Ε.Σ.Σ.Θ-Χ, πρέπει να γίνουν μέχρι την Δευτέρα 06/01/2020.
14. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στην πρώτη ομάδα κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο.
15. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ & ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Υπεύθυνος για τη δημοσιοποίηση των Φύλλων Αγώνων και στις δύο (2) κατηγορίες των Ομαδικών Πρωταθλημάτων της Ένωσής μας ορίζεται ο κύριος Μαυρομούστακος Σάββας.
16. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
16.1 Για όσα δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα προκήρυξη και στον εσωτερικό Κανονισμό Αγώνων της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. αποφασίζει η Διεύθυνση Αγώνων.
16.2 Η συμμετοχή των ομάδων στα Περιφερειακά Ομαδικά Πρωταθλήματα σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή της παρούσας προκήρυξης της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ
16.3 Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της 08/02/2017 Γενικής Συνέλευσης της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ ορίστηκε παράβολο συμμετοχής στα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Σωματείο-μέλος που δεν έχει εκπληρώσει την παραπάνω οικονομική του υποχρέωση στην Ε.Σ.Σ.Θ-Χ δεν έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε διασυλλογικούς αγώνες της Ένωσης.
16.3 Για οποιοδήποτε πρόβλημα (υλικού, διαιτησίας κ.τ.λ.) ενημερώστε έγκαιρα τον Επικεφαλής Διαιτητή της κατηγορίας σας ή την Διεύθυνση των Αγώνων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)