Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (2020)

22-23 Φεβρουαρίου 2020
1.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (ΕΣΣΚ) προκηρύσσει το Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2020, το οποίο αποτελεί προκριματική φάση για το 17ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα.(2020) και τους Παγκρήτιους Ατομικούς Σχολικούς Αγώνες 2020, οι οποίοι αποτελούν προκριματική φάση για το 32ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα (2020).

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι Παγκρήτιοι Ομαδικοί Σχολικοί Αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Appolonia Beach Resort & Spa***** (www.apollonia.gr) στην Αμμουδάρα Γαζίου.
Επίσης και οι Παγκρήτιοι Ατομικοί Σχολικοί Αγώνες θα διεξαχθούν στις 22-23 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Appolonia Beach Resort & Spa***** (www.apollonia.gr) στην Αμμουδάρα Γαζίου.
3. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου με την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Κ.
Ως γνωστόν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέταξε το σκάκι στα αθλήματα που καλλιεργούνται στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού (αγώνες ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ) στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (επιστολή Υ.Π.Π.Ε.Θ. αριθ.πρωτ. 132785/Α/Γ4, 19-9-2013).
4.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ:
Στο Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες των Σχολείων, που θα δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, με έγγραφο του Σχολείου, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον Διευθυντή του Σχολείου, στο οποίο θα αναφέρονται οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο, δηλώνοντας ονοματεπώνυμο και τάξη.
Το κάθε Σχολείο έχει δικαίωμα να δηλώσει αριθμό 2 (δύο) ομάδων, με ελάχιστο αριθμό 4 μαθητών και μέγιστο αριθμό 6 μαθητών ανά ομάδα και τουλάχιστον 1 κορίτσι ανά ομάδα (που θα αγωνίζεται στην 4η σκακιέρα). Είναι προφανές ότι οι συμμετέχοντες σε συγκεκριμένη ομάδα του Σχολείου αγωνίζονται μόνο στην ομάδα που έχουν δηλωθεί και για κανένα απολύτως λόγο δεν μπορούν να συμμετέχουν στην άλλη ομάδα του ίδιου Σχολείου, έστω και αν υπάρχει θέμα στην άλλη ομάδα, όπως μη συμπλήρωση της βασικής τετράδας ή μη ύπαρξη κοριτσιού κ.λ.π.
Σε κάθε ομάδα θα δηλώνεται ρητά το όνομα και το τηλέφωνο του αρχηγού της κάθε ομάδας, καθώς και το όνομα αναπληρωτή αρχηγού, με την δέσμευση ότι ο αρχηγός πρέπει οπωσδήποτε να είναι εντός της δηλωθείσας 6άδας των μαθητών.
Στην δήλωση συμμετοχής που θα αποστείλει το σχολείο, οι μαθητές αναγράφονται υποχρεωτικά με την σειρά με την οποία θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, δηλαδή 1η , 2η , 3η , 4η  σκακιέρα (οπωσδήποτε κορίτσι), 1ος αναπληρωματικός και 2ος  αναπληρωματικός.
Στο ίδιο έγγραφο θα πρέπει να διευκρινίζεται αν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ομαδικού επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ατομικό των τάξεων τους, στα Παγκρήτια Ατομικά Σχολικά. Αν δεν υπάρξει τέτοια διευκρίνιση θα θεωρηθεί ότι οι μαθητές δεν επιθυμούν να αγωνιστούν στα ατομικά των τάξεων.
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων των Σχολείων όλης της Κρήτης για το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα θα στην ηλεκτρονική διεύθυνση  babisstefanatos@gmail.com
5.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ:
Στο Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2020 δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των  Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Κρήτης, Δημοσίων και ιδιωτικών, που προκρίθηκαν από τους Προκριματικούς Ατομικούς Σχολικούς Αγώνες Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης 2020 (σύμφωνα με τις σχετικές προκηρύξεις σχολικών Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης την πρόκριση έχουν κερδίσει  τα 8 πρώτα αγόρια και τα 3 πρώτα κορίτσια, ανά τάξη, από τα Σχολεία των Νομών Ηρακλείου και Χανίων και τα 5 πρώτα αγόρια και τα 3 πρώτα κορίτσια, ανά τάξη, από τα Σχολεία των Νομών Ρεθύμνου και Λασιθίου).
Επίσης δικαιούνται να αγωνιστούν και οι μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Λυκείων, ασχέτως αν προκρίθηκαν ή και αν ακόμα δεν συμμετείχαν στους Προκριματικούς Αγώνες Ανατολικής ή Δυτικής Κρήτης 2020.
