Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

3o ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Junior ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ 2020

11/1 - 4/4/2020


1.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ε.Σ.Σ.Θ- Χ προκηρύσσει το 3ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Junior <10 ετών 2020.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
1ος γύρος: Σάββατο 11/01/2020 (ώρα 17:00 απόγευμα)
2ος γύρος: Σάββατο 18/01/2020 (ώρα 17:00 απόγευμα) 3ος γύρος: Σάββατο 25/01/2020 (ώρα 17:00 απόγευμα) 4ος γύρος: Σάββατο 14/03/2020 (ώρα 17:00 απόγευμα) 5ος γύρος: Σάββατο 21/03/2020 (ώρα 17:00 απόγευμα)
6ος γύρος: Σάββατο 04/04/2020 (ώρα 17:00 απόγευμα)
3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Οι αγώνες θα γίνονται στις έδρες των σωματείων.
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία - μέλη της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ (με όσες ομάδες επιθυμούν).
Απαραίτητη προϋπόθεση εάν οι ομάδες ενός συλλόγου είναι περισσότερες από μία θα πρέπει να γίνει παράλληλα μία δήλωση συμμετοχής και τα στοιχεία των παιδιών που θα παίξουν σε κάθε ομάδα ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ένα παιδί να παίξει σε δύο διαφορετικές ομάδες.
5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 08/01/2020 και ώρα 22:00μμ. εγγράφως με email στο saeakeam@hotmail.com.
6. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ:
4μελείς με σκακιστές-σκακίστριες γεννημένους-νες μετά τη 01/01/2010. (Η τέταρτη 4η σκακιέρα πρέπει να είναι υποχρεωτικά κορίτσι).
Στην σύνθεση της κάθε ομάδας στις 3 πρώτες σκακιέρες οι παίκτες μπαίνουν με σειρά ΕΛΟ (Διεθνές ΕΛΟ -Διεθνής Τίτλος - Ελληνικό ΕΛΟ - Ελληνικός Τίτλος - Αριθμός Παρτίδων - Α.Μ. Ε.Σ.Ο.).
Όλοι οι παίκτες πρέπει να έχουν θεωρημένη την Κάρτα Υγείας Αθλητή.
7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
7.1 Οι αγώνες θα διεξαχθούν με Ελβετικό σύστημα 6 γύρων και η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει με βάση την κατάταξη των ομάδων στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2019. Οι ομάδες που θα δηλώσουν και δεν είχαν αγωνισθεί το 2019 θα ακολουθήσουν αλφαβητικά. Ο χρόνος σκέψης είναι 60΄ για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα +30΄΄ για κάθε κίνηση από την πρώτη. Ισχύουν οι Κανόνες Σκακιού της F.I.D.E. και οι Γενικοί Κανονισμοί Ομαδικών της Ε.Σ.Ο.
7.2 Οι αγώνες θα έχουν Εθνική Αξιολόγηση
7.3 Διευκρινίζεται ότι μετά την πάροδο 30΄ λεπτών από την ώρα έναρξης, κάθε παίκτης που δεν έχει προσέλθει μηδενίζεται και επιβάλλονται οι αντίστοιχες ποινές για τις κενές σκακιέρες.
8. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ αναλαμβάνει την διεύθυνση των αγώνων.
9. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΤΗΤΗΣ – ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ:
Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο κύριος Χριστοφορίδης Ιωάννης και υπεύθυνος κληρώσεων ορίζεται ο κύριος Μαυρομούστακος Σάββας.
10. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
10.1 Οι Διαιτητές θα ορίζονται από την Τ.Ε.Δ. της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ και θα δημοσιοποιούνται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πρίν την έναρξη κάθε γύρου.
10.2 Οι διαιτητές ενημερώνουν αμέσως τον κύριο Σάββα Μαυρομούστακο για το αποτέλεσμα της συνάντησης που έχουν αναλάβει.
10.3 Οι διαιτητές είναι υπεύθυνοι για την υποβολή στην Ε.Σ.Σ.Θ-Χ των φύλλων αγώνων σε 24 ώρες το αργότερο.
Επίσης, οι διαιτητές είναι υπεύθυνοι για την συλλογή και προσκόμιση όλων των παρτιδόφυλλων των αγώνων στη διοργανώτρια αρχή (Ένωση) η οποία και έχει δικαίωμα να τις ψηφιοποιήσει και να τις δημοσιεύσει αν κρίνει η ίδια.
10.4 Οι κληρώσεις και τα αποτελέσματα των συναντήσεων δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ.
10.5. Αν μια ομάδα δεν εμφανισθεί σε ένα γύρο, χωρίς να έχει ενημερώσει τον Επικεφαλής Διαιτητή τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της συνάντησης, αποβάλλεται αμέσως από το πρωτάθλημα χωρίς να γίνει δεκτή καμία δικαιολογία.
10.6 Αναβολές ή αλλαγές του προγράμματος δεν επιτρέπονται.
10.7 Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν θεωρημένη την Κάρτα Υγείας Αθλητή και σύμφωνα με το άρθρο 2.8 (τροποποιημένο σύμφωνα με την από 03/08/2018 ΚΥΑ)
