Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Achievements Blitz Chess Arena Reloaded στο Athens Chess Club

22-2-2020


Προκήρυξη
▶ Διοργάνωση
Το τουρνουά συνδιοργανώνεται από την Σκακιστική Ομάδα ΕΜΠ Le Roi και το Athens Chess Club.

▶ Χώρος
Athens Chess Club, Καλαμιώτου 19–23 4ος όροφος Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Σύνταγμα 10560
τηλ:2103213151–6987343215
▶ Πότε;
Σάββατο 22/2 με ώρα προσέλευσης όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις 18:00. Μετά τις 18:00 εφόσον δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις, προτεραιότητα συμμετοχής έχουν όσοι βρίσκονται πιο νωρίς στο χώρο των αγώνων. Ώρα έναρξης Αρένας στις 18:15 με διάρκεια 2 ώρες.
*Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να προσέλθει από την έναρξη, μπορεί να συμμετέχει στο τουρνουά ανά πάσα στιγμή, αλλά όπως είναι λογικό θα παίξει λιγότερα παιχνίδια.
▶ Τι είναι η Αρένα;
Εμπνευσμένη από τις διαδικτυακές Αρένες, έρχεται για άλλη μια φορά στο πραγματικό σκάκι. Οι παίκτες παίζουν ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ παρτίδες 3+2 (δηλαδή 3 λεπτά αρχικό χρόνο ο καθένας και 2 δευτερόλεπτα προσαύξηση ανά κίνηση).
• Σύστημα βαθμολόγησης
Οι νίκες μετράνε για 2 πόντους, οι ισοπαλίες για 1 και οι ήττες για 0. Παίκτης που κερδίζει τουλάχιστον 2 συνεχόμενα παιχνίδια μπαίνει σε κατάσταση “on streak”
και παρουσιάζεται στην κεντρική οθόνη με εικονίδιο φλόγας. Κάθε επόμενη παρτίδα του μετράει για διπλούς πόντους. Ο παίκτης σταματάει να είναι “on streak” μόλις φέρει ήττα ή ισοπαλία.
Πχ. τρεις συνεχόμενες νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα και μία νίκη δίνουν: 2+2+(2*2)+(2*1)+0+2=12 πόντους.
• Δυνατότητα Berserk
Κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα πριν ξεκινήσει την παρτίδα του να ζητήσει να παίξει με Berserk. Σε αυτήν την περίπτωση μόνο ο δικός του χρόνος -και όχι αυτός του αντιπάλου του- δεν θα έχει προσαύξηση (άρα 3+0). Αν κερδίσει παίρνει 1 επιπλέον πόντο. Fair trade!
• Πως βγαίνει ο νικητής;
Μετά από δυο ώρες ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους αναδεικνύεται ως Κορυφαίος Μονομάχος.
▶ Δικαίωμα Συμμετοχής
Το τουρνουά είναι ανοικτό προς όλους, δεν υπάρχει περιορισμός στο elo και μπορούν να συμμετέχουν και unrated.
▶ Παράβολο Συμμετοχής
Το παράβολο συμμετοχής είναι γενικό για όλους και ορίζεται στα 10€. Σε περίπτωση συμμετοχής μετά την 1η ώρα το παράβολο ορίζεται στα 5€.
▶ Αξιολόγηση
Δεν θα έχει αξιολόγηση elo, ισχύουν όμως οι κανονισμοί της FIDE και ΕΣΟ.
▶ Έπαθλα
Τα συνολικά έπαθλα θα είναι 50% επί των παράβολων και στην γενική περίπτωση δεν μοιράζονται. Αυτά θα κατανεμηθούν ως εξής:
• Ο πρώτος της αρένας θα λάβει το 50%
• Ο δεύτερος της αρένας θα λάβει το 30%
• Ο τρίτος της αρένας θα λάβει το 20%
• Ο πρώτος με <1700 elo blitz δωρεάν συμμετοχή στο επόμενο
• H πρώτη γυναίκα δωρεάν συμμετοχή στο επόμενο
▶ Επιτεύγματα (Achievements)
Ο παίκτης που θα πετύχει:
· 7 διαδοχικές νίκες με Berserk λαμβάνει δώρο ξύλινη σκακιέρα πολυτελείας
· 10 διαδοχικές νίκες με Berserk λαμβάνει δώρο σκακιστικό ρολόι DGT3000
Τα δώρα αποτελούν προσφορά του Athens Chess Shop και είναι ανεξάρτητα από τα έπαθλα. Σε περίπτωση που ο ίδιος παίκτης πετύχει και τα δύο κατορθώματα, επιλέγει ένα από τα δύο δώρα. Σε περίπτωση που δύο ή παραπάνω παίκτες πετύχουν το ίδιο κατόρθωμα, λαμβάνει το δώρο εκείνος με τους περισσότερους πόντους γενικής κατάταξης. Σε ισοβαθμία χρησιμοποιούνται τα κριτήρια ισοβαθμίας.
▶ Κριτήρια Ισοβαθμίας
Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι παίκτες κατατάσσονται με βάση τους πόντους tiebreak. Αυτοί προκύπτουν ως 2 επί πόντοι αντιπάλων που νίκησε +1 επί πόντοι αντιπάλων που έφερε ισοπαλία δια το πλήθος των αγώνων που έπαιξε συνολικά.
Αν υπάρχει ακόμη ισοβαθμία μετράνε τα παιχνίδια μεταξύ των ισόβαθμων.
Αν υπάρχει ακόμη ισοβαθμία τότε και μόνο τότε τα χρηματικά έπαθλα θα μοιραστούν.
▶ Διεύθυνση αγώνων-Διαιτητές
Διευθυντής Αγώνων: Καλέσης Νίκος
Διαιτητές: Κοστούρος Αλέξανδρος, Παυλής Αντώνης, Αγριοπούλου Σταυρούλα
▶ Λοιπά
• Το σύστημα κάθε 30 δευτερόλεπτα πραγματοποιεί κληρώσεις μεταξύ των παικτών που περιμένουν. Μόλις, λοιπόν, τελειώσεις ένα παιχνίδι, το σύστημα θα προσπαθήσει να σε ταιριάξει με άλλον παίκτη που δεν παίζει. Βασικά κριτήρια επιλογής είναι το πόσο κοντά είναι οι θέσεις σας στον βαθμολογικό πίνακα και πόση ώρα περιμένετε.
• Η αρχική κατάταξη θα γίνει με βάση το elo blitz Φεβρουαρίου, για όσους δεν έχουν με το rapid, για όσους δεν έχουν με το standard,για όσους δεν έχουν με το Ελληνικό και για όσους δεν έχουν καθόλου θα τοποθετηθούν με 1000.
• Οι διοργανωτές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες δοκιμές και αναβαθμίσεις στο σύστημα για την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο συμβεί οποιοδήποτε κώλυμα οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να παγώσουν τον συνολικό χρόνο και να βάλουν τους παίκτες σε αναμονή μέχρι 20 λεπτά. Μετά το πέρας αυτών εφόσον δεν έχει επανεκκινήσει το τουρνουά οι παίκτες έχουν το δικαίωμα επιστροφής του παράβολου.
• Φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα από τους διοργανωτές για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα.
▶ Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (40 άτομα) για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να κλείσετε την θέση σας σε αυτόν τον σύνδεσμο και να επιβεβαιώσετε με φυσική παρουσία μέχρι τις 18:00. Ενημερωθείτε για τις συμμετοχές στο chess-results.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)