Στο Ατομικό πρωτάθλημα ακόμα δικαιούνται να αγωνιστούν και όσοι μαθητές Δημοτικών Σχολείων αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους στο Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα, δεν έχουν προκριθεί από τα Ατομικά Σχολικά Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης και οι ομάδες τους κατετάγησαν στην πρώτη 20άδα της τελικής κατάταξης του Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος Δημοτικών Σχολείων, ως εξής: Οι 6 πρώτες ομάδες Δημοτικών Σχολείων των Νομών Ηρακλείου και Χανίων και οι 4 πρώτες ομάδες Δημοτικών Σχολείων των Νομών Ρεθύμνου και Λασιθίου.
Τέλος ελεύθερα δικαιούνται να αγωνιστούν και οι μαθητές των Γυμνασίων που αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους στο Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα.
6. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Η επιβεβαίωση των συμμετοχών, στο Ατομικό Πρωτάθλημα, για όλους τους προκριμένους, και της Ανατολικής και της Δυτικής Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι τις 15.00 με e-mail στο babisstefanatos@gmail.com
Για επιβεβαίωση λήψης του email θα υπάρχει απαντητικό email από τους διοργανωτές.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972262486 (Στεφανάτος Μπάμπης).
Η επιβεβαίωση μπορεί να γίνει από τον Έφορο Αγώνων της ΕΣΣΚ, από τους ίδιους τους προκριθέντες, από το Σχολείο τους, από τους προπονητές τους ή και από το Σωματείο τους, ατομικά ή ομαδικά.
Όποιος δεν ενημερώσει μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία θα θεωρηθεί ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετέχει στους Παγκρήτιους Ατομικούς Σχολικούς Αγώνες και θα αναπληρωθεί.
7.ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
Α. Οι αγωνιζόμενοι στο Ομαδικό Πρωτάθλημα θα αγωνιστούν με 4μελείς ομάδες, με την υποχρεωτική παρουσία τουλάχιστον ενός κοριτσιού στην ομάδα, που θα αγωνίζεται στην 4η σκακιέρα..
Αν είναι μέχρι 6 ομάδες θα παίξουν με σύστημα πουλ (5 αγώνες).
Αν είναι μέχρι 40 ομάδες θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων.
Αν είναι παραπάνω ομάδες θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 6 γύρων.
Οι ομάδες Δημοτικών θα παίξουν ξεχωριστό Πρωτάθλημα ενώ οι ομάδες Γυμνασίων και Λυκείων θα παίξουν σε ενιαίο Πρωτάθλημα.
Ο υπεύθυνος κάθε ομάδας υποχρεούται 10 λεπτά πριν από κάθε γύρο να δηλώνει γραπτώς την σύνθεση της ομάδας του στους αρμόδιους για τις συνθέσεις διαιτητές. Στην σύνθεση οι ομάδες θα σημειώνουν απλώς τα ονόματα των 3 μαθητών (3 πρώτες σκακιέρες) και της 1 μαθήτριας (4η σκακιέρα) οι οποίοι θα αγωνίζονται δεσμευτικά με την αρχική σειρά που έχουν δηλωθεί στο έγγραφο δήλωσης συμμετοχής του Σχολείου. Αν δεν δοθεί γραπτώς η σύνθεση 10 λεπτά πριν από την έναρξη του γύρου, η ομάδα υποχρεωτικά θα αγωνίζεται με την σύνθεση του προηγούμενου γύρου.
8.ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
Οι αγωνιζόμενοι στο Ατομικό Πρωτάθλημα θα χωριστούν σε 11 ομίλους. που είναι οι εξής:
1
Μαθητές-μαθήτριες
Νηπιαγωγείων
2
Μαθητές-Μαθήτριες
Α΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3
Μαθητές-Μαθήτριες
Β΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5
Μαθητές-Μαθήτριες
Δ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6
Μαθητές-Μαθήτριες
Ε΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7
Μαθητές-Μαθήτριες
ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8
Μαθητές-Μαθήτριες
Α΄ Γυμνασίου
9
Μαθητές-Μαθήτριες
Β΄ Γυμνασίου
10
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ΄ Γυμνασίου
11
Μαθητές-Μαθήτριες
Λυκείου
9.ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:  Η αρχική κατάταξη στους ομίλους για τα Νηπιαγωγεία, την Α΄, την Β΄ και την Γ΄ Δημοτικού θα γίνει σύμφωνα με την κατάταξη των μαθητών στην τελική βαθμολογία των προκριματικών Πρωταθλημάτων Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης του 2020.
Αυτό θα γίνεται ως εξής: 1ος στην αρχική κατάταξη των Παγκρήτιων Ατομικών θα μπει ο 1ος του Πρωταθλήματος της Ανατολικής Κρήτης (αυτή την χρονιά, την άλλη θα είναι αντίστροφα), 2ος θα μπει ο 1ος του Πρωταθλήματος της Δυτικής Κρήτης, 3ος θα μπει ο 2ος της Ανατολικής Κρήτης, 4ος ο 2ος της Δυτικής Κρήτης, 5ος ο 3ος της Ανατολικής Κρήτης, 6ος ο 3ος της Δυτικής Κρήτης και αντιστοίχως εναλλάξ θα μπουν οι πρώτοι 20 (οι προκριθέντες) Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης.
Θα ακολουθήσουν στην αρχική κατάταξη αλφαβητικά οι προκριθέντες από το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα.
Σε όλους τους άλλους ομίλους (Δ΄ τάξης έως και Λύκεια) η αρχική κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τα εθνικά ΕΛΟ της 1-1-2020.
10.ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:  Οι αγώνες, στο Παγκρήτιο Ομαδικό και στο Παγκρήτιο Ατομικό  Πρωτάθλημα, θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου σκέψης.
9.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