Ο διαιτητής δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση τη συμμετοχή παίκτη που: Δεν έχει προσκομίσει το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας και θεωρημένη την Κάρτα Υγείας Αθλητή. Το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας του αθλητή θεωρείται κανονικό, αν φέρει τις σχετικά προβλεπόμενες υπογραφές και σφραγίδες του σωματείου.
11. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό, και η ήττα με 0 βαθμούς. Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 2 βαθμούς (σύνολο πόντων 3,5-0). Η ομάδα που παίρνει το “ΒΥΕ” σε ελβετικό σύστημα θεωρείται ότι κέρδισε χωρίς αγώνα και παίρνει 2 βαθμούς αλλά μόνο 2,5 πόντους. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με αφαίρεση ενός βαθμού (-1).
Διευκρινίζεται ότι, η ποινή της αφαίρεσης 1 βαθμού για την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα (α.α.), εφαρμόζεται στην τελική-συνολική βαθμολογία και δεν επηρεάζει την κλήρωση των ομάδων.
12. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Υποβάλλονται με παράβολο 100 ευρώ στον διαιτητή της συνάντησης ή στην Γραμματεία της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. το αργότερο σε 24 ώρες από την ώρα λήξης της συνάντησης. Για να είναι έγκυρη η ένσταση πρέπει να έχει γραφτεί σχετική παρατήρηση στο φύλλο αγώνα με τις απαντήσεις του διαιτητή και του αρχηγού της άλλης ομάδας, σύμφωνα με το άρθρο 6.2 του Κανονισμού Ομαδικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο. Το παράβολο επιστρέφεται αν γίνει αποδεκτή η ένσταση, διαφορετικά κατατίθεται υπέρ της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ.
Η Επιτροπή Ενστάσεων αποτελείται από τους:
1) Μαστροβασίλη Αθανάσιο 2) Κουτρούκη Κων/νο 3) Παλαιοχωρινό Παναγιώτη ως τακτικά μέλη και τους: 4) Μήτρου Ιωάννη 5) Διαμαντόπουλο Γεώργιο ως αναπληρωματικά μέλη.
Από την Επιτροπή Ενστάσεων θα εξαιρούνται και θα αντικαθίστανται από τα αναπληρωματικά, όσα τακτικά μέλη της έχουν σχέση με τα σωματεία που εμπλέκονται στην ένσταση.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (άρθρο 14), αν η ενιστάμενη ομάδα διαφωνήσει με την απόφαση της Τοπικής Επιτροπής Ενστάσεων έχει δικαίωμα να υποβάλλει ένσταση σε δεύτερο βαθμό, στην Επιτροπή Εκδίκασης Ενστάσεων της Κ.Ε.Δ.. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Εκδίκασης Ενστάσεων της Κ.Ε.Δ. είναι τελεσίδικες. Η δεύτερη ένσταση πρέπει να υποβληθεί στην Ε.Σ.Σ.Θ-Χ αμέσως μετά την απόφαση της Τοπικής Επιτροπής Ενστάσεων. Η Επιτροπή Ενστάσεων της Κ.Ε.Δ. εξετάζει αμέσως την ένσταση και αποφασίζει το αργότερο σε μια ώρα. Η απόφαση της Επιτροπής Ενστάσεων της Κ.Ε.Δ. διαβιβάζεται με email ή φαξ στην τοπική Τ.Ε.Δ..
13. ΚΑΤΑΤΑΞΗ- ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
Για την τελική κατάταξη χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:
α) Βαθμοί β) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων. Το κριτήριο δεν εφαρμόζεται αν κάποιος αγώνας μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων δεν πραγματοποιήθηκε, επειδή η τέλεσή του δεν προβλεπόταν από το πρόγραμμα. γ) Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες. δ) Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ.. ε) Αν και μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων έχουμε ξανά ισοβαθμία τότε θα γίνει τουρνουά αγώνων νοκ άουτ «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής: Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.
14. ΕΠΑΘΛΑ:
Θα δοθούν κύπελλα στις τρεις (3) πρώτες ομάδες και μετάλλια στους παίκτες τους .
15. ΓΕΝΙΚΑ:
Σε όλες τις διοργανώσεις που διεξάγονται από την Ε.Σ.Σ.Θ-Χ επιτρέπεται η φωτογράφηση αθλητών μόνο από τον εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της διοργάνωσης. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από την Ε.Σ.Σ.Θ-Χ για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. (απόφαση ΔΣ 03/04/2017). Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων ενδέχεται να τροποποιηθούν, αν το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ το κρίνει απαραίτητο.
Για όσα δεν προβλέπονται από την παραπάνω προκήρυξη αρμόδιο είναι το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΓ. ΚΥΘΑΡΙΔΗΣ                                              ΠΑΝ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)