Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

37ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΚΑΚΙΟΥ 2020 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.

25/1 - 10/5/2020


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ε.Σ.Σ.Θ-Χ. προκηρύσσει την προκριματική φάση του 38ου Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδος 2020. Η πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται Κυπελλούχος της Ένωσης.

2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ.
3. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Επικεφαλής διαιτητής ορίζεται ο κύριος Μιμίκος Στυλιανός και Υπεύθυνος Κληρώσεων ο κύριος Μαυρομούστακος Σάββας.
4. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΑΡΑΒΟΛΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Σ.Σ.Θ-Χ μέχρι τις 10/01/2020 και ώρα 21:00. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό καθώς και για το ποιοί υποχρεούνται σε καταβολή παραβόλου θα θα βρείτε στο έντυπο δήλωσης συμμετοχής στο Κύπελλο 2020.
Το πρόγραμμα αγώνων είναι το εξής:
1ος Γύρος: Σάββατο 25/01/2020
2ος Γύρος: Σάββατο 14/03/2020
3ος Γύρος: Σάββατο 04/04/2020
και το Final 4 που θα γινει Σάββατο 09/05/2020 και την Κυριακή 10/05/2020.
Έναρξη αγώνων στις 17:00 μμ.
Μηδενίζονται μετά πάροδο μισής ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες που δεν έχουν εμφανισθεί στη σκακιέρα τους. Αν δεν έχουν παρουσιασθεί οι μισοί συν ένας τουλάχιστον σκακιστές από μία ομάδα, μηδενίζεται ολόκληρη η ομάδα. Η Ε.Σ.Σ.Θ-Χ. έχει το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος εφόσον προκύψει σοβαρότατος τεκμηριωμένος λόγος.
5. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής (4). Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά τέσσερις (4) σκακιστές ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα (ΕΛΟ), το φύλο και την ηλικία. Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρημένα τα οποία θα προσκομίζονται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δελτίου Αθλητικής Ταυτότητας και την Κάρτα Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Κάρτα Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.
6. ΣΥΣΤΗΜΑ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.
7. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90΄ για τις 40 πρώτες κινήσεις και 30’ επιπλέον για το υπόλοιπο της παρτίδας για κάθε παίκτη, και 30΄΄ πρόσθετο χρόνο σε κάθε κίνηση και από την πρώτη κίνηση. Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους Κανονισμούς της F.I.D.E., της Ε.Σ.Ο. και της Κ.Ε.Δ..
8. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ: Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με ένα (1) πόντο, η ήττα με μηδέν (0) πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).
9. ΙΣΟΠΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου που έχει ως εξής: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν.
Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.
10. ΚΛΗΡΩΣΗΣ 1ου ΓΥΡΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΥΡΩΝ:
Η κλήρωση του 1ου γύρου θα γίνει την Δευτέρα 20/01/2020 στις 8 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης. Η κλήρωση για κάθε άλλη αγωνιστική θα γίνεται την αμέσως προηγούμενη Δευτέρα στις 8 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης. Στη διαδικασία της κλήρωσης μπορούν να παρίστανται εκπρόσωποι σωματείων και οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος.
11. ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Οποιαδήποτε αίτηση για αλλαγή στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλλεται πριν από την κλήρωση των αγώνων με επαρκή αιτιολόγηση. Η έγκριση τέτοιας αίτησης γίνεται από το Δ.Σ. της Ένωσης. Σημειώνεται ότι για κανένα λόγο δεν είναι υποχρεωτική η έγκρισή της από το Δ.Σ. της Ένωσης.
12. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ: Ο διαιτητής κάθε συνάντησης πρέπει υποχρεωτικά να γνωστοποιήσει στην Ένωση το αποτέλεσμα του αγώνα αμέσως μετά την λήξη των αγώνων. Επίσης, ο διαιτητής κοινοποιεί στην Ένωση το Φύλλο Αγώνος και τα έντυπα σύνθεσης των ομάδων της συνάντησης το αργότερο σε 24 ώρες, συγκεκριμένα στον Υπεύθυνο Κληρώσεων τον κ. Μαυρομούστακο Σάββα. Παράλειψη αυτής της υποχρέωσης είναι δυνατόν να επισύρει πειθαρχικές ποινές για τον δαιτητή της συνάντησης. Επίσης, οι διαιτητές είναι υπεύθυνοι για την συλλογή και προσκόμιση όλων των παρτιδόφυλλων των αγώνων στη διοργανώτρια αρχή (Ένωση) η οποία και έχει δικαίωμα να τις ψηφιοποιήσει και να τις δημοσιεύσει.
13. ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: Όπως προβλέπει το άρθρο 16 «ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΑΔΩΝ» του εσωτερικού Κανονισμου Αγώνων της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω για τους αρχηγούς των ομάδων:
- Μπορούν να συμβουλεύσουν τους παίκτες τους λέγοντας χωρίς κανένα σχόλιο: «Κάνε πρόταση ισοπαλίας», «Εγκατέλειψε».(16.3 του Κανονισμου Αγώνων).
- Ο παίκτης μπορεί να ρωτήσει τον αρχηγό του αν θα δεχθεί πρόταση ισοπαλίας από τον αντίπαλο του , ή να κάνει ο ίδιος πρόταση ισοπαλίας. Η μοναδική ασχολίαστη απάντηση του αρχηγού θα είναι: «ΝΑΙ» - «ΟΧΙ». (16.3 του Κανονισμου Αγώνων).
- Η οποιαδήποτε επικοινωνία παικτών και αρχηγού θα γίνεται υποχρεωτικά ενώπιον του διαιτητή (16.5 του Κανονισμού Αγώνων).
- Η τελική απόφαση για το αποτέλεσμα μιας παρτίδας είναι του παίκτη και όχι του αρχηγού.(16.4 του Κανονισμού Αγώνων).
- Κατά την διάρκεια μιας συνάντησης η ομάδα μπορεί να αναπληρώσει τον αρχηγό της με κάποιον άλλο ο οποίος όμως θα πρέπει να παραμείνει αρχηγός μέχρι το τέλος της συνάντησης και η αναπλήρωση γίνεται σύμφωνα με το 16.1 του Κανονισμου Αγώνων.
- Αν για οποιονδήποτε λόγο μια ομάδα μείνει χωρίς αρχηγό, το φύλλο αγώνος θα υπογράφεται απ’ τον τελευταίο παίκτη της ομάδας. (16.7 του Κανονισμου Αγώνων).
- Σε κάθε συνάντηση η ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό Ομάδας», που μπορεί να είναι και ένας απ’ τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί. (16.1 και 16.2 του Κανονισμου Αγώνων).
14. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
14.1 Κάθε συνάντηση καλύπτεται υποχρεωτικά από διαιτητή που είναι καταχωρημένος στον Πίνακα Ορισμού Διαιτητών (Π.Ο.Δ.) της Κ.Ε.Δ.
14.2 Το συνολικό κόστος της διαιτησίας κάθε συνάντησης καλύπτεται από το σωματείο-έδρα και περιλαμβάνει την αμοιβή του διαιτητή (15 ευρώ για την συνάντηση) + τα πιθανά οδοιπορικά(που θα είναι το ποσό των εισιτηρίων).
14.3 Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται συνάντηση χωρίς την παρουσία διαιτητή.
14.4. Γενικότερα, ο διαιτητής μιάς συνάντησης είναι υπεύθυνος για την πιστή εφαρμογή και τήρηση όσων αναφέρονται στο άρθρο 15 «ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ» του ισχύοντος εσωτερικού Κανονισμού Αγώνων της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ.
15. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Υποβάλλονται με παράβολο 100 ευρώ στον διαιτητή της συνάντησης ή στην Γραμματεία της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. το αργότερο σε 24 ώρες από την ώρα λήξης της συνάντησης. Για να είναι έγκυρη η ένσταση πρέπει να έχει γραφτεί σχετική παρατήρηση στο φύλλο αγώνα με τις απαντήσεις του διαιτητή και του αρχηγού της άλλης ομάδας, σύμφωνα με το άρθρο 6.2 του Κανονισμού Ομαδικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο. Το παράβολο επιστρέφεται αν γίνει αποδεκτή η ένσταση, διαφορετικά κατατίθεται υπέρ της Ε.Σ.Σ.Θ.Χ.
Η Επιτροπή Ενστάσεων αποτελείται από τους:
1) Μαστροβασίλη Αθανάσιο 2) Κουτρούκη Κων/νο 3) Παλαιοχωρινό Παναγιώτη ως τακτικά μέλη και τους: 4) Μήτρου Ιωάννη 5) Διαμαντόπουλο Γεώργιο ως αναπληρωματικά μέλη.
Από την Επιτροπή Ενστάσεων θα εξαιρούνται και θα αντικαθίστανται από τα αναπληρωματικά, όσα τακτικά μέλη της έχουν σχέση με τα σωματεία που εμπλέκονται στην ένσταση.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (άρθρο 14), αν η ενιστάμενη ομάδα διαφωνήσει με την απόφαση της Τοπικής Επιτροπής Ενστάσεων έχει δικαίωμα να υποβάλλει ένσταση σε δεύτερο βαθμό, στην Επιτροπή Εκδίκασης Ενστάσεων της Κ.Ε.Δ.. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Εκδίκασης Ενστάσεων της Κ.Ε.Δ. είναι τελεσίδικες. Η δεύτερη ένσταση πρέπει να υποβληθεί στην Ε.Σ.Σ.Θ-Χ αμέσως μετά την απόφαση της Τοπικής Επιτροπής Ενστάσεων. Η Επιτροπή Ενστάσεων της Κ.Ε.Δ. εξετάζει αμέσως την ένσταση και αποφασίζει το αργότερο σε μια ώρα. Η απόφαση της Επιτροπής Ενστάσεων της Κ.Ε.Δ. διαβιβάζεται με email ή φαξ στην τοπική Τ.Ε.Δ..
16. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2020
Στο 38ο Ομαδικό Κύπελλο Ελλάδας 2020 επιτρέπεται χρησιμοποίηση ενός αλλοδαπού (κοινοτικού ή μη) σκακιστή ή σκακίστριας από όλα τα σωματεία, ανεξαρτήτως κατηγορίας ο οποίος πρέπει να έχει δηλωθεί στην Ε.Σ.Σ.Θ-Χ. μέχρι την Δευτέρα 06/01/2020.
17. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Στην πρώτη ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο. Μετάλλια θα δοθούν σε τέσσερις (4) παίκτες κάθε ομάδας που θα συμμετάσχει στο Final 4 της διοργάνωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΘΑΡΊΔΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ                                   ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

* Έντυπα: Δήλωσης Συμμετοχής στο 38ο Ομαδικό Κύπελλο 2020 και Σύνθεσης Ομάδος Κυπελλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)