Σάββατο

22 Φεβρουαρίου 2020
Άφιξη συμμετεχόντων - Επιβεβαίωση συμμετοχών
09:00-10.00

-//-

-//-

Τελετή Έναρξης
10:20

-//-

-//-

1ος – 6ος γύρος Ομαδικού Σχολικού
10.30-15.30

-//-

-//-

Τελετή Λήξης - Απονομές επάθλων
16.00
10.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

Σάββατο

22 Φεβρουαρίου 2020
Επιβεβαίωση προκρίσεων από Ομαδικό Πρωτάθλημα
16:15-17.15

-//-

-//-

1ος – 2ος γύρος Πρωταθλήματος
18:00
Κυριακή
23 Φεβρουαρίου 2020
3ος – 7ος γύρος Πρωταθλήματος
10:00 π.μ.

-

-//-

Τελετή Λήξης-Απονομές επάθλων Πρωταθλήματος
14.30
11. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Θα οριστεί από την ΤΕΔ Κρήτης, η οποία θα αποδεχθεί μερικώς ή πλήρως την πρόταση των Διοργανωτών.
12.ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται έως και 15 λεπτά μετά τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων της Διοργάνωσης που θα οριστεί πριν την έναρξη των αγώνων και θα γνωστοποιηθεί στους συμμετέχοντες. Το παράβολο ορίζεται στα 50 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.
Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις θα γίνονται με το εγκεκριμένο από την FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις σε θέματα κληρώσεων.
13.ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: Διευκρινίζεται ρητά ότι ισχύουν οι κανονισμοί γρήγορου σκακιού της FIDE, με την επισήμανση ότι «ποινή μηδενισμού και απώλειας της παρτίδας για αντικανονική κίνηση» επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους πραγματοποιήσει 2 αντικανονικές κινήσεις.
14.ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο Ομαδικό Σχολικό πρωτάθλημα ισχύουν τα εξής:.
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ 
15.ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής:.
Για ελβετικό σύστημα:
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1(βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου).
γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
Για κυκλικό σύστημα (round robin):
(α). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα)
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
16.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ-ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:  Από τους αγωνιζόμενους στο Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα δικαίωμα πρόκρισης για το Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό 2020 αποκτούν μόνο όσοι αγωνίζονται με την ομάδα τους (τουλάχιστον 1 γύρο) και η ομάδα τους κατατάσσεται σε θέση πρόκρισης, όπως έχει αναφερθεί ανωτέρω, στο άρθρο 5 της παρούσας προκήρυξης.
Η πρόκριση ισχύει μόνο για τους μαθητές και τους μαθήτριες που δεν έχουν προκριθεί μέσω των Σχολικών Ανατολικής ή Δυτικής Κρήτης 2020 και είναι ονομαστική, δηλαδή δεν αναπληρώνονται από μαθητές άλλων ομάδων (πέραν των 20), αν κάποιοι από τους δικαιούμενους πρόκριση στα Παγκρήτια Ατομικά Σχολικά δεν κάνουν χρήση του δικαιώματος τους.
Δεν υπάρχει περιορισμός στις θέσεις πρόκρισης των ομάδων των Γυμνασίων, οι μαθητές των οποίων μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στα Παγκρήτια Ατομικά Σχολικά, αρκεί να αγωνιστούν με τις ομάδες τους στα Παγκρήτια Ομαδικά Σχολικά.
17. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ: Το Πανελλήνιο Ομαδικό και Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2020 θα διεξαχθεί, από 27-29 Μαρτίου 2020, στην Θεσσαλονίκη, στο Περίπτερο 6 του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
18. ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ: Το
Από τους αγωνιζόμενους στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα θα προκριθούν για τους Πανελλήνιους Σχολικούς  12 Σχολεία (με περιορισμό μέχρι 2 ομάδες από ένα σχολείο). Η τυχόν πρόκριση 2 ομάδων από το ίδιο Σχολείο σημαίνει ότι οι ομάδες αυτές προκρίνονται και θα αγωνιστούν στα Πανελλήνια με τις ίδιες συνθέσεις που αγωνίστηκαν στα Παγκρήτια Ομαδικά Σχολικά. 
Η κατανομή των προκρίσεων ορίζεται στις πρώτες 3 ομάδες της τελικής κατάταξης Δημοτικών Σχολείων από τους Νομούς Ηρακλείου και Χανίων και στις 2 πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης Δημοτικών Σχολείων από τους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου (δηλαδή 3+3+2+2=10 Δημοτικά Σχολεία) και στην πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης Γυμνασίων από κάθε Νόμο της Κρήτης (δηλαδή 1+1+1+1=4 Γυμνάσια).
Η συγκεκριμένη κατανομή δεν είναι απολύτως δεσμευτική και μπορεί υπό κάποιες προϋποθέσεις να τροποποιηθεί λίγο, αν χρειαστεί.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στους Πανελλήνιους αγώνες είναι η προσκόμιση, πριν την έναρξη των αγώνων, ιατρικής βεβαίωσης από καρδιολόγο, παθολόγο ή παιδίατρο. Οι μαθητές που είναι ταυτόχρονα και αθλητές μπορούν να συμμετέχουν με την προσκόμιση της κάρτας υγείας που διαθέτουν (απόφαση ΔΣ 20/10/2018).Διευκρινίζεται ότι η κάρτα υγείας μπορεί να είναι από οποιοδήποτε άθλημα.
Διευκρινίζεται ότι οι ομάδες Λυκείων που θα αγωνιστούν στο Παγκρήτιο Ομαδικό Πρωτάθλημα προκρίνονται ελεύθερα, χωρίς ποσοτικό  περιορισμό, για το Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα και κατ’ επέκταση οι μαθητές που αγωνίζονται σε αυτές τις ομάδες έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν και στο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων.
19.ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ: Από τους αγωνιζόμενους στο Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2020 θα προκριθούν για τους Πανελλήνιους Σχολικούς 2020 ανάλογα και με τον Νομό του Σχολείου και την τάξη, ως εξής:

ΤΑΞΗ
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΧΟΛ.  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΧΟΛ.  ΧΑΝΙΩΝ
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΧΟΛ.  ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΧΟΛ.  ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Νηπιαγωγείο
4 αγόρια + 1 κορίτσι
3 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
Α΄ Τάξη
4 αγόρια + 1 κορίτσι
3 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
Β΄ Τάξη
4 αγόρια + 1 κορίτσι
3 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
Γ΄ Τάξη
4 αγόρια + 1 κορίτσι
3 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
Δ΄ Τάξη
4 αγόρια + 1 κορίτσι
3 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
Ε΄ Τάξη
4 αγόρια + 1 κορίτσι
3 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
ΣΤ΄ Τάξη
4 αγόρια + 1 κορίτσι
3 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
Α΄ Γυμνασ
4 αγόρια + 1 κορίτσι
3 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
Β΄ Γυμνασ
4 αγόρια + 1 κορίτσι
3 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
Γ΄ Γυμνασ
4 αγόρια + 1 κορίτσι
3 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
Λυκείου
4 αγόρια + 1 κορίτσι
3 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
2 αγόρια + 1 κορίτσι
20. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2020: Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαθητών –μαθητριών, ατομικό και ομαδικό, θα γίνει, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, από 27-29 Μαρτίου 2020, στην Θεσσαλονίκη, στο Περίπτερο 6 του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με το εξής πρόγραμμα:
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα:

Παρασκευή

27 Μαρτίου 2020
Τελετή έναρξης Πρωταθλήματος
10:00

Παρασκευή

27 Μαρτίου 2020
1ος – 3ος γύρος Πρωταθλήματος
Έναρξη 10:30

Παρασκευή

27 Μαρτίου 2020
4ος – 7ος γύρος Πρωταθλήματος
Έναρξη 16:00
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για τα Ομαδικά Πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Πέμπτη 26 Μαρτίου, ώρα 19.00-22.00 και την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ώρα 07.00--08.30, με βάση τους πίνακες ανά κατηγορία, που θα έχουν αναρτηθεί στο χώρο των αγώνων.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα:

Σάββατο

28 Μαρτίου 2020
1ος – 3ος γύρος Πρωταθλήματος
Έναρξη 13:00

Σάββατο

28 Μαρτίου 2020
4ος – 5ος γύρος Πρωταθλήματος
Έναρξη 18:00

Κυριακή

29 Μαρτίου 2020
6ος – 9ος γύρος Πρωταθλήματος
Έναρξη 10:00

Κυριακή

29 Μαρτίου 2020
Τελετή λήξης Πρωταθλήματος
Έναρξη 15:00
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για τα Ατομικά Πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ώρα 17.00-22.00, με βάση τους πίνακες ανά κατηγορία, που θα έχουν αναρτηθεί στο χώρο των αγώνων.
21. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ: Για να αποφευχθούν ελλείψεις συμμετοχών στους Πανελλήνιους Ομαδικούς Σχολικούς, οι προκρινόμενες ομάδες και οι τρεις επόμενες από αυτές θα δηλώσουν σε σχετική κατάσταση, λίγο πριν τη λήξη των αγώνων, τα τηλέφωνα τους, σταθερό και κινητό, για να υπάρξει συνεννόηση για τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες 2020.
Θα υπάρξει μια αρχική αποδοχή στο Ηράκλειο και η αποδοχή αυτή θα πρέπει να επιβεβαιωθεί, στον Έφορο Αγώνων της ΕΣΣΚ Στεφανάτο Χαράλαμπο, με email (στο babisstefanatos@gmail.com ), μέχρι την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.
Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.
22. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ: Για να αποφευχθούν ελλείψεις συμμετοχών στους Πανελλήνιους Σχολικούς τα προκριμένα αγόρια και κορίτσια (και 2 αναπληρωματικά από κάθε Νομό) θα δηλώσουν, σε σχετική κατάσταση, λίγο πριν τη λήξη των αγώνων, τα τηλέφωνα τους, σταθερό και κινητό, για να υπάρξει συνεννόηση για τους Πανελλήνιους Σχολικούς.
Θα υπάρξει μια αρχική αποδοχή στο Ηράκλειο και η αποδοχή αυτή θα πρέπει να επιβεβαιωθεί, στον Έφορο Αγώνων της ΕΣΣΚ Στεφανάτο Χαράλαμπο, με email (στο babisstefanatos@gmail.com ), μέχρι την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.
Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.
23. ΔΙΑΜΟΝΗ-ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Να διευκρινίσουμε ότι όσοι αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα 2020 δεν έχουν υποχρέωση διαμονής σε κάποιο ξενοδοχείο αλλά οφείλουν να καταθέσουν στον λογαριασμό της Ομοσπονδίας οργανωτικό παράβολο ως εξής:
1. Για τα Ομαδικά Πρωταθλήματα 60 €, ανά ομάδα
2. Για τα Ατομικά Πρωταθλήματα 40 €, ανά συμμετέχοντα μαθητή,-ήτρια.
3. Για το ανοιχτό κύπελλο 20 €, ανά συμμετέχοντα μαθητή,-ήτρια.
Η καταβολή των οργανωτικών παράβολων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, με κατάθεση στον λογαριασμό της ΕΣΟ που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα: 080/480580-13 (ΙΒΑΝ GR 15 0110 0800 0000 0804 8058 013).
Μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα επιβεβαίωσης συμμετοχής που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα των πρωταθλημάτων https://www.chessfed.gr/sxolika2020  (όπου θα υποβάλλουν το αντίγραφο της σχετικής κατάθεσης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αποστέλλεται μήνυμα επιβεβαίωσης.
Καμία συμμετοχή δεν θεωρείται επιβεβαιωμένη αν δεν έχει συμπληρωθεί σωστά η ηλεκτρονική φόρμα και δεν έχει σταλεί το αντίγραφο της κατάθεσης του οργανωτικού παραβόλου. 
Πέραν της συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας επιβεβαίωσης συμμετοχής οι προκριθέντες, προς αποφυγή απώλειας θέσεων πρόκρισης από την Κρήτη, θα πρέπει να στείλουν email (στο babisstefanatos@gmail.com), και στον Έφορο Αγώνων της ΕΣΣΚ Στεφανάτο Χαράλαμπο, μέχρι την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, για να επικυρωθεί η συμμετοχή τους στα Πανελλήνια Σχολικά.
24.ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Στο Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2020, κύπελλο & μετάλλια  θα πάρουν η 1η, 2η και 3η ομάδα από τις ομάδες των Δημοτικών Σχολείων αλλά και από τις ομάδες Γυμνασίων και Λυκείων.
Όλοι οι μαθητές που θα αγωνιστούν θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα.
25. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:  Στο Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2020 κύπελλα θα πάρουν ο 1ος νικητής και η 1η νικήτρια  κάθε κατηγορίας. Μετάλλια θα δοθούν στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες.
Όλοι οι μαθητές που θα αγωνιστούν θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα.
26.ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ:  Η μετακίνηση των συμμετεχόντων, των μαθητών  και των συνοδών τους, για να φτάσουν στο χώρο των Αγώνων, θα γίνει με δικά τους μέσα και δική τους ευθύνη.
27.ΔΙΑΜΟΝΗ: Η διαμονή, για τους εκτός Ηρακλείου μαθητές και συνοδούς, είναι απολύτως προαιρετική, αλλά για τους ενδιαφερόμενους μπορεί να γίνει σε 3 ξενοδοχεία:
1. Στο ξενοδοχείο των Αγώνων Apollonia Beach Resort & Spa***** στο Ηράκλειο https://www.apollonia.gr/el/, στην Αμμουδάρα Γαζίου. Οι τιμές για διαμονή και πλήρη διατροφή στο ξενοδοχείο έχουν αναλυτικά ως εξής:
2κλινο δωμάτιο: 40 ευρώ, κατ’ άτομο (80 ευρώ το δωμάτιο)
3κλινο δωμάτιο: 39 ευρώ, κατ’ άτομο (117 ευρώ το δωμάτιο)
4κλινο δωμάτιο: 38 ευρώ, κατ’ άτομο (152 ευρώ το δωμάτιο)
Οι τιμές αυτές αφορούν διανυκτέρευση και πλήρη διατροφή από το μπουφέ των ξενοδοχείων, για το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή φαγητό το Σάββατο βράδυ και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, πρωί και μεσημέρι. Αφορούν φαγητά από το μπουφέ του ξενοδοχείου αλλά δεν περιλαμβάνουν ποτά.
Οι διοργανωτές έχουν συμφωνήσει με το ξενοδοχείο και στους σκακιστές και συνοδούς τους θα παρέχεται έκπτωση 20% στα μπαρ και στο εστιατόριο, με την αναφορά ότι συμμετέχουν στο Παγκρήτιο Ομαδικό ή Ατομικό Σχολικό σκακιστικό Πρωτάθλημα..
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο φόρος που ισχύει στην Ελλάδα, από 1-1-2018, και είναι 4 ευρώ, ανά δωμάτιο (ασχέτως του τύπου δωματίου). Ο φόρος θα πληρωθεί στο ξενοδοχείο, με την άφιξη, το Σάββατο μεσημέρι.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω του συγκεκριμένου αριθμού δωματίων που διατίθενται (50-60) στο ξενοδοχείο Apollonia***** θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με τον αριθμό των διαθέσιμων δωματίων να παραχωρούνται κατά 50-60% σε μαθητές και συνοδούς του Νομού Χανίων, και αντιστοίχως 20-25% σε Ρέθυμνο και 20-25% σε Λασίθι.
2. Στο ξενοδοχείο Santa Marina**** στο Ηράκλειο (https://www.santamarinahotel.gr/el/), στην Αμμουδάρα Γαζίου, 1 χλμ. Ανατολικά του ξενοδοχείου των αγώνων. Οι τιμές για διαμονή και πλήρη διατροφή στο ξενοδοχείο έχουν αναλυτικά ως εξής:
2κλινο δωμάτιο: 36 ευρώ, κατ’ άτομο (72 ευρώ το δωμάτιο)
3κλινο δωμάτιο: 35 ευρώ, κατ’ άτομο (105 ευρώ το δωμάτιο)
4κλινο δωμάτιο: 34 ευρώ, κατ’ άτομο (136 ευρώ το δωμάτιο)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο φόρος που ισχύει στην Ελλάδα, από 1-1-2018, και είναι 3 ευρώ, ανά δωμάτιο (ασχέτως του τύπου δωματίου). Ο φόρος θα πληρωθεί στο ξενοδοχείο, με την άφιξη, το Σάββατο μεσημέρι.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω του συγκεκριμένου αριθμού δωματίων που διατίθενται (20) στο ξενοδοχείο Santa Marina**** θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με τον αριθμό των διαθέσιμων δωματίων να παραχωρούνται κατά 50-60% σε μαθητές και συνοδούς του Νομού Χανίων, και αντιστοίχως 20-25% σε Ρέθυμνο και 20-25% σε Λασίθι.
3. Στο ξενοδοχείο Vanisko*** στην Αμμουδάρα Γαζίου https://www.vanisko.gr/el/, 2,5 χλμ. ανατολικά από το ξενοδοχείο των αγώνων, στην αρχή της Αμμουδάρας Γαζίου. Οι τιμές για διαμονή και πρωινό στο ξενοδοχείο έχουν αναλυτικά ως εξής:
2κλινο δωμάτιο: 22 ευρώ, κατ’ άτομο (44 ευρώ το δωμάτιο)
3κλινο-4κλινο δωμάτιο: 20 ευρώ, κατ’ άτομο (60-80 ευρώ το δωμάτιο)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο φόρος που ισχύει στην Ελλάδα, από 1-1-2018, και είναι 1,5 ευρώ, ανά δωμάτιο (ασχέτως του τύπου δωματίου). Ο φόρος θα πληρωθεί ανά δωμάτιο στο ξενοδοχείο, με την αναχώρηση από το ξενοδοχείο.
Όσοι ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν στα ξενοδοχεία πρέπει να ενημερώσουν, μέχρι την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2020, με email στο babisstefanatos@gmail.com αναφέροντας ξενοδοχείο που επιθυμούν, τύπο δωματίου και ονομαστική κατάσταση αυτών που θα διαμείνουν.
 Όλοι όσοι στείλουν αίτημα για δωμάτιο θα ενημερωθούν με απαντητικό email για την επιβεβαίωση κράτησης του δωματίου, αν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα χρήματα για τα δωμάτια θα πληρωθούν στο διοργανωτή στο ξενοδοχείο, με την άφιξη και επιβεβαίωση των μαθητών που θα αγωνιστούν.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι διοργανωτές ενημερώνουν τους γονείς ότι δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για την επιτήρηση των αγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών εκτός του χώρου αγώνων.
28. ΓΕΝΙΚΑ:  Για οτιδήποτε προκύψει και δεν προβλέπεται στην προκήρυξη της διοργάνωσης αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Ο ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Μπάμπης Στεφανάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)